دستور اضطراری برای تولید موشک‌های رهگیر «پیکان» در اسرائیل

وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، برغم تمام انتقادات به کارآمد بودن سامانه پدافندی پیکان، دستور تولید سریع موشک‌های رهگیر این سامانه پدافندی را صادر کرد.

دستور اضطراری برای تولید موشک‌های رهگیر «پیکان» در اسرائیل

مدیرکل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی و معاون سابق رئیس ستاد ارتش، دستور تسریع چشمگیر در تولید موشک‌های سامانه پدافندی پیکان (حیتس یا آرو) را در صنایع هوافضای این رژیم صادر کرد؛ دستوری که در پی استفاده گسترده از این سامانه در جنگ اخیر با ایران اتخاذ شده است.

به نوشته خبرگزاری فلسطینی سما، بر اساس این قرارداد جدید، صنایع هوافضای اسرائیل موظف شده‌، حجم قابل‌توجهی از موشک‌های سامانه پیکان را در اختیار وزارت جنگ قرار دهد.

در بیانیه وزارت جنگ آمده که «سفارش گسترده‌ای برای تسریع مهم در تولید سریالی موشک‌های حیتس ثبت شده» و این قرارداد «مقدار زیادی موشک اضافی» را تأمین خواهد کرد.

ژنرال امیر برعام ادعا کرد: «سامانه حیتس به‌عنوان یک سلاح استثنایی اسرائیلی، در جریان جنگ اخیر توانایی‌های بی‌سابقه‌ای از خود نشان داد. عملیات‌های رهگیری آن جان‌های بسیاری را نجات داد و خسارات اقتصادی را به‌طور ملموسی کاهش داد».

وی افزود که افزایش سرعت تولید موشک‌های سامانه «حیتس» و سایر سامانه‌های حیاتی، بخشی کلیدی از راهبرد وزارت جنگ اسرائیل برای گسترش ظرفیت تولید و ارتقای آمادگی رزمی جهت ادامه جنگ و آمادگی برای دورهای بعدی درگیری است.

در این بیانیه همچنین تأکید شده که سامانه «حیتس» که با همکاری آژانس دفاع موشکی آمریکا (MDA) توسعه یافته، توانایی رهگیری تهدیدات بالستیک در لایه‌های فوقانی جو را دارد و از نظر وزارت جنگ، «یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی جهان» محسوب می‌شود.

ضربات سنگین موشکی ایران به اسرائیل، به‌ویژه در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، سامانه‌های دفاعی اسرائیل را با چالش‌های جدی مواجه کرد و نشان داد که ذخایر موشک‌های رهگیر مانند «حیتس» به سرعت در حال کاهش است.

تحلیلگران اسرائیلی هشدار داده‌اند که کمبود موشک‌های حیتس تهدیدی فزاینده برای جبهه داخلی محسوب می‌شود و توان دفاعی رژیم را در برابر حملات بالستیک تضعیف می‌کند.

اما هزینه بالای تولید موشک‌های «حیتس» (تا ۱۲ میلیون شِکِل برای هر موشک) و نیاز به تأمین بودجه فوری برای آن، از دیگر چالش‌های مطرح‌شده در رسانه‌های اسرائیلی است.

این در حالی است که برخی کارشناسان اسرائیلی، اساساً، عملکرد سامانه‌های دفاعی مانند «گنبد آهنین» و «حیتس» را زیر سؤال برده‌اند و آن‌ها را در برابر موشک‌های ایرانی ناکارآمد می‌دانند.

منبع: فارس
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید