قره‌باغ رهبر جدیدی انتخاب کرد

منطقه ارمنی‌نشین قراباغ کوهستانی امروز (شنبه) رئیس‌ جدیدی انتخاب کرد.

 قره‌باغ رهبر جدیدی انتخاب کرد

به نقل از العربیه، قانونگذاران در پارلمان قراباغ با ۲۲ رای موافق، «ساوئل شهرامانیان» ۴۵ ساله را به عنوان جانشین «آرابیک هاروتونیان» که هفته گذشته استعفا کرد، به عنوان رئیس دولت تحت کنترل ارمنستان در منطقه قراباغ انتخاب کردند.

آذربایجان این انتخابات را "یک اقدام بسیار تحریک آمیز دیگر" و "نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان" خواند.

اتحادیه اروپا هم «چارچوب قانون اساسی و قانونی» انتخابات برگزار شده در منطقه قراباغ را به رسمیت نشناخت.

ترکیه، متحد باکو نیز گفت: «این انتخابات نامشروع را که نقض حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان است، به رسمیت نمی‌شناسیم.»

وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدام نقض آشکار قوانین بین‌المللی از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و اصول سازمان امنیت و همکاری اروپا است.

علیرغم گفتگوها بر سر یک توافقنامه صلح بلندمدت، تنش‌ها بین آذربایجان و ارمنستان در ماه‌های اخیر بر سر کریدور لاچین، تنها مسیر زمینی که دسترسی ارمنستان به منطقه قراباغ را ممکن می‌کند، افزایش یافته است. ایروان، آذربایجان را به ایجاد "بحران انسانی" در منطقه متهم کرده است. باکو به شدت ادعاهای ارمنستان را رد کرده و استفاده از جاده آغدام-خانکندی را برای حمل و نقل به منطقه پیشنهاد کرده است.

ارمنستان در مورد خطر یک درگیری جدید هشدار داده و گفته است که آذربایجان در حال جمع آوری نیرو در مرز مشترک و نزدیک قراباغ کوهستانی است.

وزارت خارجه آذربایجان روز جمعه ارمنستان را به نقض «توافقات قبلی و توسل به تحریکات مختلف سیاسی، نظامی و غیره» متهم کرد. با این حال ایروان گفت: «متعهد به حل و فصل همه مسائل باقی مانده با آذربایجان صرفاً از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک است».

منطقه ارمنی‌نشین آذربایجان در مرکز دو جنگ بین این دو همسایه قفقاز قرار داشته است. شش هفته جنگ در پاییز ۲۰۲۰ با آتش‌بسی با میانجیگری روسیه به پایان رسید و ارمنستان بخش‌هایی از مناطقی را که برای دهه‌ها تحت کنترل خود داشت، واگذار کرد. با وجود تلاش‌های میانجی‌گری اتحادیه اروپا، ایالات متحده و روسیه، دو طرف نتوانسته‌اند به یک صلح پایدار دست یابند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس
    6

    آذربایجان باید هرچه زودتر مرز ارمنستان رو از بین بره وگرنه هرچه بیشتر صبر بکنه مناطق بیشتری رو از دست خواهد داد.باید از دو طرف به ارمنستان حمله نظامی بکنن.هم ترکیه هم آذربایجان.باید ارمنی ها رو به خاک و خون کشید

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      چرت نگو مردک یا زنیکه! تا کی جنگ و نابودی؟!

  • ناشناس
    0

    چطور،اشغال کشور اوکراین و گرجستان توسط روسیه خوب است و ایران هم از آن حمایت کرده،ولی الان ترکیه میگه یک خودمختاری جزئی در قره باغ،غیر قانونی و خلاف حقوق بین الملل است،اگه خلاف است،آیا اشغال کشورهای دیگر،خلاف نیست؟؟چرا ایران و چین و دیگران به این نقض آشکار حقوق بین الملل ،اعتراض نمی کنند،چرا استاندارد های دو گانه؟؟چون روسیه دوست این کشورها است؟؟؟

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها