شرایط جنگی؛ اظهارنظر مدیران و کنش و واکنش مردم
علی صالحی / فعال سیاسی

از روز گذشته برخی نقاط قابل نقد در مصاحبه رئیسجمهور (ضمن لزوم توجه به اصل تاکتیک و مخاطب آن مصاحبه) و در روزهای جنگ ۱۲ روزه، برخی اظهارنظرهای قدیمی از مقامات سابق سیاسی، امنیتی و نظامی بخاطر اظهارات غیرواقعبینانه درباره دشمن دست به دست شده است.
این خاصیت جنگ و همآوردی است؛ جنگ آموزههای زیادی دارد که برخی گران به دست میآید. یکی از مهمترین درسهای این روزها این بود که درباره داشتهها خودمان و دشمن افراط و تفریط نکنیم و بدانیم چه حرفی را چه زمانی و کجا و چگونه بزنیم تا از جادوی تاثیر سخن و رسانه در جهت مثبت بهرهمند شویم. این موضوع یک تجربه مهم برای مدیران و نخبگان شد که جدای از بحثهای فنی و تاکتیکی کلام در برابر دشمن، در سطوح عالی سعی کنیم با نگاه فراگیر، آیندهنگر و واقعبینانه اظهارنظر کنیم و همه ابعاد و عواقب آنچه میگوییم را در نظر بگیریم.
ایران همیشه تاریخ با اتکا به خدای یگانه و وحدت مردمش در برابر تجاوزات ایستاده و هرگاه این دو باهم بوده پیروزی و در غیر اینصورت شکست و از دست دادن خاک را تجربه کرده است.
انتخاب با ماست؛ به لطف خدا، دشمن به اندازه و شاید بیشتر از قدرت خیرهکننده تهاجمی ما، ضربه اصلی را از انسجام ایرانیان در سراسر گیتی و حمایت فراگیر افکار عمومی جهان از ایران، دریافت کرد. حالا هم نقطه اصلی ایجاد جریان تحقیر، ارعاب، شکاف و تسلیم در همین نقاط قوت است که باید به شدت از آن مراقبت کرد. پس شکرگزار باشیم و در مقام گوینده و شنونده تلاش کنیم در فرصت موجود اصلاحات را دنبال کرده و نقاط قوت خود را تقویت کنیم.