فهرست پرخرج‌ترین مربیان تاریخ فوتبال

همواره رابطه مستقیمی بین هزینه برای خرید بازیکن و موفقیت در زمین فوتبال وجود دارد. شاید نتوان گفت که این موضوع شرط کافی است، اما لازم به نظر می رسد. مانند انتخاب درست سرمربی، پایه گذاری یک پروژه بلندمدت و عواملی از این دست. به همین دلیل جالب است که پس از پایان پنجره نقل وانتقالات زمستانی 2024، پر هزینه ترین سرمربیان تاریخ فوتبال را معرفی کنیم تا ببینیم هرکدام در دوران مربیگری شان تا چه اندازه برای باشگاه های شان هزینه تراشیده اند.

فهرست پرخرج‌ترین مربیان تاریخ فوتبال

گواردیولا فقط با پول موفق می شود؟

نفر اول فهرست پپ گواردیولا است. مرد اسپانیایی که از سال 2008 هدایت بارسلونا را برعهده گرفت، انقلابی در تاکتیک فوتبالی به وجود آورد و هنوز هم جزو مربیان مولف و موفق دنیا محسوب می شود. هرچند هزینه 2 میلیارد و 40 میلیون یورویی او در سه باشگاهش دلیل اصلی انتقاد از پپ بوده که او بدون پول موفق نمی شود. اما کافی است این عدد را با نفر بعدی همین فهرست یعنی ژوزه مورینیو مقایسه کنیم. سرمربی پرتغالی که چندی قبل از هدایت رم کنار گذاشته شد، از سال 2000 در 10 تیم (چلسی دو مرتبه) در حال فعالیت است و در این مدت یک میلیارد و 860 میلیون یورو برای خرید بازیکن هزینه صرف کرده است. هرچند دستاوردهای آقای خاص را نمی توان نادیده گرفت، اما روند نزولی او در سالیان اخیر نشان می دهد وقتی قدرت تاکتیکی ته بکشد، دیگر خرج کردن پول هم فایده ندارد.

کارلتو؛ کم خرج موفق

نفر سوم کارلو آنچلوتی است که از سال 1995 با هدایت رجینا وارد عرصه مربیگری شد و از آن زمان 11 مرتبه (رئال مادرید دو مرتبه) تیم عوض کرده و مانند مورینیو، در باشگاه های سرشناس زیادی حضور داشته است، اما تیم های زیرنظر کارلتو در این مدت یک میلیارد و 692 میلیون یورو برای خرید بازیکن خرج کرده اند که نسبت به سالیان طولانی مربیگری اش هزینه آنچنان هنگفتی محسوب نمی شود. مثلا آنچلوتی را با نفر بعدی یعنی مکس آلگری که هموطنش هم محسوب می شود، مقایسه کنید. کسی که در سال 2004 مربیگری را شروع کرد و تازه در سال 2010 بود که با حضور در میلان، بالاخره سکان یک تیم بزرگ و متمول را به دست گرفت. آلگری طی 14 فصل اخیر که دو سال آن را هم بیکار بوده، در یوونتوس و میلان به اندازه 1.4 میلیارد یورو بازیکن خریده که نوعی ولخرجی محسوب می شود. تازه او تنها سرمربی ای است که در میان 4 نفر اول، سابقه قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا را ندارد.

سایرین؛ از سیمئونه تا کلوپ

در این فهرست اسامی دیگری نظیر دیگو سیمئونه با 1.21 میلیارد یورو، مانوئل پیگرینی با 1.2 میلیارد، توماس توخل با 1.19 میلیارد، آنتونیو کونته با 1.17 میلیارد و مائوریسیو پوچتینو با 1.15 میلیارد یورو به چشم می خورد و دهمین نفر هم یورگن کلوپ است. سرمربی آلمانی که طی هفت سال حضور در ماینس انقلابی در این تیم به وجود آورد، سال 2008 راهی دورتموند شد تا تبدیل شود به تنها رقیب بایرن در این سال ها که جلوی قهرمانی آنها در بوندس لیگا را گرفته است. سپس به لیورپول آمد و درحالی که اعلام کرده در پایان فصل از این تیم جدا می شود، با قرمزها تمامی جام های ممکن را کسب کرده و به حسرت سه دهه عدم قهرمانی در لیگ پایان داد. در همه این سال ها، کلوپ یک میلیارد و 130 میلیون یورو برای خرید بازیکن هزینه کرده و این بزرگی کار او را نشان می دهد.

منبع: دنیای اقتصاد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها