اشتیاق فراوان ترامپ برای مذاکره با ظریف!

ترامپ در نشست کابینه آمریکا گفت: ایران باید باز هم با آمریکا گفت‌وگو کند. شاهد اتفاقات هیجان‌انگیز زیادی خواهیم بود. شاید آن‌ها هرگز این را نگویند، چون آن‌ها مذاکره‌کننده‌های فوق‌العاده‌ای هستند.

اشتیاق فراوان ترامپ برای مذاکره با ظریف!

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه بار دیگر اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران مطرح و به تهران توصیه کرده برنامه هسته‌ای خود را احیا نکند.

وی که در نشست کابینه آمریکا صحبت می‌کرد، در پاسخ به اینکه واکنش آمریکا به احتمال بازگشت برنامه هسته‌ای ایران به وضعیت پیش از برجام، گفت: «خواهند دید، خواهند دید. فکر می‌کنم نباید چنین کاری کنند. به ایران توصیه می‌کنم که برنامه هسته‌ای خود را آغاز نکنند، قویا به آن‌ها توصیه می‌کنم این کار را نکنند. اگر این کار را انجام دهند، تبعات بسیار وخیمی خواهد داشت.»

او در بخش دیگری از این نشست، برجام را «یک توافق کاملا یک‌طرفه» توصیف کرد و گفت: «این توافق نهایتا به اشاعه هسته‌ای در سرتاسر خاورمیانه منجر می‌شد. همه کشور‌ها در این مورد صحبت می‌کردند... همه آن‌ها از کاری که من کردم، بسیار خوشحال هستند. این یک توافق کاملا یک‌طرفه بود و ما برای رسیدن به آن ۱۵۰ میلیارد دلار، از جمله ۱.۸ میلیارد دلار نقد، هزینه کردیم. این [توافق]خوب و متناسب نبود.»

ترامپ افزود: «خواهیم دید که با ایران چه خواهیم کرد. شاید خوب نباشد، اما باز هم اشکالی ندارد. آن‌ها باید بفهمند دنیا چطور است، چون فکر می‌کنم نمی‌دانند دنیا چطور است. ببینید که در خاورمیانه چه خبر است، در سوریه، در یمن و در تمام مناطق فقط خونریزی و مرگ است. نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیافتد. ما یک توافق بسیار وحشتناک را لغو کردیم که هرگز نباید منعقد می‌شد. برخی از قدرتمندترین تحریم‌هایی را که تاکنون علیه یک کشور اعمال کرده‌ایم، اعمال خواهیم کرد. [این تحریم‌ها]خیلی زود اجرایی خواهند شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه این تحریم‌ها آماده اعمال هستند، گفت: «نمی‌توانیم اجازه دهیم که یک توافق به جهان لطمه بزند. این توافقی است که به جهان لطمه می‌زند، نه ایالات متحده؛ و قطعا دیروز دیدید که "بنیامین نتانیاهو" [نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی]برخاست و در حمایت از آنچه انجام دادیم صحبت کرد.»

وی ادامه داد: «بعضی از سناتور‌ها را دیده‌ام که می‌گویند که نباید این کار را می‌کردی، بعضی از سناتور‌های دموکرات. اما این را از صمیم قلب نمی‌گویند، آن‌ها هم [با توافق]مشکل داشتند، مثلا "چاک شومر"، او کاملا مخالف این توافق بود و علیه آن رأی داد. او بر سر این توافق با [باراک]اوباما جنگید، آن زمان بر سر این توافق کارشان به جنگ و دعوا کشید. او می‌خواهد از اسرائیل محافظت کند و می‌داند که این توافق برای اسرائیل و برای خاورمیانه بسیار بد است. اما می‌دانم که او علیه این توافق رأی داد، اما حالا می‌گوید که او نباید از توافق خارج می‌شد. شاید هم نظرش تغییر کرده، اما توافق فقط بدتر شده است.»

ترامپ که در یک سال حضورش در کاخ سفید عملا اجرای برجام را متوقف کرده و روز گذشته هم رسما از این توافق خارج شد، در ادامه گفت: ایران باید باز هم با واشنگتن گفت‌وگو کند.

وی گفت: «بنابراین، شاهد اتفاقات هیجان‌انگیز زیادی خواهیم بود. فکر می‌کنم چیز هیجان‌انگیزی باشد. شاید آن‌ها هرگز این را نگویند، چون آن‌ها مذاکره‌کننده‌های فوق‌العاده‌ای هستند. [جان] کری [وزیر خارجه سابق آمریکا] در برابر مردی که داشت با او مذاکره می‌کرد، هیچ شانسی نداشت. اولین باری که آن مرد را دیدم، او را در یک برنامه دیدم... من او را نگاه کردم و بعد از سه دقیقه تماشا گفتم امکان ندارد کری بتواند از پس مذاکره با این مرد، برآید. بعدا دیدیم که همین‌طور هم شد. بنابراین، یا به یک توافق واقعا خوب برای جهان می‌رسیم یا اصلا توافقی نمی‌کنیم.»

وی ادامه داد: «ایران خواهد گفت که نمی‌خواهیم مذاکره کنیم، حتما این را خواهند گفت، اگر من هم در موقعیت آن‌ها بودم، همین را می‌گفتم. در چند ماه اول ما مذاکره‌ای نخواهیم داشت، اما مذاکره خواهند کرد یا چیزی اتفاق می‌افتد، [البته]امیدوارم که اینطور نشود.»

منبع: العام

15

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • بهروز

    سلام.اگردولت ودولتمردان ایران مردانه روی حرف خود بمانند خواهی دیدکه چه اتفاقی می افتادوجهان هم خواهددید که آمریکا وسران احمق وجنگ طلبش هیچ غلطی نخواهندکرداگرقراراست درذلت ومانندگاوی شیرده زندگی کنیم همان بهتر که نکنیم اما لقمه آماده هم نیستیم،راست گفته ای ایران نه یمن ونه عراق ونه سوریه است ،قول می دهیم بمراتب بدترازجنگ ویتنام را برایتان احیا کنیم خواب وآرامش راازچشم مقامات جنایتکار آمریکایی خواهیم ربود واین نتیجه اقدام احمقانه حاکم مستبدو خود شیفته است که اینبارنه با نام هیتلر وآلمان که با نام ترامپ وآمریکا در تاریخ ثبت خواهدشد

  • عباس حسنخانی

    آفرین جانا سخن از زبان ما میگویی

  • mohamadkarimi

    مابه کار خودمون با قدرت ادامه میدیم وا هیچ چیزی واهمه نداریم انشالا غنی سازی ۶۰درصد...زنده باد ایرانو ایرانی

  • کاربر ناشناس

    احسنت برادر یک ادم نفهم مثا ترامپ اگر بعضی عربهای مارمولک خور که حکومت را در رقص شمشیر می داننند غیرت داشتند وضع گونه ای دیگر بود

  • ابیانه

    آقای ترامپ اگر تیم مذاکره کننده آمریکا حریف تنها یک ایرانی (جناب ظریف) نشدند،صدام با تمامی متحدینش عاقبت به شر شد،اگر در سوریه و عراق حریف ارتشهای ضعیف تر از ما نشدید. چگونه خود را در مقابل توده های ملت ایران قرار میدهی،آن گوی که طاقت جوابش داری گندم نبری به خانه چون جو کاری.

  • ناشناس

    آقای ترامپ لطفا ایرانیان را تهدید نکنید چون مرد وزن و کودک مقابل شما می ایستند