موسویان: وضعیت عدم بحران در روابط ایران و آمریکا بدون احیاء برجام پایدار نمی‌ماند

سید حسین موسویان دیپلمات پیشین کشورمان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی تی آر تی گفت: وضعیت "عدم بحران" درروابط ایران و آمریکا بدون "احیاء برجام" پایدار نمی ماند.

موسویان: وضعیت عدم بحران در روابط ایران و آمریکا بدون احیاء برجام پایدار نمی‌ماند

در این مصاحبه علاوه بر موسویان، لارنس ویکرسون رئیس دفتر کالین پاول وزیرخارجه پیشین خارجه آمریکا و علی واعظ از گروه بین المللی بحران حضورداشتند.

موسویان در این نشست تلویزیونی گفت:

درمورد توافق اخیر بین ایران و آمریکا:

توافق اخیر درراستای سیاست فعلی دولت بایدن راجع به ایران است که مبتنی بر "نه برجام، نه بحران" میباشد. دولت بایدن گفته که فعلا قصد احیاء برجام را ندارد اما مایل به تشدید بحران و تشنج درروابط با ایران هم نیست. لذا توافق فعلی جهت کاهش بحران درروابط است که گامی است مثبت. ازنظرمن هراقدامی درجهت کاهش تشنج روابط آمریکا و ایران، مثبت است. منتهی اگر بنا باشد که بایدن بخواهد سیاست "نه برجام، نه بحران" را تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا، یعنی حدود دوسال دیگر، ادامه دهد؛ ممکن است وضعیت "عدم بحران" درروابط پایدار بدون "احیاء برجام" پایدار نماند.

در مورد توهم تغییر رژیم در ایران:

توهم تغییر رژیم درایران از زمان انقلاب ۱۹۷۹ وجود داشته است و مرتب ادعا میشده که حکومت ایران درحال سقوط است. اگر شما تاریخ ۴۲ سال گذشته بعد از انقلاب را مرور کنید، خواهید دید که حوادث متعددی رخ داده از جنگ گرفته تا ناآرامیها یا تظاهرات درسالهای مختلف. اما فرضیات درمورد سقوط حکومت یا تغییر رژیم غلط از اب درآمده است. من معتقدم که نیروهای امنیتی ایران براوضاع داخلی کشور مسلط هستند و تغییر رژیم هم اتفاق نمیافتد. منتهی واقعیت دیگر هم این است که کشور ایران با مشکلات جدی اقتصادی و حتی اجتماعی و سیاسی مواجه است که حل آنها نیازمند تصمیمات بزرگ درداخل کشور درجهت اصلاح سیاستهای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی است که این مهم بسیار فراتر از توافق اخیر با آمریکاست.

درمورد اینکه آیا توافق جاری میتواند منجر به حل مشکلات بین ایران و آمریکا بشود:

درمورد توافق اخیر باید بگویم این یک توافق موردی است. تاریخ روابط ایران وآمریکا بعد از انقلاب نشان میدهد که هیچکدام از توافقات موردی بین دوکشورمنجر به حل مشکلات درروابط نشده است؛ از کمک به آزادی گروگانهای غربی درلبنان گرفته تا همکاری دوکشوردرجنگ علیه تروردرافغانستان و تا برجام. وضعیت مثبت درروابط بعد از توافقات موردی هیچگاه پایدار نمانده است. اگر بنا به حل مشکلات و توافق پایدار باشد، دوکشورنیازمند گفتگوهای جامع خواهند بود. درغیر اینصورت عدم تشدید تشنج بعد از توافق موردی اخیر نیز ممکن است پایدارنباشد.

در مورد تحریمها:

قربانی اصلی تحریمها مردم ایران هستند و نظام جمهوری اسلامی هم تحت تحریم و فشار سقوط نمیکند. درمورد این شش میلیارد اخیر نیز تصور من این است که دربانک قطرنگهداری وبرای نیازهای انسانی ایران همچون دارو و غذا هزینه خواهد شد و دولت آمریکا نیزموارد مصرف آن را نظارت و کنترل خواهد کرد.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها