۴ پرسش رئیس جمهور از اقتصاد دانان/ بررسی راهکارهای رفع مشکلات مردم

رئیس جمهور ضمن تشریح وضعیت اقتصادی کشور که تحویل دولت سیزدهم شد، بیان داشت: باید با تصمیمات کارشناسانه، وضع موجود اقتصادی را تغییر داد.

۴ پرسش رئیس جمهور از اقتصاد دانان/ بررسی راهکارهای رفع مشکلات مردم

سید ابراهیم رئیسی شامگاه روز سه شنبه در جلسه با جمعی از اقتصاددانان، با اشاره به اهمیت حل مشکلات اقتصادی کشور با استفاده از نظرات نخبگان و کارشناسان گفت: وضعیت اقتصادی که دولت تحویل گرفته را شما به خوبی می دانید و بسیاری از مردم آثار آن را در سفره و جیب خود احساس می کنند اما شما اقتصاد دانان دلایل آن را هم می دانید.

رئیس جمهور با طرح چند پرسش، تصریح کرد:

چرا شاخص های کلان اقتصاد کشور مطلوب نیست؟

چرا تورمی که قرار بود تک رقمی شود اتفاق نیفتاده است؟

چرا ده ها میلیارد دلار یارانه پنهانی که دولت پرداخت می کند، مردم آثار مطلوب آن را در زندگی خود نمی بینند؟

چرا باوجود هزاران هزار میلیارد تومان مصارف دولت در ۸ سال گذشته، رشد اقتصادی کمتر از یک درصد داشته ایم؟

 رئیسی بیان داشت: اینها سوالاتی است که در جامعه وجود دارد. اما طبق نظر اقتصادانان در درون و بیرون دولت تغییر شرایط اقتصادی کشور امکان پذیر است. این آمادگی در دولت وجود دارد که با نظر کارشناسی، مطالعه و درایت این تغییر ایجاد شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما در آستانه آماده کردن مهمترین سند مالی کشور یعنی بودجه سال ۱۴۰۱ هستیم. باید بودجه با نگاه عدالت محور و برگرفته از آمایش سرزمینی باشد تا بتوان عادلانه تقسیم امکانات کرد.

 رئیسی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه کسری بودجه را ام المصائب خواندند، اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجه ۱۴۰۰ با کسری بودجه بسته شده بود، این کسری برای دولت بار مالی ایجاد کرده است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید نسخه های اقتصادی که قرار است برای مشکلات کشور نوشته شود باعث رکود نشود. باید بررسی شود که چه کنیم هم رونق داشته باشیم و هم تورم نداشته باشیم. از دولت توقع است که شرایط را تغییر دهد و مردم بخوبی می دانند که اینکار یک شبه اتفاق نمی افتد.

رئیس جمهور در ادامه این نشست با تأکید بر اهتمام دولت برای استفاده از نظرات نخبگان و صاحبنظران اقتصادی، گفت: دولت حتماً در تصمیم‌گیری‌های خود از دیدگاه‌های مؤثر اساتید و نخبگان اقتصاد استفاده خواهد کرد.

 رئیسی توجه به تولید را از اولویت‌های اصلی دولت دانست و اظهار داشت: دولت، راهکار برون‌رفت از مشکلات اقتصادی را رونق تولید می‌داند و عمیقاً به دنبال تحقق تأکید رهبر معظم انقلاب در زمینه رفع موانع تولید و پشتیبانی از تولید است.

رئیس جمهور افزود: ثبات قیمت‌ها و مدیریت تورم جزء محورهای اصلی مورد تأکید دولت است به نحوی که از افزایش قیمت‌ها جلوگیری کرده و با حفظ ارزش پول ملی، اقتصاد را برای تولیدکننده و صاحبان کسب و کار و عموم مردم قابل پیش‌بینی کند، چرا که اگر اقتصاد قابل پیش‌بینی نباشد، اداره امور برای همه دشوار خواهد بود.

 رئیسی با تأکید بر تقویت نقش نظارتی دولت، گفت: دخالت دولت را در بازار و اقتصاد مفید نمی‌دانیم و معتقدیم دولت به جای دخالت در بازار باید نقش نظارت، حمایت و هدایت داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت مالیات و جلوگیری از فرار مالیاتی، اظهار داشت: مالیات از کارکردهای مختلفی برخوردار است و به نوعی نقش تنظیم‌گری را در اقتصاد دارد. برای حمایت از فعالیت‌های تولیدی، می‌توان در زمینه مالیات مساعدت‌هایی انجام داد و در مقابل برای از بین بردن جاذبه فعالیت‌های غیرمولد، مالیات بیشتری از این نوع فعالیت‌ها اخذ کرد.

 رئیسی در ادامه در خصوص ارز ترجیحی گفت: در خصوص مناسب نبودن شیوه فعلی پرداخت یارانه ارزی همه اتفاق‌نظر دارند لکن معتقدم که باید در زمینه ارز ترجیحی کاملاً مدبرانه و حساب‌شده عمل شود.

اساتید و اقتصاددانان حاضر در این نشست در سخنانی دیدگاه‌ها و نظرات تخصصی خود را در موضوعات مهم اقتصادی روز بیان کردند .

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • محمد
    0

    مشگلات کشور مااقتصادی نیست سیاسی است تاسیاست خارجی مااصلاح نشود وروابط کشورماباسایرکشورهای مهم وتاثیرگذار درجهان اصلاح نشود واین شعارهای سواستفاده کن دشمنان وبدخواهان ملت ما ترک نشود وقتیکه برای خیلی ازکشورهاوملتهای جهان ارزوی مرگ داریم نباید برای ملت خود مان انتظاری بیش از این داشت،،،

  • ناشناس
    0

    به خبر فوری در باره خبر:/4 پرسش رئیس جمهور از اقتصاد دانان/ بررسی راهکارهای رفع مشکلات مردم/ چهارشنبه19/08/1400
    ---
    جناب آقای رئیسی تهیه ی نوش دارو پیش از مرگ سهراب مفید و حیاتی است
    ---
    جناب آقای رئیسی!!! شما که هشت سال شاهد مدیریت اقتصادی ناکار آمد دو دوره ی دولت پیشین بودید و نیز خود را 4 سال پیش برای احراز مقام ریاست جمهوری نامزد کردید چرا در طول مدت مذکور که شما فکر بدست گرفتن مقام اول اجرایی کشور را در ذهن داشتید تلاش نکردید برنامه ی اقتصادی تکامل یافته ای را برای حل مشکلات کشور پیش از بدست گرفتن قدرت با مشورت متخصصان اقتصاد مقاومتی عدالت محور تهیه کنید که امروز پس از مرگ سهراب برای تهیه ی نوش دارو دست به دامن این متخصصان نشوید.
    این وضعیت همیشگی که بی برنامه آمدن به قدرت را ثابت می کند؛ نهادینه شدن مدیریت آزمون خطا که تنها قربانی آن در طول این چند دهه زندگی ملت بوده است را تداعی می کند و هرگز شایسته ی حیثیت نظام ج.ا.ا و ملت رشید فدا کار این مرز و بوم نیست .
    در باره ی این گله ی بسیار تلخ مزمن می توان دهها جلد کتاب نوشت و بی نتیجه تنها حسرت و غم و اندوه خورد .

  • mamad
    0

    به خاطر اینکه هر چی بودجه س میریزید تو حلقوم حوزه ی علمیه و مراکز دینی و حزب الله و هزار جور مسخره بازی دیگه که یک سری مفت خور بخورن بدون اینکه تولیدی داشته باشن. اگه اون پولا رو خرج تولید و کشاورزی و کمک مردم کنید همه چی درست میشه.

  • نايب
    0

    تا وقتى بازار رانت ورانت خوارى
    پارتى بازى ،فاميلى واختلاس ها وچشم پوشى ها ادامه دارد جناب رييس جمهور اين وضع ادامه دارد

  • ناشناس
    0

    اینم که مثل روحانی همش میگه باید فلان کار را بکنیم. اینایی که گفته که یه بچه دبستانی هم می‌دونه. مشخصه که هیچ برنامه‌ای برای اقتصاد و سیاست خارجی نداره. چند ماهه از شروع کار دولت می‌گذره، تازه یادش افتاده نظر کارشناسای اقتصادی رو بپرسه. دککککی

  • دادا
    0

    ملت ایران انقدر فقیر شده اند کارشان شده نان خواری اگه جلو نانوائی هارا مشاهده بکنید بیانگر فقر ملت است قادر به خرید برنج و ماکارونی سایر اقلام را ندارند رو اوردند به نان خالی خوردن انروز وزیر کشاورزی میگفت نان را میدن به حیوانات واردکننده گندم شدیم کسی نیست به این وزیر بگوید مگه کوری ملت از نداری هجوم اوردند به نان خوری الان حیوانات هم غذای کافی نداره بیچاره گربه ها نان نمیتوانند پیدا کنند ازبس که ملت میخورد میو میو گربه ها انسان را ازار میده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها