فرانس ۲۴ بررسی کرد

بیم و امید ماجرای آزادی زندانیان آمریکایی/ تا قبل از انتخابات ۲۰۲۴ توافقی صورت نمی گیرد/ تاثیر توافق های کوچک بر منطقه

توافق موقت اخیر می تواند بر توافق هسته ای تاثیر داشته باشد. با این حال، تعداد کمی از مردم انتظار دارند که به این زودی ها توافقات بزرگی به دست بیاید. توافق بزرگ تا زمان انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده بسیار بعید است.

بیم و امید ماجرای آزادی زندانیان آمریکایی/ تا قبل از انتخابات ۲۰۲۴ توافقی صورت نمی گیرد/ تاثیر توافق های کوچک بر منطقه

به گزارش خبر فوری، توافق ایران و آمریکا بر سر تبادل زندانیان، آزادی زندانیان آمریکایی در ایران و آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی، باعث توجه رسانه ها و دیپلمات های مختلف شده است (درباره مفاد توافق موقتی ایران و آمریکا جدید اینجا بخوانید).

فرانس ۲۴ در گزارشی به این موضوع و ابعاد مختلفش پرداخته است. در زیر خلاصه ای از گزارش این پایگاه که توسط گروه ترجمه خبر فوری تهیه شده، ارائه می گردد.

توافق بزرگ در راه است؟

این توافق ظریف (توافق موقت میان ایران و آمریکا بر سر آزادی زندانیان)  از کاهش تنش ها بین دشمنان دیرینه خبر می دهد و کارشناسان و دیپلمات ها بر این باورند که این توافقات و تلاش های بی سر و صدا می توانند تاثیرات زیادی بر توافقات بزرگتر از جمله توافق هسته ای، داشته باشند. با این حال، تعداد کمی از مردم انتظار دارند که به این زودی ها توافقات بزرگی به دست بیاید. به نظر می رسد که توافق بزرگ تا زمان انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده بعید است.

علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بین‌المللی بحران، که از طرفداران برجام و توافق هسته ای با ایران است، در این رابطه می گوید: «فکر می‌کنم هر دو طرف (ایران و آمریکا) از این توافق اولیه و موقتی به‌عنوان دروازه‌ای برای بازگشت به گفت‌وگوهای هسته ای (نه لزوماً توافق نهایی) استقبال می کنند.»

مذاکرات هسته ای سال گذشته بر سر احیای توافق هسته ای 2015 شکست خورد. این مذاکرات توسط اروپا برنامه ریزی شد اما نتوانست به نتیجه برسد.

توافق هسته ای در زمان اوباما به سرانجام رسید اما در زمان ترامپ، آمریکا از آن خارج شد. بایدن بعد از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ ادعا کرد قصد دارد به برجام بازگردد اما این اتفاق نیفتاد و تمام تلاش ها ناکام ماند.

بیم ها و امیدها 

یک منبع آگاه گفته توافقنامه مربوط به تبادل زندانیان جدا از موضوع هسته ای و مذاکرات آن است. با این حال، این منبع آگاه تاکید کرد که این توافق در  کاهش تنش ها مؤثر خواهد بود و در بهبود وضعیت منطقه، تداوم صلح در یمن و... تاثیر خواهد گذاشت.

این دیپلمات آمریکایی در این رابطه تاکید کرد درگیری های شبه نظامیان حشد الشعبی با نیروهای آمریکایی در عراق کاهش یافته که این امر نیز می تواند حاصل توافق های موقت ایران و آمریکا باشد.

این دیپلمات گفت: «تنش‌ها هنوز بسیار زیاد است، اما دو دولت در حال ارتباط با هم هستند و این دقیقا چیزی است که تفاوت ایجاد می‌کند.»

به گفته این دیپلمات‌، مقامات ایالات متحده و ایران گفتگوهای خود را در ماه مه و در نشست‌های غیرمستقیمی که توسط عمان ترتیب داده شده بود، از سر گرفتند اما این مذاکرات به نتیجه نهایی نرسید.

علی واعظ نیز در این رابطه می گوید: فکر می‌کنم زمینه لازم جهت کاهش تنش از قبل وجود داشته است. با این حال، به نظر می رسد دولت بایدن تمایلی به انعقاد توافق هسته ای جدید قبل از آغاز فصل انتخابات نداشته باشد. وی گفت: «هر توافق اساسی با ایران مستلزم کاهش قابل توجه تحریم‌ ها است که از نظر سیاسی در ایالات متحده بسیار بحث‌انگیز خواهد بود».

از طرف ایران نیز، توافق پایانی هسته ای قبل از مشخص شدن رئیس جمهور آتی آمریکا غیر عاقلانه است و ایران نمی تواند تمام تخم مرغ های خود را در یک سبد بگذارد و قبل از مشخص شدن رئیس جمهور بعدی آمریکا، فعالیت هسته ای خود را کاهش داده یا تعلیق کند.

همچنین، در داخل ایران و آمریکا منتقدان زیادی وجود دارند و اگر دو طرف به توافق نهایی هسته ای نزدیک شوند، این منتقدان شروع به فعالیت می کنند. به همین دلیل، طرفین ترجیح می دهند فعلا احتیاط بیشتری داشته باشند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    11

    ملت همیشه در صحنه و ولایت مدار ایران هیچ توافقی صورت نمی گیرد و هیچ چنگی هم بین ایران و آمریکا اتفاق نمی افتد . نتهرسید تتهرسید ما همه با هم هستیم!

  • 🐜
    2

    کمتر شدن درگیری حشدالشعبی و نیروهای آمریکایی!!!؟؟ جنگ آنها چه ربطی ب توافق موقت ایران وامریکا دارد؟ حشدالشعبی از نیروهای کدام کشور هستند؟

  • ناشناس
    0

    احیای احتمالی برجام به پس از انتخابات ۲۰۲۴ ایالات متحده آمریکا و قبل از انتخابات ۱۴۰۴ ایران موکول خواهد شد تا مشخص شود چه حزب و نامزد انتخاباتی در ایالات متحده آمریکا بر سر کار می آید و آیا متعهد به اجرای کامل برجام خواهد بود یا نه و در ایران آقای سید ابراهیم رئیسی نیز احیای احتمالی برجام را به یکسال آخر دوره اول ریاست جمهوری خود موکول خواهد کرد تا از مزایای تبلیغاتی آن برای پیروزی در دوره دوم نامزدی ریاست جمهوری خود بهره وافی را ببرد! با این تفسیر و نتیجه گیری می توان سال ۱۴۰۳ را بهترین سال عملکرد دوره ریاست جمهوری آقای رئیسی به لحاظ سیاست خارجی دانست!

    نظرات شما -
    • 0

      همونطور که دار ودسته رئیسی، برا واردات واکسن کرونا در دوره روحانی مانع تراشی وسنگ اندازی کردن، تا واکسن در دوره رئیسی بیاد ایران ورئیسی یک شروع خوب داشته باشه،اگرم این وسط چن هزار نفر از مردم جونشونو از دست دادن مهم نیست

    • ناشناس
      0

      Ok

  • سلام
    0

    به گروگان گرفتن سفره سفره ملت به بهانه بجام همیشه گروگانگیری از مردم یه تیم متخصص با اختیار تام باید این برجام به سرانجام برسونه این امتیاز جناح ها نیست این وظیفه انسانیت هستش با عادی شدن و سفید شدن وصععت از قرمز به سفید مردم نفس راحت بکشند و در این زمان که بیشتر مردم از فقر تورم عصبانی هستن گره گشایی از مردم بزرگترین وظیفه مسئولان هست اگر فهم کنند

  • ناشناس
    0

    برای گمراه کردن خواندن از واژه ظریف استفاده کردید واقعا بی طرفی اید؟!

  • ناشناس
    0

    در هر صورت همه چیز در دست امریکا است اینکه توافق شود یا خیر واینکه پول ازاد شود ویا نشود واینکه پول ازاد شده برای چه مواردی استفاده شود.مسئولین علاوه بر دوتابعیتی ها مردم را به گروگان گرفته اند

  • ناشناس
    1

    بااین همه تورم و گرانی در کشور مردم دیگر توان خریدن هر اقلامی را ندارند،
    انشاالله هرچه زودتر به توافق خواهیم رسید.

  • ناشناس
    0

    ازتوافق امید ندارم بهیچ عنوان اگرشدنی بود دراین سالهای درازیاطولانی توافق شده بود درایران ارباب ریس مگریکی دوتااست که تافق صورت بگیرد اونهایی که مالک کشورهستند شکمشون سیر جیبشون پرپول دراین میان ملت هم کاره ایی نیستند کره شمالی تمام

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها