موافقت مشروط رئیس پارلمان لبنان برای مذاکره با رژیم صهیونیستی

رئیس پارلمان لبنان در سخنانی با تاکید بر اینکه هیچ‌گونه امتیازی در اصول کلیدی داده نخواهد شد، هرگونه موضع‌گیری مثبت نسبت به مذاکرات با رژیم اشغالگر را مشروط به تحقق دو شرط بنیادین برقراری پایدار آتش‌بس و بازگشت امن و باوقار آوارگان دانست.

موافقت مشروط رئیس پارلمان لبنان برای مذاکره با رژیم صهیونیستی

نبیه بری، رییس پارلمان لبنان در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الأوسط» خط‌مشی خود در قبال پرونده مذاکرات با رژیم صهیونیستی و طرح‌های مطرح شده توسط ژوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان را تشریح کرد.
وی تصریح کرد که رویکرد سازنده او در قبال این مسائل تنها در صورتی امکان‌پذیر است که دو شرط اساسی «آتش‌بس جامع و پایدار» و «بازگشت امن و شرافتمندانه» آوارگان محقق شود.
بری با رد قاطعانه ورود به جزئیات مذاکرات پیش از فرارسیدن زمان مناسب، بر ضرورت تثبیت آتش‌بس واقعی پیش از هرگونه اقدام سیاسی بعدی تاکید کرد.
رئیس پارلمان لبنان مخالفت خود را با شرکت در مذاکرات مستقیم با تل‌آویو در کنار جنگ ابراز داشت و خواستار اولویت‌دهی به تثبیت آتش‌بس و پایبندی به «مکانیسم» اجرایی آتش‌بس و قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به عنوان مبنای پایان دادن به تجاوزات شد.
رئیس پارلمان لبنان با وجود ابراز آمادگی برای حمایت از تلاش‌های رئیس‌جمهور لبنان، موضوع نحوه نمایندگی «جنبش امل و حزب‌الله» در هر هیئت مذاکره‌کننده را مستثنی کرده و تصمیم‌گیری در این باره را به پس از تحقق شرط توقف جنگ موکول کرد.
پیشتر «ژوزف عون»، رئیس جمهور لبنان روز دوشنبه هفته گذشته گفت بود: «از جهان می‌خواهیم به ما برای اجرای طرح جدیدی برای برقراری آتش بس کامل با توقف همه تعرضات اسرائیل کمک کند.»
وی افزود: «طرح جدید شامل کنترل فوری نیروهای مسلح بر مناطق تنش اخیر و مصادره هرگونه سلاح از آن مناطق است.»
رئیس جمهور لبنان تصریح کرد: «طرح جدید مبنی بر آغاز مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل تحت نظارت بین‌المللی و به طور همزمان با خلع سلاح حزب الله است.»

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید