اژه‌ای: باید باب گفت‌‍وگو را در کشور گسترش دهیم

رئیس قوه قضاییه گفت: باید باب گفت‌‍وگو را در کشور گسترش دهیم و گفت‌وگومحوری را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم.

اژه‌ای: باید باب گفت‌‍وگو را در کشور گسترش دهیم

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در راستای رویه و مشی ریاست قوه قضاییه طی ۱۵ ماه اخیر در برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و گفت‌وگومحور با اقشار مختلف مردمی و نخبگانی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، با گروهی از متخصصین و نخبگان حوزه‌های مختلف علمی، دانشگاهی، فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و پزشکی دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس قوه قضاییه در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به اثرات مثبت و نافذ برگزاری نشست‌های هم‌اندیشانه و گفت‌وگو محور با اقشار مختلف مردمی و نخبگانی، اظهار کرد: از تیرماه سال گذشته که عهده‌دار مسئولیت ریاست قوه قضاییه شده‌ام، به صورت پیوسته و مستمر بر برگزاری جلسات هم‌اندیشی و گفت‌وگومحور با منتخبان و نمایندگان اقشار مختلف مردمی و نخبگانی اهتمام داشته‌ام و اعتقاد دارم که برگزاری این قبیل جلسات دارای نتایج نافع و نافذی می‌باشد.

محسنی اژه‌ای با اشاره به آیه «فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ»، اظهار داشت: خداوند به بندگانی که شنونده سخنان و انتخاب‌کننده بهترین آنها باشند، بشارت داده است؛ همین امر وحیانی، بیانگر ارزش و اهمیت بسیار بالای استماع سخنان و انتخاب احسن آنها است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به تبیین و تشریح لوازم و اسباب یک فرآیند گفت‌وگومحور پرداخت و بیان داشت: سعه‌صدر و برخورداری از ظرفیت بالا، یکی از اساسی‌ترین لوازم شرکت در یک فرآیند گفت‌وگومحور است؛ انسان باید همه اقوال و سخنان را بشنود و گرایش‌ها فکری و جناح‌بندی‌های سیاسی تأثیری در او برای استماع سخنان دیگران نداشته باشد؛ البته صرف شنیدن کافی نیست، بلکه مباحثه و تضارب نیز لازم است؛ همین مباحثه و تضارب آراء و تعاطی افکار است که سبب رشد و تعالی می‌گردد؛ در این فرآیند مباحثه و تضارب آراء نیز قطعاً نابردباری و انگ زدن و خشونت کلام و تندخویی جایی ندارد و لازمه آن تدوین سازوکارها و تعیین مبانی و شاخص‌های مربوطه است.

محسنی اژه‌ای افزود: در مرحله بعدی از یک فرآیند گفت‌وگو محور فرد باید احسن سخنان و اقوال و نظرات را برگزیند و میان سخن و نظر صواب و کلام و عقیده ناصواب و مغالطه‌آمیز قدرت تمیز و تشخیص داشته باشد؛ در مرتبه دیگری از فرآیند مذکور شاید لازم باشد فرد به صورت میدانی و حضوری و عینیت‌یافته با پدیده یا مقوله یا اتفاق مورد بحث و گفت‌وگو، مواجه شود.

رئیس قوه قضاییه در همین راستا بیان داشت: باید باب گفت‌‍وگو را در کشور بسط و گسترش دهیم و گفت‌وگومحوری و تضارب‌ آراء و تعاطی افکار را به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم؛ این مقوله باید در میان همه اقشار و آحاد جامعه جا بیفتد و تثبیت شود؛ از کسبه و بازاریان تا نخبگان و دانشگاهیان و صنعتگران؛ قطعاً این فرآیند، امری دستوری و فرمایشی نیست و اختصاص به یک مقطع زمانی خاص ندارد؛ همه اقشار و آحاد جامعه باید به گفت‌وگو و شنیدن سخنان یکدیگر و سؤال و جواب عادت کنیم و خو بگیریم و منصفانه و عادلانه، سخن و نظر حق را پذیرا باشیم.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله کارآمدی و انتخاب و انتصاب متخصصین برای تصدی و پیشبرد امور و نخبه‌پروری، اظهار داشت: باید مقوله کارآمدی و تخصص‌گرایی را در متن و بطن جامعه جا بیندازیم و تثبیت کنیم؛ وقتی افرادی به خود اجازه می‌دهند بدون داشتن تخصص و مهارت و تجربه در هر حوزه و زمینه‌ای به اظهارنظر بپردازند و این انتظار را نیز دارند که به حرف و نظر آنها جامه عمل پوشانده شود، همین امر بیانگر آن است که مقوله تخصص‌گرایی در جامعه ما جا نیفتاده است.

رئیس قوه قضاییه به این نکته نیز اشاره کرد که باید در امر عدم کارآمدی و عدم استفاده از نیروهای متخصص و نخبه ، گِره و اِشکال کار را شناسایی کنیم؛ آیا در کشف افراد نخبه و نابغه مشکل وجود دارد؟ آیا مشکل در میدان ندادن به آنهاست؟ آیا مشکل به عدم تلاش و پشتکار خود آنها باز می‌گردد؟ آیا در امر حمایت از آنها عیب و نقص وجود دارد؟

محسنی اژه‌ای در ادامه اشاره به مبحث کارآمدی و تخصص‌گرایی و نخبه‌پروری ، گفت: به فرض مثال وقتی به کاندیدایی در انتخاباتی از ناحیه فردی، کمک مالی می‌شود، آیا این کمک مالی دلیلی برای انتصاب و انتخاب فرد غیر متخصص کمک‌کننده از جانب آن کاندیدای پیروز در سمت و منصبی است؟ آیا آن کاندیدای پیروز می‌تواند بدون توجه به مقوله تخصص‌گرایی، فرد هم حزبی و هم جناحی خود را در مصدر امری قرار دهد؟

رئیس قوه قضاییه افزود: اینکه بگوییم متخصصانی از جناح‌ها و گرایش‌های مختلف، جمله و گزاره غلط و اشتباهی است؛ یک متخصص بواسطه تخصص خود در حوزه و رشته مربوطه باید در جامعه شناخته و ارزش‌گذاری شود؛ گرایش و سلایق سیاسی و فکری یک متخصص به جای خود؛ اما ارزش و بهای یک متخصص در جامعه باید به اعتبار تخصص او در حوزه مربوطه باشد.

وی در ادامه به موضوع بسیار بااهمیت و پرارزش امنیت در ابعاد مختلف فردی، اجتماعی، اقتصادی و … اشاره کرد و بیان داشت: همه متفق‌القول هستیم که بدون وجود و استقرار مقوله امنیت، حرکت و پیشرفت در هیچ حوزه و زمینه‌ای ممکن و میسّر نیست؛ در خصوص اتفاقات اخیر نیز بارها و مکرراً اعلام کرده‌ایم که صف معترضین را از اغتشاشگران جدا می‌دانیم؛ همچنین معتقدیم که باید علل این اتفاقات را ریشه‌یابی کنیم و اگر به دنبال منشا مشکل نرویم دوباره تکرار می شود و ایرادات کار را در هر بخش و ساختاری و کارکردی که وجود دارد رفع کنیم؛ اما در عین حال نباید اجازه دهیم عناصری اغتشاشگر به ایجاد اخلال در زندگی روزه‌ مره و کسب و کار مردم بپردازند و امنیت جانی و روانی آنها را تهدید کنند.

محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله تقویت بنیه اقتصادی کشور، اظهار داشت: اقتصاد مقوله بسیار مهم و اثرگذاری است و استقلال کشور نیز به نوعی به این مقوله بستگی دارد؛ فلذا باید زمینه‌های امنیت سرمایه‌گذاری را فراهم کنیم و برای فردی که می‌خواهد سرمایه خود را به کشور منتقل کند و در چارچوب مقررات داخلی، ضمن کمک به پویایی و تقویت اقتصاد و تولید ملی، نفع و سود شخصی نیز ببرد، تمهیدات لازم را فراهم گردانیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به موضوع ایرانیان مقیم خارج از کشور که برای بازگشت به میهن خود تمایل دارند، گفت: در ابتدای تصدی مسئولیت ریاست دستگاه قضا یکی از اولویت‌ها را فراهم کردن مقدمات و تمهیدات بازگشت ایرانیان مقیم خارج از کشور قرار دادم که در این زمینه نیازمند کمک همه دستگاهها هستیم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به جنگ اقتصادی تحمیل شده به ایران اسلامی از ناحیه دشمنان، گفت: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی باید جهش تولید و تقویت بنیه اقتصادی را در اولویت قرار دهیم و در این شرایط از امکانات موجود نیز بهره ببریم؛ یکی از این امکانات موجود، ایرانیان دارای تخصص مقیم خارج از کشور است؛ باید برای جذب آنها برنامه و ایده و ابتکار داشته باشیم.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: ما در دستگاه قضایی برای کمک به رونق تولید و اشتغال دارای برنامه و راهبرد هستیم؛ ما درصدد آن هستیم چنانچه صاحب یا متولی یک کارخانه یا بنگاه تولیدی مرتکب فساد یا جرمی شد، در عین رسیدگی به پرونده او از حیث مبارزه با مفاسد، تمهیداتی اتخاذ کنیم که به چرخه تولید و اشتغال در آن کارخانه یا بنگاه مزبور صدمه و آسیب وارد نشود؛ برخی از شما متخصصان نیز که در مقوله‌های اقتصادی و صنعتی دارای ایده و تخصص هستید، می‌توانید در این امر خطیر ما را کمک کنید و ما از کمک و نقطه نظرات شما استقبال می‌کنیم.

محسنی اژه‌ای در پایان با اشاره به اهتمام دستگاه قضایی به برگزاری دادگاه‌ها به صورت علنی با لحاظ موازین و مقررات قانونی، خاطرنشان کرد: برگزاری دادگاه‌ها به صورت علنی با ترتیباتی که در قانون مشخص شده است، اثرات مثبت و نافعی را از جنبه‌های گوناگون به دنبال دارد؛ البته ممکن است عوارضی نیز بر آن مترتب باشد؛ در اینجا متخصصان مربوطه می‌توانند ایده‌ها و نقطه‌نظرات خود را در باب به حداکثررساندن مزایا و منافع برگزاری دادگاه‌های علنی و رفع و تقلیل عوارض و معایب آن، به ما در دستگاه قضایی ارائه دهند و اطمینان داشته باشند که ما پذیرای این قبیل ایده‌ها و نقطه‌نظرات خواهیم بود.

منبع: فرارو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 47
  • ناشناس
    1

    باشه حتما .اونم شما بالاخص حضرتعالی .

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      بفکرمعیوبتان نمیرسد که دیرشده است

    • ناشناس
      0

      لطفا به نظر خنده دار غلام سوت بلبلی احترام بذارید

    • ایرانی آباد و آزاد
      0

      باب گفتگو توسط لباس شخصی و افراد خودسر و به قول نظام خود جوش بازه !!!!

  • ناشناس
    2

    خخخخحخه

  • ناشناس
    0

    چه دیر قران برشما نازل شده بعد۴۴ سال

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      کاربه جاباریک رسیده وترس وجودشان رافراگرفته وروزوشبشان آشفته شده وبرای نجات خود به هرچی چنگ می اندازند

  • بیژن
    1

    آقای اژه ای باب گفتگو یا همان اشتی ملی جناب خاتمی عزیز چند بار فرمودند ولی افراد بیسواد وخونخوار نپذیرفتند .امید هست شاید شما کاری بکنید

  • محمد رضا
    1

    بنظرم دیگه خیلی دیر شده

  • ناشناس
    1

    اول از خودت شروع کن. یک جلسه مناظره با احمدی نژاد بگذار و گفتگو کن تا پته ی شما را روی آب بندازد.

  • حسن
    1

    نگو زشته تا اسلحه هست گاز اشک‌آور هست گفت گو چرا؟؟؟؟

    نظرات شما -
    • 0

      الانم منظورش گفتگو در زندان هست

  • رسول
    2

    بعد 43سال مردم دیگه شمارو شناختن و هیچ اعتمادی به ظاهر و باطنتون ندارن. گفتگوی ما با شما مسئولین دروغگو و فاسد فقط همینه: برید گمشید عوضیا...

  • ناشناس
    1

    این ۳۵ سال احزاب و شخصیت ها ،می گویند گفتگوی ملی صورت گیرد برای آشتی ملی که نتیجه این گفتگو بایستی اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات آزاد عادلانه و بدون مهندسی و نظارت استصوابی باشه و الا مردم با شما هیچ گفتگویی ندارند،حتما می خواهید در این گفتگو نظرات خودتان را تحمیل و بگویید که هرچه ما می گوییم درسته و حق مطلق است و دیگران هم باید دربست و بدون چون و چرا قبول کنند؟؟؟

  • ناشناس
    0

    تبعیض ها را به طور کامل بردارید : سهمیه شغل ، سهمیه کنکور ، سهمیه مسکن ، سهمیه خودرو و... . ثروت و نعمت کشور را فرو کرده اید در جیب ۱۵ درصد جمعیت حکومتی وحامی حکومت این کجای عدالت است ؟
    رفراندوم برگزار کنید و به عدالت رفتار کنید .

  • رابی
    0

    غلام سوت بلبلی چطور می خوای با مردم گفتگو کنی؟
    با هلیکوپتر و باتوم و تفنگ؟

  • متفاوت
    0

    تحلیلهای بنده بیشتر از منظر فلسفه ذهن و اندیشه است تا مسائل و رویدادهای جنبی...همیشه درهر بابی وهرکاری چالش مخصوص خودش هم پدید میاید.چرا؟ جوابش فقط یک جمله کوتاه است : نادیده گرفتن حق..حالا هرچقدر کسی میخواهد گفتگو کند وحتی حرف درستی هم بزند اما وقتی در خفا و در عمل کاردیگری راخلاف حرف خود انجام بدهد و فکرنکند که خدا میداند ، انوقت چه انتظاری ازنتیجه گفتگو میتوانید داشته باشید ؟وقتی ، خدایی که همه چیز را میداند و این چالش رابرای شما بوجود می اورد؟ .زمانی که شما به دیگری تهمت گناه میزنید مطمئن باشید دیگر طرف شما نمیتواند ان گناه رامرتکب شودو نتیجه ان هم میشود اینکه شما هم دیگر هرگز نمیتوانید ان گناه رامرتکب بشوید.مشکل شما این است.ولایتفکرون؟

  • ناشناس
    0

    راستی دیگه دست تون پیش مردم رو شده اگر سر سوزنی دلتون برای غربت دین اسلام می سوزد بالا غیرتا دست بکشید بگذارید این نیمچه دین برای این مردم بماند

  • ناشناس
    0

    تاالان کجابودین همین که فشار را دیدین گفتگو گنیم نه بابا دیکردیرشد مردم شما را قبول ندارند برین به بهشت خودتان َشیطان منتظر ه

  • ناشناس
    0

    امسال سال خون هست.........‌.

  • ناشناس
    0

    غلام بلبلی چقدر به حرف هایی که می زنی اعتقاد داری؟
    تقوا چیز خوبیه

  • ناشناس
    0

    هیچ اعتمادی نیست طرف میگه افزایش حقوق همون حقوق قبلی واریز میشه دروغگو ترین آدمای روی زمین تک تکون انشالله فلج و لال بشید

  • ناشناس
    0

    43 ساله که فقط میگید باید چنین کنیم، باید چنان کنیم.فقط شعاررررر!!! عمل صفر!

  • عبدالمجید سجادیان
    0

    اگر به حرف خودت ایمان داشته باشی خوبن
    ولی نه میزگفتگوی رفقای خودتان ببرید بدوزید
    هیچ تا رزشی ندارد.
    گفتمان منتقد وموافق این میشه گفتگو رسانه ای آزادبدون ساسنور

  • دانیال
    0

    چرا میگی گفت و گو؟ بگو سرکوب و اعدام. شماها فقط اعدام و سرکوب بلد هستید.

  • ناشناس
    0

    خخخ شما گاز نگیر صحبت پیشکش

  • ناشناس
    0

    احساس ترس می کنند
    حرف های توهم زا می زنند
    بععد از چهل سال این حرفو می زنی؟

  • ناشناس
    0

    داداچ گلم حاجی جون بند وبساط را جمع کن و نعلین را درآرو و پاشنه کفش را وربکش و لباس گرم بردار کم کم وقت رفتن به کانادا که راهتون نمیدن مسکو جای خوبی است. یک بلبلی بزن و یا علی .

  • ناشناس
    0

    مگه گفتگویی هم بوده که گسترش پیدا کنه؟ تا بوده شما زور گفتید و با کمک زور، به مردم مسائل رو تحمیل کردید...بعداز این هم همینه...منظور شما از گفتگو اینه که شما دستور بدید و ملت چشم بگن

  • ناشناس
    1

    خیلی دیر شده جناب اژه ای عزیز بنده تا همین اواخر به افرادی مثل ممد رضا پهلوی می تاختم و‌ایراد و‌بعضا بد می گفتم متاسفانه متاسفانه از دولت های گذشته بعد انقلاب تا امروز مسولین از صدر تا ذیل انقدر جفا دیدم و انقدر دوروغ و‌فساد دیدم که دیروز نا خود آگاه بی بی سی سخنان رضا پهلوی پخش می کرد چقدر بنده شیفته حرف هایش شدم چرا ؟ خودم‌و‌خانواده تعجب کردیم واقعا چرا بنده تا دیروز حمله می کرد م به این ها امروز برعکس شدم ؟؟؟ من باور نمی کنم مطلبم اصلا چاپ شود چه رسد به محضر شرریف جناب عالی برسد بخدا مردم گناهی ندارند هر چه است نتیجه فساد داخلیست الببته استکبار هم همین را می خواست که رجال الوده و‌مردم را ناراضی کنند چرا که ظلم است بگویم با ۶۳ سال سن خودم و‌فرزندان تحصیل کرده ام‌بیکارند چرا که سیاست های دولت ها باعث شد کارگاه تولید م‌ در شهرک های صنعتی اطراف تهران تعطیل و نمی دانم کارگرانم چگونه زندگی می کنند بماند خودم افتادم به گدایی ؟ این سرمایه تولیدم را سکه و‌ارز می خریدم چنین میشد ؟؟ ش این ها را نمی گویم که به من‌رسیدگی یا کارخانه ام‌که دولت مسبب نابودیش بوده احیا شود نه من دلم برای اعتقادات و‌نظامی می سوزد که مورد حمله قرار گرفته من شرمنده فرزندان خودم و‌ فرزندان بیکار کشور هستم و خود را مقصر می بینم‌چه رسد مسولین را بچه های ما در سن ۳۰ًتا ۴۰ سالگی بیکار و بعضا در یک اتاق دختر پسر زندگی می کنند ....تو‌کشور کم‌ از این موارد نیست حتی بعضا ‌قادر به لقمه نان برا خود نیستند چه رسد ازدواج‌کنند اینجا فرزندان ما مقصر نیستند مردم مقصر نیستند مسولین مقصرند باید خودتان را حستجو کنید عالی جنابان مردم مقصر نیستند چرا من و امثال من ‌تا امروز ‌گوش به فرمان شما بودیم ولی ناخود آگاه امروز تمایل به حرف های اجنبی بعضا چرا پیدا کردیم ؟؟! گفتمان با خودتان کنید نه با مردم‌ فقط مردم دلجویی نیاز دارند که بد جور در مشقت مالایطاق بوده و هستند متاسفم بگم در دستگاه دادگستری شما مظاوم پناه می برد ولی حقوقش پایمال می شود !؟ چرا بنده با سند این عرایض را دارم عرض می کنم این ها حرف دشمن دیگر نیست اولین محلی که نیاز به قول خودتان برا گفتمان‌دارید نظام قضایی است که مشکلاتش را بچه دبستانی می داند دود سیاست های غلط مسولین به چشم مردم و رهبری معظم رفته و می رود بنده حقیر تحصیل کرده حقوق هستم سالهای گذشته نه حالا چون نقاط حقوقی می دانستم‌حتی اجازه همکاری بصورت مجانی در شورا های حل اختلاف ندادند چرا بحث ما این موارد نیست این ها نمونه هایی از کوه مشکلات است ترسم آزرده شوید ورنه سخن بسیار است یا علی مدد


  • ناشناس
    0

    کسی‌هست‌که‌زبان‌گفتگو‌را‌به‌فهمد‌وبه‌آن‌با‌ور‌داشته‌باشد‌؟!

  • ناشناس
    0

    آقای دکتر ،،،شماها دیگه فقط میتوانید بازور وسرکوب حکومت کنید نه دینتان قابل اعتماد است ونه خودتان

  • ناشناس
    0

    احسنت بر جناب دکتر سید آیت الله

  • ناشناس
    0

    اژه ای عزیز شما سالها در کنار آدم فاسدی در شورای معاونین قوه قضاییه می نشستی و او را تقویت میکردی، و آخرش گفتی تخلفاتش برایت قبلا احراز نشده بود.
    حالا نتیجه کار شما با نتیجه کار دستگاه قضایی فاسد خکومتهای اموی یکسان به نظر نمیرسد؟
    اشتباهات سهوی امثال شما باعث شد که ستمدیدگان در کف خیابان اعتراض کنند و برخی افرادی که حق و حقوقشان توسط مدیران فاسد به یغما برده شده بود، دست به اغتشاش بزنند و همه چیز را تخریب کنند. مقصر اصلی کیست؟

  • عادل
    0

    کفتگویی که عمل دران نباشه فایده ندارد ملت حرفش مشخصه اختلاس نکنید ثروت کشوررا خرج عرب تروریست نکنید لکن ایران خوردرو به مردم قالب نکنید و بگذارید مردم ریس جمهور خودشان را انتخاب کنند شرط ملت اینه شما هرگز قبول نمیکنید ایا اینهارا به مردم برمیکردانید

  • مهدی
    0

    شما در پیشگاه خدا مسئولید البته بعید میدونم اعتقاد داشته‌ باشید

    نظرات شما -
    • امیر ب مهدی
      0

      آقا مهدی کدوم خدا دولت همون خداست بلا سرمون میاره

  • ناشناس
    0

    خدارو شکر جک سالم در اومد

  • ناشناس
    0

    خودت خنده ات نمی گیره .گفتگو با کی ؟با حداد شریعتمداری ولایتی عباسی ازغدی ووووووو

  • حسن زاده
    0

    جناب آقای اژه ای باب گفتگو به فرض باز شد ؟! آیا مشکل از بین رفتن سرمایه مردم در بورس حل شد ؟!! آیا دستور تخلیه محاکم برای مستاجران با این نرخ های بی حساب و کتاب حل شد ؟! آیا مشکل نداشتن امید به آینده حل شد ؟ خیر ؛ اگر حرف و صحبت مشکلی را حل می کرد ما از همه بیشتر حرف می زنیم ؛ مشکل از اون افرادی است که حاضر نیست حتی زندگی حداقلی را برای جوان امروز مهیا کند مثل حتی فقیرترین کشور منطقه و جهان ؛ دوره گفتار درمانی به پایان رسیده

  • ناشناس
    0

    تا برادارن وسلاحشون هست گفتگو سوسول بازیه .

  • ناشناس
    0

    یک خورده زود نیست.

  • عبداله
    0

    اول بابی را باز کنید بعد گسترشش بدهید

  • ناشناس
    0

    داستان چائو چسکو راشنیده اید وی که همه کاره رومانی بود و فکر میکرد همه چیز خوب است وقتی که خارج رفت پس از برگشت به کشور مردم اورا گرفتند و بلافاصله اعدام کردندچون ناراضی بودند

  • ناشناس
    0

    بنده بخاطر اعتراض به رئیس اداره حدود 11 ماه از کار اخراج شدم.
    اینا همش حرفه
    اگه واقعا آقای اژه ای حاضر است در همین زمینه گفتگو شود

  • علی
    0

    مسألتم یا شیخ: مگر بابش بسته بوده است؟!
    مبادا بابی باز کنید که راه فراری نداشته باشد و بن بست!!!
    همان لای پنجره کافی است.
    باب را بسته نگه دارید!!

  • ناشناس
    0

    متاسفانه شمافقط خودتون راقبول دارید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها