وزارت دارایی پاکستان: آمریکا همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورمان است

وزارت دارایی پاکستان اعلام کرد در پی دیدار وزیر دارایی این کشور با وزیر بازرگانی آمریکا، دو کشور بر سر تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی به توافق رسیدند.

وزارت دارایی پاکستان: آمریکا همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورمان است

دولت پاکستان در بیانیه‌ای اظهار داشت «محمد اورنگ‌زیب»، وزیر دارایی این کشور، با «هاوارد لوتنیک»، وزیر بازرگانی آمریکا، در واشینگتن دیدار و گفتگو کردند. بر پایه این بیانیه، طرفین در جریان این دیدار بر تقویت همکاری‌های تجاری و اقتصادی در راستای ایجاد شراکتی سودمند و متقابل میان اسلام‌آباد و واشنگتن به توافق رسیدند.

بر اساس این بیانیه، هیئت پاکستانی در جریان سفر به واشنگتن با «جیمی‌سون گریر»، نماینده تجاری آمریکا، نیز دیدار داشت. محور اصلی این مذاکرات، توسعه تعاملات اقتصادی دوجانبه، تسهیل دسترسی به بازار و بررسی زمینه‌های نوین همکاری عنوان شده است.

«اورنگ‌زیب» اذعان داشت آمریکا همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری پاکستان به‌شمار می‌رود و بر تمایل اسلام‌آباد برای گسترش همکاری‌ها در زمینه فناوری اطلاعات، معادن و کشاورزی تصریح کرد. 

وی افزود، هدف از این تلاش‌ها، تنوع‌بخشی به روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با هدف تأمین منافع اقتصادی مشترک است. دو طرف همچنین نسبت به نتایج مثبت مذاکرات جاری ابراز خرسندی کردند و مقرر شد گفتگوهای تخصصی تا هفته آینده نهایی شود.

اورنگ‌زیب و لوتنیک ماه گذشته، یک نشست آنلاین برگزار کردند که موضوع اصلی آن، بررسی تعرفه‌های تجاری بین دو کشور بود. این نشست بخشی از تلاش‌ها برای بازنگری در روابط اقتصادی دو طرف، در شرایط جدید جهانی به شمار می‌رود. 

پاکستان می‌خواهد تعرفه‌های بالایی را که در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ بر صادراتش به آمریکا وضع شده بود، کاهش دهد؛ از جمله تعرفه 29 درصدی بر برخی کالاهای پاکستانی.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی در سال 2024، پاکستان در تجارت با آمریکا حدود 3 میلیارد دلار مازاد تجاری داشت. برای متعادل کردن این وضعیت، اسلام‌آباد پیشنهاد کرده واردات کالاهای آمریکایی، از جمله نفت خام، را افزایش دهد و در کنار آن، مشوق‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری آمریکا در بخش معادن ارائه کند.

هم‌زمان، بانک صادرات و واردات آمریکا (US EXIM Bank) نیز در حال بررسی تأمین مالی پروژه‌هایی به ارزش 500 میلیون تا یک میلیارد دلار در بخش معدن پاکستان است؛ از جمله پروژه بزرگ استخراج مس و طلا در منطقه «رِکو دِق» که حدود 7 میلیارد دلار ارزش دارد.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • متی

    رفیق دزد و شریک قافله

    نظرات شما -
    • ناشناس

      حداقل عقل دارن با امریکا رابطه خوبی دارند

  • ناشناس

    ارزشیون بنده خداها تو توهماتشون پاکستان را حامی و برادر خودشون میدونستند ،امان از دماغ سوخته !

  • ناشناس

    فکرکنم رسوند منظورش به کی بوده خداروشکراینجوری صدسال افتادیم جلو