کاربران ایرانی کدام سایت‌های ارز دیجیتال را ترجیح می‌دهند؟

مدتی است که ارز دیجیتال به بخشی از زندگی روزمره بسیاری از انسان‌ها در مراودات مالی تبدیل شده است. نوسانات قیمتی موجود در بازار رمزارزها، بستری مساعد را برای کسب سود فراهم کرده و می‌توان با کمک استیبل‌کوین‌های دلاری و طلایی از نوسانات قیمتی دلار و طلا نیز برای حفظ ارزش سرمایه در اقتصاد تورمی ایران کمک گرفت. این دلایل موجب شده تا بسیاری از کاربران ایرانی به سمت ترید در این بازار مالی بین‌المللی روی آورند.

کاربران ایرانی کدام سایت‌های ارز دیجیتال را ترجیح می‌دهند؟

البته فعالیت در این بازار به دلیل مسائلی همچون تحریم‌ها و قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه FATF کار چندان راحتی برای کاربران ایرانی نیست و بسیاری از صرافی‌های خارجی نظیر بایننس، حساب کاربری تریدرهای ایرانی را مسدود کرده‌اند. در چنین وضعیتی، کاربران ایرانی کدام سایت‌های خرید ارز دیجیتال را ترجیح می‌دهند؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را مورد بررسی قرار دهیم.

تفاوت‌های موجود میان بازار معاملات رمزارزها در ایران و جهان

برای این که بدانیم چرا کاربران ایرانی این روزها برای خرید و فروش ارز دیجیتال به سراغ استفاده از صرافی‌های معتبر داخلی نظیر صرافی کیف پول من رفته‌ و این قبیل صرافی‌ها را ترجیح می‌دهند، لازم است نگاهی به تفاوت‌های موجود میان بازار کریپتو در ایران و جهان داشته باشیم. به یاد داشته باشید که بازار رمزارزها در ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی، علاقه روزافزون ایرانیان به استفاده از امور مالی غیرمتمرکز و مقررات داخلی تحت شرایط منحصربه‌فردی فعالیت می‌کند.

در ادامه با 3 تفاوت کلیدی بازار کریپتو در ایران و جهان بهتر آشنا می‌شویم:

محیط نظارتی متفاوت بر کریپتو در ایران و جهان

به دلیل تحریم‌ها غالب صرافی‌های بزرگ خارجی نظیر کوین‌بیس، بایننس، کراکن، OKX و غیره، دسترسی کاربران ایرانی به این پلتفرم‌های معاملاتی را محدود کرده‌اند. همین امر موجب شده تا در داخل ایران شاهد توسعه پلتفرم‌های معاملاتی محلی مثل صرافی کیف پول من، نوبیتکس، آبان تتر، اکسکوینو و مواردی از این دست باشیم.

البته موضع نظارتی دولت ایران نسبت به بازار رمزارزها متغیر بوده و به شرایط بستگی دارد؛ به عنوان مثال دولت دستورالعملی برای واردات خودرو با بیت‌کوین تصویب کرده و استخراج‌کنندگان بیت‌کوین باید نسبت به اخذ مجوز از وزارت صمت اقدام کنند. با این حال، وضعیت کلی استفاده از رمزارزها در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته و این در حالیست که در کشورهای آمریکایی و اروپایی شاهد الزامات و قوانین شفاف‌تری در این عرصه هستیم.

تجربه کاربری و دسترسی‌پذیری در ایران و جهان

پلتفرم‌های ایرانی کیف پول من و والکس، دقیقاً متناسب با نیازهای کاربران محلی توسعه یافته‌اند و از قابلیت‌هایی مثل ارائه خدمات با زبان فارسی، فرآیند احراز هویت ساده و ادغام با سیستم‌های بانکی ایرانی پشتیبانی می‌کنند. رابط کاربرپسند این صرافی‌ها اولین چیزی است که نگاه‌ها را به سمت خود جلب می‌کند؛ با این حال، این صرافی‌ها در زمینه ارائه خدمات و ابزارهای پیشرفته‌تر مثل انجام معاملات فیوچرز (در مقایسه با صرافی‌های بین‌المللی) محدودتر هستند.

این در حالی بوده که صرافی‌هایی مثل OKX و Binance، دارای ابزارهای نمودارسازی متعدد و ویژگی‌هایی نظیر ادغام API برای معاملات الگوریتمی هستند. البته صرافی کیف پول من همواره تلاش کرده تا با حرکت در مسیر استیکینگ تتر، سواپ ارز دیجیتال و مواردی از این دست، فاصله موجود میان خود با این صرافی‌های بزرگ خارجی را کمتر و کمتر کند.

کارمزدها و هزینه تراکنش‌ها در ایران و جهان

کارمزد انجام تراکنش‌ها در صرافی‌های ایرانی نظیر بیت‌پین و اکس‌کوینو، رقابتی بوده و در سطح متوسطی قرار دارند. با این حال، این صرافی‌ها در مقایسه با صرافی‌های بزرگ جهانی که دارای حجم معاملات بیشتری هستند، کارمزد بالاتری را برای کاربران در نظر گرفته‌اند. صرافی‌های جهانی با پشتیبانی از معاملات آتی و مارجین بستری را برای استفاده از فرصت‌های معاملاتی مقرون‌به‌صرفه فراهم کرده‌اند.

البته در برخی از صرافی‌های خارجی نیز روند محاسبه هزینه و کارمزد تراکنش به صورت پلکانی صورت می‌گیرد و به حجم معاملات تریدرها بستگی دارد. این صرافی‌ها فقط به تریدرهای نهادی و نهنگ‌ها اجازه انجام معاملات با نرخ کارمزدهای پایین‌تر را می‌دهند.

برترین پلتفرم‌های معاملاتی ارز دیجیتال در ایران

پلتفرم

حال که با شرایط خاص انجام معاملات در ایران بهتر آشنا شدید، متناسب با سطح امنیت، گزینه‌های معاملاتی، ویژگی‌های کلیدی و تعداد ارز دیجیتال لیست شده در صرافی‌های ایرانی، فهرستی جامع از سایت‌های معاملاتی رمزارزی در ایران را تنظیم کرده‌ایم که بسیاری از تریدرهای ایرانی در این صرافی‌ها فعالیت دارند. این فهرست به شرح زیر است:

صرافی کیف پول من (Kifpool.me)

صرافی ارز دیجیتال کیف پول من یک پلتفرم معاملاتی مطمئن و سریع بوده که در میان کاربران ایرانی به صرافی همه‌فن‌حریف معروف است. این صرافی ارز دیجیتال با امکانات گسترده و امنیت مثال‌زدنی خود همواره یک سر و گردن بالاتر از مابقی صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی ایستاده است. نظارت 24 ساعته، معماری امنیتی چند لایه، احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) و ذخیره‌سازی آفلاین دارایی‌ها، امنیت بسیار بالایی را برای محافظت از دارایی‌های کاربران ایرانی فراهم کرده است.

زیرساخت‌های قدرتمند و پایدار این صرافی موجب شده تا کاربران چه در واریز، چه در برداشت و چه در ثبت سفارش معاملات، با وقفه و عملکرد کندی مواجه نباشند. این صرافی فاقد هرگونه کارمزد پنهان (که در برخی از صرافی‌های داخلی رایج است) بوده و کارمزد معاملات به شکلی کاملاً شفاف و منصفانه در برابر دید تریدرها قرار می‌گیرد. اتصال مستقیم صرافی کیف پول من به شبکه بانکی کشور نیز موجب شده تا واریز و برداشت‌های ریالی به شکل آنی و بدون هرگونه معطلی صورت پذیرد.

پشتیبانی 24 ساعته واقعی و لیست کردن بیش از 2500 نوع ارز دیجیتال صرافی کیف پول من را به اولین انتخاب تریدرهای ایرانی تبدیل کرده است.

صرافی ارز دیجیتال والکس (Wallex)

والکس یکی دیگر از صرافی‌های ایرانی بوده که هم از معاملات لحظه‌ای و هم از معاملات مارجین در فضای کریپتو پشتیبانی می‌کند. این صرافی نیز همچون کیف پول من از معماری امنیتی چند لایه و ذخیره‌سازی سرد دارایی‌ها کمک گرفته تا بستری ایمن را برای انجام معاملات رمزارزی در ایران فراهم کند. در واقع، آن دسته از تریدرهای حرفه‌ای که به دنبال استفاده از قابلیت‌هایی مثل OCO و دستورات حد ضرر (Stop Loss) در معاملات خود هستند به سراغ این صرافی ارز دیجیتال می‌آیند.

البته توجه داشته باشید که نرخ کارمزدها در صرافی ارز دیجیتال والکس پلکانی بوده و هرچه کاربری معاملات بیشتری انجام دهد، میزان کارمزد پرداختی او کمتر می‌شود. فرقی نمی‌کند که با موبایل وارد سایت والکس شوید یا با دسکتاپ در هر دو حالت، رابط کاربری این صرافی به نحوی طراحی شده تا کاربران بتوانند تجربه‌ای راحت و بی‌نقص داشته باشند. این صرافی همچون کیف پول من در زمینه تولید محتوای آموزشی تخصصی دستی بر آتش دارد و کاربران با کمک بلاگ آن می‌توانند به شکل تخصصی‌تر با بخش‌های مختلف بازار رمزارزها آشنا شوند.

صرافی ارز دیجیتال بیت‌پین

بیت‌پین با رابط کاربری جذاب و تجربه کاربری روان یک ستاره در حال ظهور در میان صرافی‌های ایرانی بوده که تنوع خوبی در تعداد رمزارزهای لیست‌شده دارد. ساختار هزینه کارمزد تراکنش‌ها در این صرافی بسیار شفاف بوده و از امنیت خوبی برخوردار است. کارمزد معاملات در این صرافی 0.35 درصد بوده که با افزایش حجم معاملات میزان آن به 0.15 درصد کاهش پیدا می‌کند.

امکان استفاده از API اختصاصی، ابزارهای مالی ویژه، پنل‌های تحلیلی پیشرفته و گزارش‌گیری دقیق موجب شده تا بیت‌پین به گزینه‌ای ایده‌آل برای شرکت‌ها و معامله‌گران حرفه‌ای تبدیل شود. به ادعای تیم مدیریت این صرافی، بیت‌پین دارای 2 میلیون کاربر فعال بوده و از معاملات بیش از 300 نوع ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. اپلیکیشن موبایلی این صرافی با بیش از 1 میلیون نصب در میان محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های ایرانی فعال در حوزه رمزارزها قرار گرفته است.

صرافی ارز دیجیتال آبان تتر

صرافی ارز دیجیتال آبان تتر در قدم اول توجه خود را بر خرید ارز تتر و معاملات USDT متمرکز کرده بود و عموماً از آن به عنوان بستری برای سرمایه‌گذاری بر روی استیبل‌کوین‌ها یاد می‌شد. البته حالا این صرافی نیز از معاملات بیش از 1000 نوع ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند و کاربران می‌توانند در این صرافی ارز دیجیتال انواع رمزارزها مثل بیت کوین، اتریوم، میم‌کوین‌ها و سایر ارزهای دیجیتال را خرید و فروش نمایند. این صرافی دارای 6 سال سابقه فعالیت بدون وقفه بوده و پاسخ‌گو بودن ویژگی اصلی تیم پشتیبانی آن است.

اختلاف قیمت خرید و فروش (Spread) در صرافی آبان تتر، بسیار پایین بوده و کاربران می‌توانند با کمک آن بیشترین سود را در معاملات خرید و فروش ارز دیجیتال به دست آورند. فرآیند ایجاد حساب کاربری و احراز هویت در این صرافی راحت بوده و می‌توان آن را در کمتر از 5 دقیقه انجام داد.

صرافی نوبیتکس

نوبیتکس نیز یکی از معروف‌ترین صرافی‌های ایرانی بوده که به دلیل رابط کاربری و پشتیبانی از رمزارزهای متنوع مورد توجه کاربران ایرانی قرار گرفته است. این صرافی دارای 5 میلیون کاربر و میلیاردها تومان حجم معاملات روزانه است؛ به طوری که برخی از کارشناسان آن را بزرگ‌ترین بازار ارز دیجیتال داخلی به شمار می‌آورند. معاملات در این صرافی با کمترین میزان لغزش قیمتی (slippage) انجام می‌گیرد و مانتیورینگ 24 ساعته آن را به یک صرافی امن تبدیل کرده است.

البته مدتی است که اعتبار این صرافی به دلیل فلگ شدن آدرس کاربرانش از سوی آرکهام اینتلیجنس خدشه‌دار شده و کاربران آن نگرانی‌هایی از بابت احتمال فریز شدن تترهای خود دارند. مدیرعامل این صرافی در واکنش به این ماجرا بدون ارائه دلایل منطقی اعلام کرد که شفافیت بلاکچین موجب شناسایی آدرس‌ها می‌شود و این ضعف نیست! این در حالی بوده که تحریم‌ها شرایط خاصی را برای کاربران ایرانی بازار رمزارزها رقم زده‌اند و چنین توضیحی قانع‌کننده نیست؛ چراکه در سایر صرافی‌های ایرانی معرفی شده در فوق شاهد چنین مسئله‌ای نبودیم.

نکته کلیدی در انتخاب سایت معاملات ارز دیجیتال در ایران

معاملات

ترجیح کاربران ایرانی در انتخاب صرافی ارز دیجیتال بر سه پایه توجه به امنیت، تجربه کاربری و نقدشوندگی شکل گرفته است. به همین علت صرافی‌هایی مثل کیف پول من، بیت‌پین و آبان تتر به دلیل حجم بالای معاملات، سادگی، تنوع رمزارزها و سرعت بالا، انتخاب این کاربران در فضای تحریمی ایران هستند.

البته نمی‌توان نسخه کلی برای تمامی تریدرها پیچید و هر شخص باید متناسب با سبک معاملات، سطح تجربه و نوع معامله در میان این صرافی‌ها دست به انتخاب بزند و بهترین صرافی آن صرافی خواهد بود که هماهنگی خوبی با اهداف و اولویت‌های شما دارد.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید