قهرمان پور، تحلیلگر بین الملل:

اکنون مذاکرات ایران و امریکا به مراحل حساسی رسیده است/ هنوز تفاهم نانوشته منعقد نشده، چون این خبر قطعا مخفی نمی ماند

در روزهایی که اخباری در خصوص توافق شفاهی میان ایران و آمریکا، امیدها به رسیدن به یک توافق را بیشتر کرده، همزمان برخی رویدادها نیز از افزایش تنش میان دو طرف حکایت دارد. توقیف یک کشتی در خلیج فارس و اعزام جنگده های اف 16 به منطقه را چگونه می توان در کنار تمدید مجدد معافیت عراق از تحریم های گازی ایران تحلیل کرد؟

اکنون مذاکرات ایران و امریکا به مراحل حساسی رسیده است/ هنوز تفاهم نانوشته منعقد نشده، چون این خبر قطعا مخفی نمی ماند

رحمان قهرمان‌پور با اشاره به نشانه‌های پیشرفت‌ در مذاکرات محرمانه مانند تبادل زندانیان و اجازه آمریکا به عراق برای واریز پول برق ایران به بانک‌های غیرعراقی از یک سو و از سمت دیگر برخی تنش‌های اخیرا افزایش‌یافته میان ایران و آمریکا مانند توقیف یک کشتی در خلیج فارس و همچنین اعزام هواپیماهای F16 به منطقه، اظهار کرد: ایران و آمریکا نمی‌توانند مشکلاتی را که در طی ۴۴ سال ایجاد شده است را در کوتاه‌مدت حل کنند. با وجود انجام مذاکرات محرمانه و تلاش دو طرف برای کنترل تنش‌ها، نمی‌توان انتظار داشت سطح تنش به صفر برسد. 

وی افزود: به علاوه در یک ماه گذشته اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه دو طرف در مورد توقف توقیف کشتی‌ها با یکدیگر همکاری کنند و همچنین پیمانکاران آمریکایی در منطقه مورد هدف قرار نگیرند، لذا اکنون ممکن است اتفاقاتی مانند اعزام F16 به منطقه، ابزاری برای چانه‌زنی بیشتر در مذاکرات باشد، چراکه آمریکا از دیپلماسی اجبار پیروی می‌کند، به این معنا که ضمن استفاده از دیپلماسی، از ابزارهای نظامی نیز به عنوان پشتوانه مذاکرات بهره می‌گیرد. به همین ترتیب ایران نیز ضمن انجام مذاکره، سعی می‌کند از طریق نمایش قدرت نظامی خود در خلیج فارس، توان چانه‌زنی خود را افزایش دهد. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اکنون در مذاکراتی که در جریان است، بحث احیای برجام در دستور کار نیست، اضافه کرد: اکنون مذاکرات بر سر این است که دو طرف به یک توافق موقت و نانوشته برسند و سپس بررسی کنند که آیا زمینه برای رسیدن به یک تفاهم جامع و بلندمدت فراهم هست یا خیر. 

قهرمان‌پور با بیان اینکه بدهی‌های عراق به ایران مستقیما در اختیار جمهوری اسلامی قرار نخواهد گرفت، گفت: در آمریکا این دعوا وجود داشت که جمهوری‌خواهان معتقد بودند پرداخت مستقیم پول به ایران، ممکن است نهایتا خرج گروه‌هایی مانند حزب‌الله شود. اکنون دولت بایدن اجازه آزاد شدن این پول‌ها را به شرطی می‌دهد که پول‌ها در اختیار شرکت‌هایی قرار گیرد که به ایران دارو و مواد غذایی صادر کنند. بنابراین حساسیتی که جمهوری‌خواهان در گذشته نسبت به پرداخت بدهی‌ها به ایران داشتند، اکنون وجود ندارد. 

وی با بیان اینکه اکنون مذاکرات به مراحل حساسی رسیده است، گفت: هنوز تفاهم نانوشته نهایی و منعقد نشده است، چراکه خبر به این مهمی هرگز مخفی نمی‌ماند و قطعا رسانه‌ای می‌شود. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بایدن با در نظر گرفتن ملاحظات انتخاباتی، مذاکره برای انعقاد تفاهم موقت و نانوشته را پذیرفته است، عنوان کرد: بایدن می‌داند جمهوری‌خواهان در کنگره به خاطر انجام توافق با ایران به او ایراد خواهند گرفت، لذا به دنبال تفاهم نانوشته است تا به جمهوری ‌خواهان بگوید توافقی صورت نگرفته و هر موقع منافع آمریکا ایجاب کند، از تفاهم نانوشته خارج خواهد شد‌. 

قهرمان‌پور با بیان اینکه امروز دیگر مانند سال ۲۰۱۶ در آمریکا نسبت به ایران فضای دوقطبی وجود ندارد، ادامه داد: اکنون حتی در بین دموکرات‌ها هم افراد زیادی با برجام مخالف اند و فضای سیاسی ایالات متحده در مقابله با ایران یکدست شده و اساسا توافق با ایران جزو موضوعات حاشیه‌ای است و چیزی نیست که بر انتخابات آمریکا تاثیر خاصی بگذارد. 

منبع: انتخاب
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 12
  • ناشناس
    1

    چه تفاهم کنند چه نکنند بازی دو سر باخت برای مردم ایران است.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      7

      باخت واقعی زمانی بود که مردم به روحانی رای دادند و کشور رو 80 سال به عقب بردند.

    • ناشناس
      0

      امریکا اعلام کردبرجام مرده...ایناخالی میبندند راستی ازمدیرکل ارشادگیلانتون چ خبر؟!چون پرده درافتد همه رسوای عالمید...

    • متین
      0

      اتفاقا روحانی بهترین رییس جمهور بود ولی متاسفانه رییس جمهور اختیاری از خودش نداره

  • ناشناس
    0

    انشاالله به توافق خواهیم رسید،به امیدالله

  • ناشناس
    0

    بدبختی ملت ایران دو خط اخر یادداشت شماست برای خروج از برجام امریکا دمکرات و جمهوریخواره و کل امریکا یکدست شده چون ایران مدافع بر هم زدن دنیا است و دلار باعث نا امنی در دنیاست که کاملا منطقی است .

  • عادل
    0

    مسولین ایران هیچگونه ایران براشون مهم نیست فقط حقوق شخصی و چپاول بیت المال مهم است تا ابد زندگی خودشان تامین کنند ملت و سر گذشت کشور معنی براشون نداره چطور. میشه یه کشور در دنیا اینقدر منزوی بشه ملت از دین ایمان خودش زده کردن ایران بدون ملتش هیچ قدرت ندارن کوچکترین کشور اگر جنگی باشه پیروز میشه ۸سال جنگ ایران عراق این ملت بود که از خاک ایران دفاع کرد الان. نه مردم پشت نظام نیست

  • ناشناس
    1

    روحانی و رئیسی مگه فرقی هم باهم میکنند؟ همشون مثل هم از جنس هم اند
    فقط رنگ عمامه شان فرق میکند

    نظرات شما -
    • ناشناس
      5

      شماها که طرفدار روحانی بودید و گندزد حالا خودتونو ضد نظام میدونید. مرد باشید و مسئولیت انتخاب غلطتونو به گردن بگیرید. شما منافقانی هستید حسرت جرعه ای آب خنک بر دلتون خواهد ماند آن هم در جهنم سوزان.

  • ناشناس
    0

    خوشبختانه هنوزاحمق و مغز فندقی زیاد داریم.....

  • ناشناس
    0

    ایران علاوه بر امریکا با اسراییل هم باید توافق کند تنها یازنده این تحریم ایران است اینکه خیال کنیم امریکا بازنده است خریت است چون این واقعیت است که ما به امریکا و دلارش نیاز داریم و سلطه دلار تا سالها ادامه دارد این واقعیت است و اوهامی نشویم و اون حتی به اندازه پشه ای به ما نیاز نداریم ما جرات حمله به اسراییل را نداشته و نداریم فقط ملت و کشور و اینده و ......و جوانان خودمان را نابود می کنیم و تاریخ در مورد ما به نابودگران ایران یاد خواهد کرد و ایران با هزاران هزار چالش روبه رو است و خواهد شد و کسانیکه از ایران مهاجرت کرده اند به این واقعیت تلخ که ایران با اینها هیچ اینده ای ندارد پی برده اند و کاملا و صددر صد درست است شک نکنید

  • ناشناس
    0

    مگر اینکه کنگره امریکاچه دموکرات چه جمهوریخواه اجازززززززززه بدن بهمین خیال باش

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها