اعتراف به ضعف استراتژیک نیروی دریایی انگلیس در برابر ایران

رسانه انگلیسی گزارش کرد نیروی دریایی سلطنتی انگلیس از اعزام ناوهای جنگی خود به منطقه خلیج فارس خودداری کرده و مقامات نظامی این کشور وضعیت را برای استقرار شناورهای خود «بسیار شکننده» ارزیابی می‌کنند.

اعتراف به ضعف استراتژیک نیروی دریایی انگلیس در برابر ایران

بر اساس گزارش روزنامه تلگراف، مقامات ارشد دفاعی انگلیس به شدت نگران آن هستند که در صورت اعزام ناوهای جنگی به منطقه، ایران با استفاده از تسلیحات پیشرفته از جمله موشک‌های کروز ضدکشتی، موشک‌های بالستیک و پهپادهای انتحاری، اقدام به غرق‌کردن این شناورها کند. این نگرانی در شرایطی مطرح می‌شود که به تازگی تأسیسات عظیم گاز طبیعی «راس لفان» در قطر به عنوان بزرگترین پایانه صادراتی ال‌ان‌جی در جهان، مورد اصابت راکت قرار گرفته و خسارات گسترده‌ای به آن وارد شده است.

یک منبع ارشد دفاعی در لندن با تأکید بر «بسیار شکننده و متغیر» بودن اوضاع، اذعان کرده است که هیچ کشور تمایلی به فرستادن ناوهای جنگی خود به کانون این تهدیدات ندارد. این موضع انگلیس در حالی علنی می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به صراحت از «کر استارمر»، نخست‌وزیر این کشور، به دلیل امتناع از اعزام ناوهای هواپیمابر یا شناورهای جنگی به منطقه انتقاد کرده است.

تحقیقات تلگراف نشان می‌دهد که فراتر از نگرانی از توانمندی‌های ایران، نیروی دریایی انگلیس با بحران عملیاتی و کمبود شناورهای آماده به کار دست و پنجه نرم می‌کند. افشاگری‌ها حاکی از آن است که کاخ سفید مدتهاست نسبت به توانایی لندن برای اعزام سریع ناوهای جنگی به دریا تردید دارد.

به عنوان نمونه، پس از ادعاها درباره حمله پهپادی به پایگاه هوایی «آکروتیری» قبرس در ماه مارس، اعزام ناوشکن «اچ‌ام‌اس دراگون» به دریای مدیترانه با یک هفته تأخیر صورت گرفت. در لحظه دستور اعزام، این ناو ۸۵۰۰ تنی بدون تجهیزات جنگی و در حالی که داربست در آن نصب بوده، در اسکله پهلو گرفته بوده و پس از خروج از بندر پورتسموث نیز سه روز را در کانال انگلیس سپری کرده است.

یک مقیم مطلع در واشنگتن به تلگراف گفته است که درگیری‌های اخیر در ایران «نیاز به افزایش سطح آمادگی و قابلیت‌های مشخص» از جمله داشتن نیروی دریایی قدرتمندتر با ناوگانی آماده برای استقرار را نشان می‌دهد.

طبق این گزارش، انگلیس آخرین ناو جنگی خود در خلیج فارس (اچ‌ام‌اس لنکستر) را درست پیش از کریسمس از خدمت خارج کرد و تنها ناو مین‌روب خود (میدلتون) نیز در ژانویه منطقه را ترک کرده است. در حال حاضر تنها یک تیم هشت نفره از پرسنل نیروی دریایی در بحرین مستقر هستند.

در این میان، گزارش‌ها حاکی از اعزام یک تیم کوچک از برنامه‌ریزان نظامی انگلیس به مرکز فرماندهی آمریکا در تامپای فلوریدا برای بررسی گزینه‌های بازگشایی آبراه هرمز است.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 5
  • ناشناس

    جدیدا خبر فوری شده سایت طنز!؟؟؟

  • ناشناس

    جماعت متوهم تند رو نادان

  • ناشناس

    تبدیل به دزدان دریایی خلیج فارس شدیم

  • خوابنما

    پس با این حساب کل دنیا یک طرف ایران یک طرف اشتباهی تاحالا امریکا ایران رو تحریم میکرده شما ابرقدرت هستین بجنبیدو تحریم کنید امریکا رو نگذارید حتی کوچیکترین چیزی صادرات و واردات انجام بده

  • ناشناس

    اعتراف؟ زیر شکنجه بوده؟ چرا باید اعتراف کنه؟