حمایت 3 خواننده از کنسرت خیابانی / یراحی: این یک رنسانس به نفع حاکمیت است

مهدی یراحی، رضا یزدانی و امید نعمتی از برگزاری کنسرت خیابانی رایگان و رنسانسی که چنین اتفاقی به همراه دارد، سخن گفتند.

حمایت 3 خواننده از کنسرت خیابانی / یراحی: این یک رنسانس به نفع حاکمیت است

آنچه همایون شجریان روز دوشنبه (هشتم مرداد 97) در مورد تمایلش برای برگزاری «کنسرت خیابانی رایگان» در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد، تاکنون واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. این واکنش‌ها که از جمله آن‌ها می‌توان به اظهارنظر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی، خانه موسیقی، یکی از اعضای شورای شهر تهران و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران اشاره کرد، اگرچه همگی همدلانه‌اند، اما از ظاهر هیچ کدام برنمی‌آید که ضمانت اجرایی داشته باشند.

در این میان هنرمندان و اهالی موسیقی بسیاری نیز از این پیشنهاد حمایت و آمادگی خود را برای همراه شدن با چنین حرکتی اعلام کرده‌اند.

برنده ایجاد نشاط در میان مردم، حاکمیت است

مهدی یراحی (خواننده و آهنگسازِ موسیقی پاپ ایرانی و عربى) در مورد ایده برگزاری کنسرت خیابانی رایگان و اینکه آیا زیرساخت‌های آن فراهم است یا خیر، گفت: به نظرم ایده بسیار خوبی است ولی اینکه زیرساخت‌هایش فراهم است یا نه برمی‌گردد به تعامل بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای انتظامی و امنیتی.

خواننده تیتراژ فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» تصریح کرد: آنچه همایون شجریان مطرح کرده، بسیار قابل تحسین است. منتها این یک بخش قضیه است و راستش را بخواهید بخش اصلی قضیه هم نیست. بخش اصلی قضیه قبل از مجوز وزارت ارشاد این است که مسئول مربوطه و شورای تامین استان تصویب کنند که چنین اتفاقی می‌تواند بیفتد و آن موقع دیگر فردی از هر نهادی یا هر پست و سمتی نیاید بگوید چرا چنین شده است و به هنرمندان انگ بزنند و بدنام‌شان کنند.

او در پاسخ به این سوال که با توجه به آنچه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگویی مطرح کرده و در آن از مجموعه‌های مختلفی ازجمله نیروهای انتظامی درخواست کرده است در مورد این موضوع اظهارنظر کنند، آیا اساسا چنین اتفاقی رخ خواهد داد، گفت: خوشبینانه امیدوارم چنین اتفاقی رخ دهد و این طرح مبارک در حد به چالش کشیده شدن نهادهاى نظارتى باقى نماند، اما واقع‌بینانه مى‌دانم هماهنگى‌اش بسیار دشوار است. اگر رخ دهد می‌توان آن را در حد یک رنسانس دانست. رنسانسى فرهنگی به نفع مردم. رنسانسی بزرگ که قبل از مردم قطعاً حاکمیت از آن سود خواهد برد. حقیر هم در صورت وجود مجوزهاى قابل استناد، بُرا و غیرقابل نفوذ، قطعا حاضرم این کار را انجام دهم.

با محسن یگانه، رضا صادقی و بابک جهانبخش این تجربه موفق را داشته‌ایم

رضا یزدانی (خواننده، نوازنده و آهنگساز موسیقی راک و پاپ- راک) اما با اشاره به آنچه چندین سال قبل در پارک آزادگان رخ داد، گفت: وسط خیابان که نمی‌شود چنین کاری کرد ولی ما این کار را قبلا، چند سال پیش انجام دادیم. 10 خواننده پاپ که به مدت 10 شب به صورت رایگان در پارک آزادگان، همان جایی که الان شورای شهر تهران هم به عنوان یکی از مکان‌های برگزاری کنسرت خیابانی رایگان از آن نام برده است، برنامه اجرا کردیم. هر شب هم بالای 10 هزار نفر می‌آمدند و برنامه را می‌دیدند. در یک زمین فوتبال که یک سرش را استیج زده بودند، 20 هزار صندلی چیده بودند و چهار تلویزیون 100 متری هم بین مردم گذاشته بودند.

کنسرت خیابانی نیازمند حمایت اسپانسرهاست

امید نعمتی (خواننده موسیقی تلفیقی و از اعضای گروه پالت) نیز در همین مورد گفت: واقعیت این است که ما چند سال است که این طرف و آن طرف هم گفته‌ایم که دوست داریم یک کنسرت مجانی خیابانی بگذاریم، جایی در شهر. با آدم‌های مختلفی هم صحبت کردیم ولی نشد. امیدوارم همایون شجریان به واسطه این که زورش از ما بیشتر است بتواند این مراحل را پشت سر بگذارد و این اتفاق رخ دهد. به نظرم خیلی باحال است.

نعمتی در مورد مسیری که برای گرفتن مجوز برگزاری کنسرت رایگان خیابانی طی کرده‌اند، گفت: ما از چند مسیر رفتیم. یکی از این مسیرها، مسیر خیریه بود که می‌خواستیم از طریق آن مجوز بگیریم ولی نشد چون می‌گفتند نمی‌توانند تامین امنیتش را تقبل کنند و ما هم دیدیدم به این راحتی نیست و در ذهنمان منتفی شد. فکر می‌کنم اماکن، نیروی انتظامی و چند نهاد باید با یکدیگر همکاری کنند تا این اتفاق رخ دهد. نمی‌دانم چنین خواستی تا چه حد در بین مسئولان وجود دارد ولی امیدوارم عملی شود تا کنسرت‌های مجانی خیابانی به وقوع بپیوندد.

او در پایان تصریح کرد: برگزاری این کنسرت‌ها به صورت رایگان نیز نیازمند حمایت اسپانسرها از هنرمندان است. چون به هر حال تجهیزات صدا و نور و صحنه طبیعتا هزینه‌بر است.

منبع: ایران آرت

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید