توضیح درباره فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه نان

قیمت نان تغییر می‌کند؟

مشاور وزیر اقتصاد و دارایی گفت: ما به طور متوسط بین نانوایی‌های کشور روزانه ۲۴ هزار تن آرد توزیع می‌کردیم، درحال حاضر با وجود سامانه هوشمندسازی یاران آرد و نان، با ۱۶ تا ۱۸ هزار تن، نیاز آرد کل کشور تأمین می‌شود.

قیمت نان تغییر می‌کند؟

محمد جلال با بیان اینکه بنای ما این بود قیمت نان تغییر نکند، گفت: از ابتدای شروع طرح هوشمندسازی یارانه نان، چون دولت مایل بود تا افرایش قیمت اتفاق نیفتد، باید این جبران را برای نانوایان انجام دهد. یک مبلغی را به عنوان کمک هزینه به نانوایان پرداخت کردیم. این تصمیم باعث کمک به جبران هزینه‌های نانوا و اقتصادی ماندن فعالیت نانوایی می‌شد و دولت از ابتدا با منطق جبران هزینه‌های نانوا همراه بود.

وی افزود: دومین اثری که جبران ۱۵ درصدی داشت این بود که استقرار زیرساخت ها، کارتخوان هوشمند را از قالب نمایشی خارج کرد و به کارکرد واقعی رساند. روزانه حدود ۷/۹ میلیون تراکنش در سامانه ثبت می‌شود. در این ۹۰ روز، فروش ۴/۱ میلیارد قرص نان در این سامانه ثبت شده است. استقرار کارتخوان‌های هوشمند باعث مشاهده پذیر شدن فعالیت‌های نانوا شد. نگاهمان این بود تا نانوا باید وارد زمین بازی شود و استقرار کارتخوان هوشمند به صورت نمایشی نباشد.

مشاور وزیر اقتصاد بیان کرد: ۷۴ هزار نانوایی در سطح کشور قابلیت استقرار کارتخوان هوشمند را دارند. ما به طور متوسط بین نانوایی‌های کشور روزانه بین ۲۴ هزار تن آرد توزیع می‌کردیم، درحال حاضر با وجود سامانه، با ۱۶ تا ۱۸ هزار تن آرد کل نیاز کشور تامین می‌شود. نان سنگک فقط ۱۰ درصد آرد را مصرف می‌کند و کمترین مصرف آرد مربوط به همین نان است. در گذشته تقلب‌هایی از طرف نانوایان اتفاق می‌افتاد، مثلا مبلغ تراکنش را افزایش می‌دادند. ۳ درصد نانوایان در سطح کشور تراکنش غیرواقعی داشتند که ۱۲ درصد کمک هزینه را دریافت کردند.

مشاور وزیر اقتصاد افزود: دستورالعمل‌های لازم در ماه جاری به نانوایان ابلاغ می‌شود. پیچیدگی سامانه اشکالی ندارد، اما قائده و قانون نباید پیچیده باشد. دولت الکترونیک یعنی ساخت امکان برای حکمرانی بهتر. یعنی شما به موجب خدماتی، داده‌هایی را تولید می‌کنید و ما می‌توانیم به این داده‌های اتکا کنیم. وقتی دولت الکترونیک را توسعه دهیم، دایره امکانات حکمرانی بهتر را توسعه می‌دهیم. امروز به این رسیدیم که زیرساخت نان و آرد کشور در سیطره جمهوری اسلامی است.

وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: در فاز بعدی موضوع آرد و نظام توزیع آرد در دستور کار است. مقوله سهمیه آرد نانوا ام الفساد در مسئله توزیع آرد کشور بوده و می‌خواهیم پایه‌های این فساد را متزلزل کنیم. چالش سهمیه بندی آرد باعث شده بود که قیمت مجوز نانوایی در تهران به طور متوسط ۵ میلیارد تومان باشد و در مناطق گران قیمت به ۹ میلیارد برسد.

منبع: خبر آنلاین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس
    2

    چرا نکند مگه برا نون انقلاب کردیم ؟

  • ناشناس
    0

    هدف بعدی دولت انقلابی حمله به نان خالی مردم است.
    این که سرانه مصرف نان در ایران بیش از حد معمول است بخاطر اینه که تنها قوت غالب مردم نان شده.برنج و ماکارونی و پروتئن ها از سفره مردم کم شده و فشار روی مصرف نان است.

  • ایرانی
    0

    به همین مقدار دلخوش نباشید!!!!

  • ایرانی
    0

    من خودم بارها دیده بودم که نانوایان سهمیه آرد را میفروشند و البته کلی هم ناله و زاری میکردن که صرفه نداره و ...! یه نمونه کوچیک هم از رفتار نانوایان این بود که وقتی قیمت بربری 1800 تومن اعلام شد به بهانه اینکه پول خرد نداریم بابت یک بربری دو هزار تومن میگرفتند در صورتیکه اکثر خریدها با کارت بود و تعداد بسیار کمی بصورت نقدی بود که با نصب کارتخوان های جدید، همین حضرات مجبور شدند قیمت را همان 1800 تومن بگیرند.شاید 200 تومن پول زیادی نباشه ولی نفس کار، اصلا جالب نبود و یه جور ....!!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      ایرانی جماعت منهای برخی انسانهای شریف دزد تربیت شده است! اگر درب را برایش قفل کنی یا از دیوار راست بالا می رود یا قفل را می شکند!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها