جزئیات جدید از اجرای طرح نان کوپنی

​مشاور وزیر اقتصاد در امور سیاست‌گذاری نان، جزئیات اجرای طرح یارانه نان را تشریح کرد و اطمینان داد که «علاوه بر اینکه افزایش قیمت نان نخواهیم داشت و نانوایان از طرح منتفع می‌شوند، سالانه یک و نیم میلیارد یورو نیز صرفه‌جویی ارزی خواهیم داشت».

جزئیات جدید از اجرای طرح نان کوپنی

محمد جلال در جلسه «بررسی روند اجرای طرح هوشمندسازی و مردمی‌سازی یارانه نان» در استان مازندران، با اشاره به تصمیم دولت در تخصیص هدفمند یارانه کالاهای اساسی بیان کرد: در مورد نان سنتی، یارانه از گندم برداشته می‌شود و به آرد نانوایی‌ها اختصاص پیدا می‌کند.

وی با اشاره به حذف عرضه‌های خارج از شبکه در قالب قاچاق آرد یا مصارف نان در دامداری‌ها پس از اجرای این طرح، افزود: برآورد اجمالی ما این است که بعد از اجرای طرح یارانه نان، حدود ۳۰ درصد مصرف گندم کشور (تحت عنوان نان مصرفی مردم) کاهش می‌یابد و این کاهش در مصرف، سالانه حدود یک و نیم میلیارد یورو صرفه جویی در پی دارد.

دستیار ویژه وزیر اقتصاد، در مورد جزئیات اجرای این طرح گفت: این طرح در دو سطح اجرا می‌شود؛ سطح اول فراگیری کارتخوان‌های هوشمند است و در آن به ثبت تراکنش‌های مقداری فروش و ارزیابی عملکرد نانوایی‌ها از طریق داده‌های صحیح، قابل اتکا و به هنگام اقدام می‌شود. در این سطح مقدار فروش نان و اختصاص آن به اقشار مختلف جامعه را در فرآیند متعارفی که مردم آن را با عنوان «خرید با کارت» می‌شناسند، اندازه‌گیری می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در سطح دوم قیمت گندم و آرد برای نانوایانی که تحت پوشش زیرساخت فروش مکانیزه نان قرار گرفته اند، افزایش پیدا می‌کند. نانوایان پرداختی انجام نمی‌دهند و مهلتی ۳۰ تا ۴۵ روزه به آن‌ها داده می‌شود، اما آنها متعهد به پرداخت قیمت تمام شده آرد خواهند شد.

جلال ادامه داد: پس از آن با بررسی زیرساخت هوشمند نصب شده در نانوایی و اطمینان از اینکه که نان به خانوارها واگذار شده، یارانه اختصاص یافته (نان قیمت تمام شده منهای نان قیمت فعلی) به حساب نانوا واریز می‌شود. در نتیجه مردم در این طرح با هیچ تغییری در قیمت و فرآیند خرید مواجه نمی‌شوند.

جلال در ادامه بیان کرد: با اجرای این طرح، برخی از محدودیت‌ها برای نانوایانی که فعالیت رسمی و واقعی آن‌ها تولید و پخت نان است، برداشته و مفاهیمی مانند سهیمه آرد به آرامی کمرنگ می‌شوند. به این معنا که یک نانوایی در صورت صلاح خود حتی می‌تواند به صورت شبانه روزی فعالیت داشته باشد. نانوایانی که می‌خواهند آرد خرید کنند، به دلیل مهلت زمانی که داده می‌شود، مشکل سرمایه در گردش نخواهند داشت و در این بازه زمانی گرچه پول آرد خود را تسویه می‌کنند، اما روزانه مبلغ ما به تفاوت را دریافت خواهند کرد.

وی توضیح داد: این مبلغ ما به تفاوت شامل دو پارامتر است؛ افزایش قیمت آرد و افزایش هزینه‌های دستمزد و اجاره نانوایان که در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاده است. پس نانوایانی که قصدشان تولید نان و فروش آن به مردم است، در این طرح منتفع می‌شوند و مردم نیز هیچ تغییری را از منظر مقدار و مبلغ خرید نان متوجه نمی‌شوند.

جلال تاکید کرد: در اجرای  طرح هوشمند سازی و مردمی سازی یارانه نان تا پایان سال ۱۴۰۱ افزایش قیمت نان سنتی نخواهیم داشت، در این الگو، مفهومی تحت عنوان سهمیه بندی نان نخواهیم داشت، نان کارتی و یا کارت نان نخواهیم داشت و سیاستگذاری قیمت نان بهبود خواهد یافت.

همچنین سیداسماعیل هاشمی، مدیر کل اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان مازندران در این جلسه بیان کرد: دولت اصلاحات مهم اقتصادی را در راستای حذف سود برای عده‌ای خاص آغاز کرده است و یکی از موضوعات مهم در این خصوص آزادسازی قیمت‌ها و پرداخت مستقیم یارانه نان به مردم است.

وی افزود: اعطای آرد یارانه‌ای به صنایع یا نانوایی‌ها زمینه فساد و تبانی را فراهم کرده بود اما با آزادسازی نرخ آرد صنعتی از این موارد جلوگیری خواهد شد.

مدیر کل اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان مازندران یکی از مهم‌ترین نکات اجرای طرح یارانه نان را امکان نظارت آنلاین دانسته است، زیرا با اجرای آزمایشی طرح هوشمندسازی یارانه آرد، این امکان برای مسئولان ‌فراهم می‌شود ‌تا از قاچاق منابع ‌جلوگیری کنند.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 11
  • جانا
    0

    خاك بر سرتان بعد از چهل سال مديريت جهانى نان را كوپنى به مردم ميدهيد

  • ناشناس
    0

    مرگ بر مسببینش

  • کریم حشری
    1

    خوبه از قاچاق نون به خارج از کشور جلوگیری میشود

  • ناشناس
    0

    نان باید به قیمت واقعی به فروش برسد و صف ها در بین بروند.

  • بیطرف
    0

    معمولاً در زمان جنگ وبعد ازهرجنگی ارزاق کوپنی و کمیاب میشه حالا که جنگ تموم شده ما الان به وظیفه مان عمل میکنیم

  • ناشناس
    0

    کاملا طرح غلط و مسخره ای است و متخلفان می توانند دورش بزنند. در ثانی هزینه این کارتخوان های جدید و نصب و راه اندازی و پشتیبانی شون هم هست. حالا بماند هزینه برای استخدام ی عده ای برای بررسی عملکرد نانوایان و تجهیزات و سیستم و نرم افزار و پشتیبانی این کارتخوان ها که رصد و بررسی کنند که آرد چقدر نان فروش رفته و چقدر آرد مصرف شده و به کی آرد جدید سهمیه ای باید بدهیم و ثبت نام و تولید و دادن کارت نان به مردم و... حالا بگذریم که پیمانکار و اجرا کنندگان طرح هم کلی برای اجرای این پروژه و مطالعات اولیه و جمع آوری دیتا خرج روی دست بیت المال گذاشتند.

  • حامى
    0

    عجيبه. ،، فرارمغزها ،استخراج گاز بيشتر توسط همسايه ها از منابع گازى مشترك،،گشته شدن مردم توسط خودروهاى بى كيفيت،خام فروشى نفت،هدر دادن ميلياردهادلار به بهانه استفاده از انرژى هسته اى ودرگيرى بيهوده با تمام دنيا ،استفاده نكردن از انرژى پاك خورشيدى با داشتن ميليونها هكتار بيابان و،،،،،،،اينها ازبين رفتن سرمايه هاى مملكت نيست آنوقت قوت لا يموت مردم بدبخت رابايد جلوش را بگيرند لعنت بر شمايان،

  • ناشناس
    0

    از هر چه که مطمعن تر بودید فاجعه بار تر شد ... شما تنها بلدید به حجاب و موی زنان گیر بدین نه اقتصاد دان هستید نه صادق

  • ناشناس
    0

    همونی که زائید بزرگش کنید (حذف ارزترجیحی) معلوم شد آنچه دولت برسر زبان میاورد با آنچه درمیدان می بینیم خلاف آنرا ثابت میکند باید بشماها عنوان"چوپان دروغگو"گفت وآن شعر کنند و
    بسیاربزرگ برسر درب منازل آویزان کنند تا مردم هرگاه نامی ازآن یاد کنند فورا دولت فعلی درذهنشان تداعی شود وبهمدیگر بگویند امان از دست چوپان دروغگو -برای همیشه تاریخ بیادگار خواهد ماند .

  • ناشناس
    0

    تکلیف لتباع مسلمان چی میشه

  • ابی
    0

    بعد از چهل سال رسیدم به نقطه اول خدا را ش‌ر به این میگن پیشرفت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها