سفر مرموز باراک به اسرائیل/ خشم نتانیاهو از ترامپ/ آیا اسرائیل به زودی به لبنان حمله می کند؟

تحرکات صهیونیست ها در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. مانورهای هوایی اسرائیل در منطقه بیشتر شده و حتی هواپیماهای اسرائیلی در آسمان عراق نیز رویت شده اند. با این حال، سفر غیربرنامه ریزی شده و فوری تام باراک، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه به اسرائیل همه چیز را به هم ریخت.

سفر مرموز باراک به اسرائیل/ خشم نتانیاهو از ترامپ/ آیا اسرائیل به زودی به لبنان حمله می کند؟

به گزارش خبر فوری، وضعیت در لبنان به هم ریخته است. برخی گزارش ها حاکی از این است که اسرائیل قصد دارد به زودی به لبنان حمله کند. بعد از آتش بس در لبنان، دولت این کشور در مناطق مورد مناقشه قرار گرفت تا امنیت را به این مناطق بازگرداند.

با این حال، اسرائیل ترک مناطق مورد مناقشه را منوط بر خلع سلاح حزب الله دانست. دولت جوزف عون تلاش کرد حزب الله را خلع سلاح کند اما حزب الله اعلام کرد تحت هیچ شرایطی حاضر به خلع سلاح شدن نیست. این مساله سبب تحرکات صهیونیست ها شد و برخی رسانه ها اعلام کردند نتانیاهو قصد دارد به زودی حمله جدیدی به مناطق مختلف جنوب لبنان داشته باشد.

تحرکات صهیونیست ها در روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. مانورهای هوایی اسرائیل در منطقه بیشتر شده و حتی هواپیماهای اسرائیلی در آسمان عراق نیز رویت شده اند. با این حال، سفر غیربرنامه ریزی شده و فوری تام باراک، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه به اسرائیل همه چیز را به هم ریخت.

بر اساس گزارش ها، این سفر باعث به هم ریختن برنامه های اسرائیل در حمله به لبنان شده است. برخی رسانه های صهیونیستی به نقل از برخی منابع مدعی شده اند که نتانیاهو در این دیدار، به تام باراک هشدار داده است و مقامات اسرائیلی خطوط قرمزی را که عبور از آنها برای تل ‌آویو قابل قبول نیست، به ‌طور شفاف برای فرستاده آمریکا تشریح کرده اند.

اما علت اختلاف مقامات اسرائیل و تام باراک چه بوده است؟

سفر مرموز تام باراک به اراضی اشغالی

روزنامه الاخبار در گزارشی به اختلاف آمریکا و اسرائیل پرداخته است. بر اساس گزارش این روزنامه، واشنگتن با حمله اسرائیل به لبنان مخالفت کرده است. روزنامه الاخبار در گزارش خود می ‌گوید سفر فرستاده دولت آمریکا به تل‌آویو نشان ‌دهنده چرخش معنادار در نگاه واشنگتن به تحولات غرب آسیا است؛ چرخشی که در آن غزه، لبنان و سوریه به ‌مثابه یک منظومه امنیتی واحد دیده می ‌شوند و همزمان، مفهوم «خلع سلاح» حزب ‌الله از هدفی مطلق به راهبردی واقع ‌گرایانه برای مهار بازتعریف شده است.

بر اساس این گزارش، هدف آمریکا صرفا دستیابی به آتش‌بس یا تسویه‌حسابی محدود در غزه نیست، بلکه بازچینی کل صحنه امنیتی منطقه به شکلی است که هم بازیگران مخالف آمریکا تضعیف شوند و هم مسیر برای توافق‌های پایدارتر هموار شود.

در واقع، طبق این گزارش، آمریکا علاقه ای به جنگ افروزی جدید اسرائیل ندارد، هر چند با تضعیف لبنان و غزه و مقاومت در منطقه موافق است. ترامپ فکر می کند که احتیاج به جنگی جدید نیست و مسیر برای تغییر ژئوپلیتیک منطقه فراهم است اما نتانیاهو چنین فکری ندارد و گمان دارد که جنگی جدید با لبنان اجتناب ناپذیراست.

ترامپ در مقابل نتانیاهو

نتانیاهو دنبال تغییر سریع و خشن ژئوپلیتیک منطقه و آغاز موج دوم جنگ ها است. او سه هدف اصلی دارد:

الف. حذف کامل حماس در غزه و اشغال قدس در کرانه باختری از طریق عقب راندن فتح

ب. خلع سلاح حزب الله در لبنان و عقب راندن کامل آن از جنوب لبنان

ج. قطع کامل ارتباط ایران با جریان های مقاومت در منطقه

نتانیاهو فکر می کند برای تحقق این سه هدف، ورود به جنگی جدید اجتناب ناپذیر است. او می خواهد شروع این جنگ ها، آغاز نبرد دوم با لبنان باشد. اسرائیل به خوبی می داند که آغاز دور جدیدی از درگیری ها با لبنان سبب درگیری با ایران و عراق و ... می شود و به همین دلیل، خود را برای جنگی طولانی آماده می کند.

این در حالی است که آمریکا علاقه ای به دور جدیدی از جنگ ها در خاورمیانه ندارد. ترامپ حداقل سه دلیل برای عدم ورود اسرائیل به جنگ دارد:

الف. ترامپ به اهداف اولیه اش در آتش بس غزه رسیده و خود را معمار این آتش بس می داند و دوست ندارد این صلح، ولو موقتی، با جاه طلبی نتانیاهو از بین برود.

ب. ترامپ می داند جنگ با لبنان می تواند پای عراق را نیز به میان بکشد (اینجا بخوانید). عراق متحد آمریکا است و برای ترامپ مکانی مهم به حساب می آید و اصلا دوست ندارد پایگاه های خود را در معرض حملات گروه های مقاومت ببیند.

ج. ترامپ علاقه ندارد اسرائیل بدون تهدید بماند و نتانیاهو به تمام خواسته های امنیتی اش برسد. واشنگتن نشان داده ترجیح می دهد نوعی تهدید بالای سر اسرائیل باشد تا تل آویو همواره در مسائل نظامی و امنیتی به آمریکا وابسته بماند. در حال حاضر، همچنان بحران های امنیتی مختلفی گریبان نتانیاهو را گرفته است. خیال نتانیاهو از حماس، فتح، حزب الله، مقاومت عراق و حتی سوریه راحت نیست و مهم تر از همه اینکه، همچنان، ایران بزرگترین تهدید برای نتانیاهو و اسرائیل به حساب می آید. با این حال، نوعی آرامش نسبی بر منطقه حکمفرما است و این دقیقا وضعیت بینابینی است که آمریکا به آن علاقه دارد.

جنگ رخ می دهد؟

با این حال، معلوم نیست در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد. آنچه مشخص است این است که در وضعیت کنونی یک اتفاق غیرمترقبه یا یک تصمیم خارج از وضعیت، می تواند آرامش نسبی کنونی را به هم زده یا سیاست آمریکا را تغییر دهد. هنوز مشخص نیست که جنگ بزرگ در لبنان اتفاق خواهد افتاد یا نه. آنچه مشخص است این است که همه چیز بینابینی است.

منبع: خبر فردا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس

    خبر فوری این همه مشکلات در داخل کشور است
    مشکلات اقتصادی و بیکاری جوانان و گرانی و فساد و طلاق و .........فقط خبرهای اسرائیل و آمریکا منتشر میکنی !!!! به ما چه غلطی میکنند

  • درویش

    اگه نتانیاهو است که حمله میکنه امریکا هم فقط میخواد عقب بندازن تا بعد تعطیلات ژانویه

  • نتان

    حق باایرانیهابودترامپ شیردوش است

  • امین

    اسرائیل ازایران ترسیده

    نظرات شما -
    • ناشناس

      خیلی خندیدیم داداش دمت گرم

    • ناشناس

      خیلی جوک خنده داری بود دمت گرم روح م شاد شد از بس خندیدم

    • ایرانی

      وطنفروشهاحقیقت است خندیدید

  • ناشناس

    معلومه اسرائیل ترامپ لجن خوار را دیگه پس میزنه و همین الان هم ترامپ یکبار استیضتاح شد و باز این قدرت اسرائیل ترامپ را کنار میزنه- اروپا هم ترامپ را کنار میزنه و کلا فقط به نفع روسیه شده اومدن ترامپ

  • ناشناس

    اسراعیل از صلح می ترسه چون بعد صلح مشکلات درونی و بیرونی باعث نابودی آن خواهد شد . مقاومت مقاومت کند صلح از اوکراین شروع شده و منطقه آرام خواهد شد . در دام آتش افروزی اسراعیل نباید افتاد .