الجزیره بررسی کرد

جنگ هند و پاکستان: برتری سلاح های چینی بر آمریکایی/ پکن پیروز جنگ شبه قاره شد/ خوش آمدگویی جهان به ابرقدرت جدید؟

پاکستان توانست بسیاری از معادلات را قبل از آتش‌بس تغییر دهد. در آغاز رویارویی، هند از هواپیماهای فرانسوی، آمریکایی و اسرائیلی استفاده کرد که از مدرن‌ترین هواپیماهای جهان هستند.اما پاکستان از جنگنده های چینی استفاده کرد و اتفاقا موفقیت بیشتری کسب کرد.

جنگ هند و پاکستان: برتری سلاح های چینی بر آمریکایی/ پکن پیروز جنگ شبه قاره شد/ خوش آمدگویی جهان به ابرقدرت جدید؟

به گزارش خبر فوری، جنگ هند و پاکستان تاثیرات زیادی بر جهان گذاشت. عملکرد ارتش هند و پاکستان مورد توجه کارشناسان و مردم قرار گرفته است. اما به جز این، تسلیحات به کارگرفته شده توسط ارتش پاکستان و هند نیز مورد بررسی قرار گرفته اند (اینجا بخوانید).

جنگ هند و پاکستان در جهان عرب بازتاب زیادی داشته است. کاربران شبکه های اجتماعی به بررسی ابعاد مختلف این جنگ پرداخته اند. تسلیحات ارتش هند و پاکستان و به خصوص تسلیحات خریداری شده از چین و روسیه و آمریکا و فرانسه و ترکیه و ... مورد توجه مردم قرارگرفته اند.

الجزیره قطر در گزارشی با عنوان «آیا درگیری پاکستان و هند، برتری سلاح ‌های چینی بر سلاح ‌های آمریکایی را ثابت کرد؟» به بررسی نظر کاربران شبکه های اجتماعی در رابطه با تسلیحات جنگی پاکستان و هند پرداخته است.

در زیر خلاصه ای از گزارش الجزیره ترجمه و ارائه می گردد.

جنگ هند و پاکستان یا نبرد تسلیحاتی چین و آمریکا؟

پیش از آنکه واشنگتن مداخله کند و پاکستان و هند، دو همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای، روز شنبه آتش‌بس اعلام کنند، پلتفرم‌های رسانه‌ های اجتماعی جهان عرب شاهد فعالیت گسترده ای از جانب کاربران در مورد جنگ چهار روزه بین دهلی و اسلام آباد بود.

این تحولات، کاربران توییتر (شبکه ایکس) را بر آن داشت تا دلایل مداخله سریع واشنگتن به عنوان میانجی بین دو طرف را تحلیل کنند.

طبق گزارش بسیاری از رسانه های آمریکایی از جمله سی‌ان‌ان و به نقل از مقامات دولت ترامپ، واشنگتن اطلاعات حساس و خطرناکی دریافت کرد که در ترغیب جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده، برای تماس با نارندرا مودی، نخست وزیر هند و درخواست از او برای اقدام سریع جهت تعامل با پاکستان و کاهش تنش برای پایان دادن فوری به جنگ، حیاتی تلقی شد.

اطلاعات دریافتی توسط ایالات متحده نشان می‌داد که پاکستان از بالاترین نهاد هسته ‌ای جهان برای یک جلسه مهم دعوت کرده است و این امر آمریکا را به این باور رساند که این جلسه مربوط به استفاده از سلاح‌ های هسته‌ ای خواهد بود. این بدان معناست که تهدید سلاح‌های هسته‌ ای، جهان را به سمت توقف جنگ سوق داده است.

این مداخله سریع دولت ایالات متحده، سوالات زیادی را در بین کاربران رسانه‌های اجتماعی ایجاد کرد. برخی از توییت‌کنندگان این سوال را مطرح کردند: دلیل مداخله سریع ایالات متحده و غرب برای توقف جنگ بین هند و پاکستان چه بود؟ آیا صرفا تهدید هسته ای علت این اقدام بوده است؟ یا مساله ای دیگر در میان بود؟

برخی از کاربران توییتر (شبکه ایکس) با طرح این سوال افزودند: «آیا سلاح‌ های چینیِ مورد استفادۀ پاکستان در این نبرد می‌ توانند دلیل میانجیگری فوری ایالات متحده باشند؟»

بسیاری از کاربران خاطرنشان کردند که پاکستان توانسته بسیاری از معادلات را قبل از آتش‌بس تغییر دهد. در آغاز رویارویی، هند از هواپیماهای فرانسوی، آمریکایی و اسرائیلی استفاده کرد که از مدرن‌ترین هواپیماهای جهان هستند. اما پاکستان از جنگنده های چینی استفاده کرد و اتفاقا موفقیت بیشتری کسب کرد. آیا آمریکا برای جلوگیری از یک رسوایی و پیروزی نمادین چین، جلوی جنگ هند و پاکستان را نگرفت؟

کاربران تاکید کردند، آنچه بین پاکستان و هند اتفاق افتاد، یک نبرد محدود نبود. این یک لحظه تعیین‌کننده بود که تعادل نظامی جهانی را تغییر داد. این نبرد چین را به صدر مسابقه تسلیحاتی جهانی رساند و می تواند شکل خاورمیانه را هم تغییر دهد.

کاربری دیگر نوشت: «ورود چین به معادله منطقه‌ای به معنای پایان برتری اسرائیل و آمریکا است. آیا متحدان واشنگتن شروع به بررسی گزینه‌های دفاعی خود کرده‌اند؟»

دیگری نوشت: «پاکستان با سرنگون کردن همزمان پنج هواپیمای مدرن، با استفاده از فناوری نظامی محلی، چینی و ترکی، هند را غافلگیر کرد.»

به گفته کاربران، آنچه هیجان‌انگیزتر است این است که پاکستان توانست موشک‌های شلیک شده از هند را رهگیری کند و سپس با بمباران سایت‌های نظامی حساس هند، به آن پاسخ دهد. این توانایی نظامی پیام روشنی را ارسال کرد: «فناوری نظامی چین اکنون از فناوری‌های غربی و حتی روسی پیشی گرفته است.»

کاربری در این رابطه نوشت: «سلاح‌های چینی و ترکیه ای اثربخشی شگفت‌انگیز خود را در میدان نبرد پاکستان و هند ثابت کرده‌ و زنگ خطر را در اردوگاه غرب به صدا درآورده‌اند. اعراب باید پل‌های همکاری نظامی با آنکارا و پکن را، چه مخفیانه و چه علنی، از نو بسازند، زیرا جهان در حال تغییر است و عوامل بازدارندگی نیز در حال تحول است.»

برخی کاربران از این گفتند که اگر جنگ ادامه پیدا می کرد، سلاح‌های چینی قدرت خود را بیشتر ثابت کرده و اعتبار سلاح‌های آمریکایی کاهش می ‌یافت.

کاربری نوشت: پاکستان برتری قابل توجه و شگفت‌انگیزی را نشان داده است، همه اینها به لطف سلاح‌های چینی بوده است. این به آمریکا آسیب خواهد رساند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 16
  • ناشناس

    آشغالهای چینی !!!زرشک !اگه درجا Aمثبت هم باشند به مراتب ضعیف ترن

    نظرات شما -
    • ناشناس

      متاسفانه تعصب را نمی شود درمان کرد! همین مشکل تعصبات بی پایه است که در این چند قرن به منافع و امنیت ملی ایران آسیب زده. چرا وقتی از لحاظ سیاسی با یکسری جناح های داخلی مشکلی داری کلا واقعیت را قلب می کنی و زیر سوال می بری؟! خود رسانه های اروپا و آمریکا اش به دستاوردهای بزرگ چین اذعان دارند و الان اروپا دنبال ارتباط راهبردی با چینه بعد یکسری در ایران که رسانه های دنیا رو دنبال نمی کنند و اساسا در باغ نیستند و صرفا دو سه تا شبکه فارسی زبان متعلق به همون دولتهای اروپایی و چندتا پیج زرد اینستاگرامی رو دنبال می کنند مثلا کارشناس شدند و صبح تا شب بد چین را می گویند و خواستار دوری ایران از چین هستند و عملا با این شیوه فکری و به اشتراک گذاشتن چرندیات به منافع ملی آسیب می زنند. اینکه شما و امثال شما سواد تحلیل سیاسی و فهم اخبار بین المللی را ندارید مشکلی نیست اما وقتی سوادش رو ندارید حداقل می توانید سکوت کنید تا به مملکت خودتان آسیبی نزنید و با اشتباهاتتان مدیون نسلهای بعدی سرزمین مان نشوید.

  • ناشناس

    اینا چه تحلیلهای ابکی هست؟!
    هر وسیله ای یک هدایتگر و سکاندار خوبی میخواد اگر یک راهبر قطار تخصص لازم و تجربه مکفی در به روز ترین و سریعترین قطار دنیا رو نداشته باشه اونو در کوتاهترین زمان از ریل خارج خواهد کرد و در مقابل آن کاملا بر عکس عمل میشه بنابراین تخصص و مهارت نقش مهمتری داره

  • ناشناس

    لااقل یه ۲ تا جستجو در اینترنت میکردی ، تجهیزات نظامی هند اساس و پایه اش روسی است ، شرق گدایی تاثیر بدی داره !

    نظرات شما -
    • عرر عرر گرا

      این خبر ، باعث سکته انفکتوس غربگدایان شد .

  • داود پناهی

    سلام سلام صد تاسلام خان دایی جون خان دایی جون

  • علی رشیدی

    شرقگدایان خوشحال شدند از این گزارش مسخره ،
    کیفیت سلاح‌های آمریکایی و غربی را شما در جنگ روسیه و اوکراین ملاحظه می‌کنید که چگونه روسیه را زمین‌گیر کرده و به التماس انداختند.
    مرگ بر روسیه و چین که منابع و نفت و گاز ایران را غارت می‌کنند .

    نظرات شما -
    • ناشناس

      تازه به اوکراین سلاح پیشرفته ندادند

  • بهنام

    سلاح‌های غربی و امریکایی برای کشتار مردم بی دفاع مثل فلسطین و یمن و افغانستان بسیار کارآیی دارند .

  • راننده

    برتری تنها مربوط به مهارت وممارست ، خلبانان پاکستان می‌باشد ،نیروی هوایی پاکستان ،آموزشی ویژه به خلبانان میدهد و شرایط نبرد واقعی را در تمرینات ،تجربه می کنند ،حال آنکه درنیرو هوایی هند اینگونه نیست
    از جمله آموزش دیدگان خلبانی در پاکستان زنده یاد سر لشکر خلبان محمود اسکندری

  • بهلول

    درزمینه موشکی چین پیشرفت کرده چون موشکهایی که اخیرآحوثیها که دیگه ایران ازترس به انهانمیده ازچین گرفته وازسامانه تادامریکایی عبورکردوگنبداهنین اسراییل که ساخت خودشان است رهگیری کرد

  • عباس رضاپور

    کاربران. با نظریات قهوه خانه ای. به همین خیال باشن ! تحلیل ۴ تا کارشناس درست حسابی رو بزار ببینیم چی میگن. نه. این پستهای. احساسی طرفداری از مسلمانها .....

    نظرات شما -
    • ناشناس

      حیف اسم عباس

  • ناشناس

    خاک عالم بر سرتتون باشد کسانی در ذیل نظر دادن که سلاح آمریکایی برتری دارد از جمله افراد ناشناس درج شده مثلاً غرب و آمریکا سلاح پیشرفته به اوکراین ندادن ؛ لیاقتتون همین است به آنجایی ترامپ هم بوسه بزنید و هم کمی نوش جان کنید آدم هیچی هم نداشته باشد حداقل غیرت لازم است

  • ناشناس

    بشنو ولی باور نکن

  • ناشناس

    ما اینجا "مستعانَ" داریم و "مستعان ساز" ! خیال مون جمع است که دشمن را نابود می کنیم!
    ای داد و بیداد از دست ریاکاری و دروغ و مردم فریبی!