سفیر ایران در ایتالیا: اروپا آماده گفت‌وگوی جدی برای منافع مشترک نیست

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا اعلام کرد که مذاکرات تهران با اروپا تاکنون به نتیجه ملموسی نرسیده و اتحادیه اروپا برای بهره‌گیری از پنجره دیپلماسی و دستیابی به منافع مشترک با کمترین هزینه، آماده نبوده است.

سفیر ایران در ایتالیا: اروپا آماده گفت‌وگوی جدی برای منافع مشترک نیست

محمدرضا صبوری، سفیر ایران در ایتالیا در سخنانی با اشاره به روند مذاکرات گفت که طرف اروپایی هیچ آمادگی جدی برای گفت‌وگو و مذاکره نداشته و همین موضوع مانع از دستیابی به توافق‌های ملموس شده است.

وی افزود: اروپا تاکنون نتوانسته از ظرفیت‌های دیپلماسی برای تحقق منافع مشترک استفاده کند و این مسئله روند مذاکرات را پیچیده کرده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تهران بارها بر لزوم بهره‌گیری از دیپلماسی و تعامل سازنده برای کاهش هزینه‌ها و رسیدن به توافقات پایدار تأکید کرده است.

نشست روز سه‌شنبه میان نمایندگان ایران، انگلیس، فرانسه و آلمان در سطح مدیران سیاسی وزارت خارجه، به‌رغم تبادل دیدگاه‌ها درباره قطعنامه ۲۲۳۱، به توافق مشخصی منجر نشد و طرفین تصمیم گرفتند رایزنی‌ها را ادامه دهند.

در همین راستا، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش کرد: «مذاکرات بدون دستیابی به نتیجه نهایی پایان یافت، اما تلاش‌ها برای یافتن راه‌حل تا پیش از پایان مهلت تعیین‌شده از سوی اروپایی‌ها ادامه خواهد داشت.»

سازوکار ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گنجانده شده و به اعضای توافق اجازه می‌دهد در صورت ادعای «عدم پایبندی» یکی از طرف‌ها، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن کشور را بازگردانند. این سازوکار طبق متن برجام، تنها در صورتی معتبر است که طرف‌های مقابل نیز به تعهدات خود پایبند باشند. به اذعان مقامات غربی و دیگر کشورهای عضو برجام، سه کشور اروپایی با عدم اجرای تعهدات اقتصادی و سکوت در برابر اقدامات آمریکا، صلاحیت استفاده از این سازوکار را از دست داده‌اند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس

    ۹۰سال داره جناب سفیر