مسکو: هیچ اساسی برای تضعیف برجام وجود ندارد/به حمایت کامل از برجام ادامه می‌دهیم.

وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز تأسف از تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام تصریح کرد که ایران به شدت به تعهداتش پایبند بوده است و هیچ اساسی برای تضعیف این توافق هسته‌ای وجود ندارد.

مسکو: هیچ اساسی برای تضعیف برجام وجود ندارد/به حمایت کامل از برجام ادامه می‌دهیم.

وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه از تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام ابراز تأسف کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری روسی اسپوتنیک، اواخر شب گذشته، ترامپ با انتقاد از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا دیگر بخشی از برجام نخواهد بود و متحد شد که بالاترین سطح تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران مجدداً وضع کند.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه اینگونه آمده است:‌«ما عمیقاً از تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ برای عقب‌نشینی یکجانبه از اجرای تعهدات در قبال برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضع مجدد تحریم‌های ملی آمریکا علیه ایران متأسفیم».

وزارت خارجه روسیه در ادامه افزود که تصمیم آمریکا درباره برجام به شدت نقض قوانین بین‌المللی است و توضیح داد:‌«احتمالاً هیچ اساسی برای تضعیف برجام وجود ندارد. این طرح کاملاً کارآمدی آن را تصدیق می‌کند. تمامی اهداف معین شده به طور کارآمد مورد رسیدگی قرار گرفته است. ایران به شدت به تعهداتش پایبند است و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور مداوم این مسئله را تأیید کرده است. ما به طور کامل از آن (برجام) حمایت و از آن استقبال می‌کنیم».

وزارت خارجه روسیه تصریح کرد که مسکو برای همکاری بیشتر با دیگر شرکای برجام و ادامه گفت‌وگو و همکاری با ایران آمادگی دارد.

بعلاوه آنکه، «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین‌المللی «وین» در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که تصمیم آمریکا ضربه بزرگی به نظام منع گسترش هسته‌ای بوده است.

وی توضیح داد: «این اقدام به طور چشمگیری تلاش‌ها برای تقویت نظام منع گسترس (سلاح‌های) هسته‌ای را تضعیف کرد. یکبار دیگر، تأیید شد که واشنگتن از بیانیه‌هایی با ماهیت عدم اشاره برای رسیدن به اهداف ژئوپولتیکی خود که اغلب بحث‌برانگیز است، استفاده کرد».

بنا به گفته این دیپلمات روس، موضوعات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی و تصمیم روز سه‌شنبه ترامپ برای خروج از برجام کاملاً به یکدیگر وابسته است؛ و این با در نظر گرفتن این حقیقت است که خروج واشنگتن از برجام در آستانه دیدار میان رهبران آمریکا و کره شمالی صورت گرفت.

منبع: فارس

1261

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید