درخواست فوری آیت‌الله مسعودی خمینی برای اعدام مفسدان پرونده چای دبش/ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کجا بوده که برداشتند و بردند و خوردند؟!

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به برخورد مسئولان با فساد گفت: اگر مسئولی واقعا شایسته نیست خودش کنار برود. اگر به کسی پستی دادند اما وی دید که این پست را نمی‌تواند اداره کند، بگوید: من‌ نمی‌توانم اداره کنم و خداحافظ! آیا یک نفر در کشور ما این کار را کرده است؟

درخواست فوری آیت‌الله مسعودی خمینی برای اعدام مفسدان پرونده چای دبش/ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان کجا بوده که برداشتند و بردند و خوردند؟!

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی در گفتگویی به بیان نکاتی درباره فساد چای، شایسته سالاری، برخورد مسئولان با فساد و ... پرداخته است. مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید.

مسائلی که این روزها در بین مردم و جامعه رخ می‌دهد فراوان است که هر کدام قابل بحث و گفت‌وگو است. برای من مایه تعجب است که اختلاس سیصد هزار میلیارد تومان یعنی چه؟ مگر می‌شود جایی سیصد هزار میلیارد تومان باشد و کسی آن را اختلاس کند؟

آنچه که من به طور کلی می‌توانم بگویم این است که ما از روز اول که انقلاب کردیم، بحثی داشتیم و آن اینکه باید شایسته‌سالاری باشد. از زمانی که انقلاب شروع شد تا الان که سال‌ها گذشته است، ما شایسته‌سالاری را نفهمیدیم و نتوانستیم آن را جاری کنیم و اگر در برخی اوقات جاری شده، چند مورد بوده است. از دیدگاه انقلاب اسلامی، شایسته‌سالاری به معنای پول‌دار بودن افراد نیست، بلکه شایسته‌سالاری یعنی افرادی را که می‌خواهند به پست‌هایی منصوب کنند باید بسنجد و ببینند که آیا شایسته کار است یا نه؟ اما متأسفانه دوستی، همسایگی، رودربایستی و... باعث این می‌شود که انسان از اصل اولیه دست بردارد. ما باید از روز اول شایسته‌سالاری را به تمام معنا مثل زمان حضرت امام اعمال می‌کردیم. بزرگانی شایسته‌سالاری را در زمان امام معنا کرده بودند و قوم و خویشی و رفاقت و پول‌داری و... در امور دخالت نداشت. لذا لازم است مقامی که به شخصی واگذار می‌شود، بررسی شود که وی توان انجام آن را دارد یا نه؟

وقتی شایسته‌سالاری نبود و رفاقت، دوستی یا سایر مسائل ملاک انتصاب‌ها شد، اوضاع اینگونه می‌شود. برای من معنا ندارد، سیصد هزار میلیارد تومان کجا بوده؟ چند نفر بودند که توانستد اختلاس کنند و به فلان آقا بدهند؟

بنابراین، هر چه به عقب برمی‌گردیم، می‌بینیم که شایسته‌سالاری در انتصابات رعایت نشده است. حتی اگر رفتگری را می‌خواهیم انتخاب کنیم، باید ببینیم این شخص با اهالی محله می‌تواند تعامل کند یا نه؟ فقط جارو کردن که نیست، چون اهالی محله‌، باید ببینند که وی کار درستی انجام می‌دهد یا به صورت فُرمالیته و نصف و نیمه خیابان را جارو می‌زند و می‌رود و می‌گوید که من کارم را به خوبی انجام دادم، پس چرا به من رسیدگی نمی‌کنید؟!

اولاً شایسته‌سالاری را باید به درستی معنا کنیم و ثانیاً درباره شایستگی فردی که می‌خواهیم به وی پست دهیم دقت داشته باشیم. برای نمونه اگر بخواهیم رئیس اداره امور دانشجویی انتخاب کنیم باید ببینم که آیا اساساً دانشجو را می‌شناسد یا نه و نسبت به مسئولیتی که می‌پذیرد تخصص لازم را دارد یا نه؟ واقع این است که این گونه نیست و ملاک بر اساس رفاقت، دوستی، سفارش‌ها یا مسائل دیگر است.

لذا به طور کلی می‌گویم که در ظرف چهل و چند سالی که از انقلاب گذشته است، شایسته‌سالاری را رعایت نکرده‌ایم. ما گفتیم که پست‌هایی وجود دارد و این پست‌ها را فلانی و فلانی بردارد در حالی که این‌گونه نباید باشد. باید یک مجموعۀ ده یا پانزده نفری از افراد فهمیده، دانا و باارزش باشند و اگر قرار است فلانی وزیر وزارتخانه‌ای باشد، این جمع بررسی کنند که این پست با تخصص و کار و روشی که آن آقا داشته، سازگار است یا نه؟

پس اساس مشکلات و ناتوانی ما، نبود شایسته‌سالاری و وجود رفاقت، رودروایستی و جناح‌بازی است. الان جناح‌هایی سر کار آمده‌اند که نمی‌خواهم اسم آن‌ها را ببرم، ولی اگر موقعیتی شد که ببینم واقعا به انقلاب ضربه می‌زنند، می‌گویم که چه کسانی هستند و چه کار می‌کنند. عده‌ای عده‌ی دیگر را به عنوان فلان گرفتند و ... این‌ها چیست؟ این‌ها را باید کنار بگذارند و ببینند اسلام، قرآن، انقلاب و امام خمینی(ره) از انقلاب چه می‌خواستند؟ آنچه امام می‌گفت مردم همان را می‌خواستند. امام می‌گفت: باید قرآن، اسلام، اخلاق و عدالت حاکم باشد. شایسته‌سالاری هم آن زمان وجود داشت. متأسفانه عده‌ای از افراد که برای انقلاب شایسته بودند مثل بهشتی، مطهری و رجایی را از ما گرفتند اما امروزه قوم و خویشی، رفاقت و دوستی و ... هیچ کدام نباید دخالت داشته باشد. اگر کسی گفت که من در فلان منصب می‌خواهم کار کنم، باید ببینیم که وی شایسته این کار است یا نه؟ بنابراین کلمه «شایسته‌سالاری» بر امور ما حاکم نیست.

یعنی کارها به دست افرادی سپرده شده که فساد دارند؟

من کلمه «فساد» را نمی‌گویم، ولی مسائلی که می‌شنویم، فساد است. سیصد هزار میلیارد تومان کجا بوده که برداشتند و بردند و خوردند؟! من نمی‌فهمم این مقدار از کجا جمع شده؟ چه کسی آورده؟ سیصد هزار میلیارد پول کمی نیست، کار باند است. بروید باند را پیدا کنید، هر کسی می‌خواهد باشد، یقه‌اش را بگیرید و اعدام کنید. چه عیبی دارد؟ چرا به انقلاب ضرر زدند؟ در هشت سال جنگ تحمیلی، هزاران نفر از جوانان ما شهید شدند؛ برای چه شهید شدند؟ برای اینکه اسلام، قرآن و افکار اسلامی حاکم باشد نه دوست و رفیق و بالاسر من. این‌ مسائل اوضاع ما را مختل کرده است.

اثر چنین فسادهایی بر باورهای مردم چیست؟

صددرصدر اثر منفی می‌گذارد. مردم توقع دارند که اوضاع مثل زمان امام خمینی(ره) باشد. در زمان امام خمینی، آقایی مدتی رئیس جمهور شد، دیدند که نمی‌تواند و شایسته نبود، لذا وی را بیرون کردند. وی چادر بر سرش کرد و با هواپیما از ایران فرار کرد و رفت. مجرم هر کس که باشد اگر به انقلاب ضرر می‌زند باید وی را بیرون کنند و مجازات شود. امثال این فسادها باور مردم را خراب کرده است.

از دیدگاه حضرتعالی وظیفه مسئولین درباره برخورد با این فسادها چیست؟

اگر مسئولی واقعا شایسته نیست خودش کنار برود. اگر به کسی پستی دادند اما وی دید که این پست را نمی‌تواند اداره کند، بگوید: من‌ نمی‌توانم اداره کنم و خداحافظ! آیا یک نفر در کشور ما این کار را کرده است؟

اگر رئیس جمهوری سر کار رفت و دید نمی‌تواند کار کند، اعلام کند که ای مردم شریف ایران من توانایی این کار را ندارم، اگر یک نفر دیگر را شایسته می‌دانید، سر کار بیاورید. باید اینگونه باشد. باید رفتگر کوچه‌ها هم اگر دید نمی‌تواند رفتگری کند، بگوید که نمی‌توانم. آیا تا کنون در انقلاب ما چنین چیزی اتفاق افتاده است و کسی بگوید من شایسته این کار نیستم؟

در کشورهای دیگر وقتی در زیرمجموعه مدیری، فساد رخ می‌دهد مدیر به سرعت استعفا می‌دهد.

بله مدیر، مسئول است. مدیر باید کارهای تک تک نیروهایش را بررسی کند و ببیند که آیا می‌توانند وظایف‌شان را انجام دهند یا نه؟ توانایی آن وظیفه را دارند یا نه؟ خودش انجام داده یا دیگری به نام وی انجام می‌دهد؟

تحلیل و ارزیابی شما از برخوردی که با آقای صادق بوقی پیرمرد ماهی فروش رشتی شد چیست؟ از نظر حضرتعالی ابعاد فقهی و شرعی کار امثال صادق بوقی چیست؟

من جایی درباره حجاب صحبت کردم و گفتم که اسلام با بتمرک و بنشین موافق نیست با بفرما موافق است. دل این آقا خوش شده به اینکه دستی بالا بزند؛ من بروم و به وی بگویم تو باید چند سال به زندان بروی چون دستی بالا کردی؟! این کار لازم نیست. دو نفر آدم فهمیده بروند و بگویند: فلانی این کاری که کردی ایراد ندارد، اما در جامعه و در بین مردم این کار را نکن. برای اینکه این کار سبک است، شما شخصیت داری، شما انسانی و مسلمان هستی. برای خندان هم می‌شود کارهای دیگری کرد.

این‌گونه باید با وی برخورد کرد، نه اینکه یقه‌اش را بگیریم، مغازه‌اش را پلمپ کنیم و به زندان ببریم که فلان کلمه را گفتی!

آیا چنین آداب و سنن محلی را می‌توانیم خلاف شرع و منافی عفت عمومی بدانیم؟

من دقیقاً نمی‌دانم چه کاری کردند و چگونه بوده است.

ایشان بدون موسیقی می‌رقصیده و آواز رشتی می‌خوانده.

دلش خواسته آوازی بخواند. این‌ها تا وقتی که به خلاف شرع بودن نرسیده، مهم و منافی عفت عمومی نیست. باید به وی گفت که آقا جان شما می‌خواهی برقصی برو در خانه‌ات برقص اما در فضای عمومی که بچه‌ها و جوانان رد می‌شوند، این‌ها ناراحت می‌شوند. فلان کار برای شما زشت است و کار زشت برای انسان، خوب نیست.

البته ندیدم که چه کار کردند تا بگویم خلاف شرع است یا نه.

به شکل محلی رقصیده و آواز خوانده است.

من از کیفیت و شکل محلی آن هم اطلاعی ندارم.

سیره پیامبر(ص) در برخورد با آداب و سنن مردم چه بوده است؟

پیامبر اسلام از هر جهت منزّه بودند از اینکه خدای نکرده حتی یک کاری که خلاف اخلاق باشد، انجام دهند. رسول الله(ص) را نباید در این ردیف‌ها بیاوریم؛ آن‌ها موجودات خاصی بودند که هر چه انجام دادند برای ما الگو است. آن‌ها هیچ وقت کار زشت و سبکی را انجام نداده‌اند.

اگر با کسی برخورد می‌کردند، برخوردشان سازنده و محترمانه بود.

بله، موجودات دیگری بودند نباید به این مسائل ربط دهیم و صحبت کنیم. آن‌ها وجودهای خاصی بودند.

منبع: جماران
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 44
  • ناشناس
    4

    درخواست بخوره توسرت

  • ناشناس
    2

    آشیخ خیلی فوریه دستورتون یا میشه تا صب صبر کرد؟

  • ناشناس
    2

    الان‌کی‌داره‌اداره‌میکنه؟
    خودتونید‌دیگه‌،کارتون‌‌ تر‌ زدن‌است

  • حق طلب
    2

    حاج اقا حق باشماست ولی کو گوش شنوا

  • 🐜
    3

    حاج آقا سیصد هزار میلیارد تومان تقسیم بر هشتاد میلیون نفر بشه نفری چند میلیارد تومان به هرایرانی می‌رسد!!!

    نظرات شما -
    • 🐜
      4

      نفری چند میلیون تومان ب هر ایرانی می‌رسد حاجی زیا کشش نده لطفاً

  • ناشناس
    1

    اگه راست میگین قبل دزدی جلواختلاس بگیرین بعدش فایده نداره میشه نوش داروبعدمرگ سهراب

  • سینا
    0

    یعنی مسئولین خودشان خودشان اعدام کنند هر بچه ای می فهمد که بدون حمایت مسئولین چنین اختلاسی ممکن نیست

  • قلی
    1

    نه بابا
    من دیگه حرفی ندارم
    شب بخیییییییییییر

  • ناشناس
    1

    مگر سطل آشغال آتیش زدن که اعدام بشند؟ طفلکی ها چند میلیارد دلار دزدیدند و همه میدونند که دلار پول آمریکاست آمریکا هم شیطان بزرگ و دشمن ماست.نه آشیخ؟

  • ناشناس
    1

    این همه فسادها نتیجه حمایت شما است کد قدرت رادردست دارید حال افشاه شده به ترس افتادی

  • ناشناس
    2

    حاجی مگه سهم شما را ندادند؟

  • ناشناس
    2

    شوخى نكن ايت الله

  • ناشناس
    2

    حاجی ظاهرا تو باغ نیستی .

  • ناشناس
    2

    تواین ۴۴سال صدایی از آیات اعضام دردفاع از مردم شنیده نشده کاش شاه سرکار بود حداقل این روحانیون اعتراضی میکردند مردم توفشار گرونی هستند

  • ناشناس
    2

    این حرف‌ها برای زمان اوایل انقلاب است ،دیگر مردم شعور دارند حداقل به شعور ‌وفهم مردم توهین نکنید

  • ناشناس
    0

    عادی سازی اختلاس ها

  • ناشناس
    0

    خخخخخخخخخخخخخ

  • محمد بن حسین
    1

    سلام علیکم
    اتفاقا باید مفسدان اقتصادی را اعدام تا درس عبرتی بشود برای دیگران در حال و آینده و اگر از دهه 70 هم جرم خداداد اعلام و تبعیض قائل نمی‌شدند شرایط از آن زمان به بعد بهتر و دیگر تکرار نمیشد!!!
    مفسدان اقتصادی در زندان سوئیت و بهترین غذا و...... از بیرون سفارش و حداقل آخر هفته هم به مرخصی می‌روند معلوم نیست زندان برای مجازات رفتند یا هتل برای استراحت و بخور و بخواب و تفریح!!!!!!

  • ناشناس
    2

    احسنت کاش همه علما ومراجع هم در این مورد حرفی میزدن وسکوتشان مهر تایید بر این اختلاس ها وغم مضاعف برای مردم بیچاره نبود

  • محمد بیگ
    1

    مفسدان اقتصادی باید اعدام شوند

  • ناشناس
    1

    حاجی فساد سیستماتیک است و تو یک سازمان مسولان با هم هم دست هستند و افراد سالم را فراری می‌دهند

  • سلمان
    0

    حاجی الان دیگه دوره شایسته ها نیست دوره هفت رنگ های متظاهر و قارچ صفتیست که هزار وعده میدهند و یکی اش عملی نمیشود

  • ناشناس
    1

    اون ریس کہ میتواندجلوخلاف شرع بگیردونمیگیردبایدکناربرودوحکم خداھم درموردش اجرابشود

  • ناشناس
    1

    حاج آقا با این حساب تمامی مقامات ارشد کشور بایستی کنار بروند،چون قادر به اداره کشور نیستند و پول ایران که ناموس ملت است را به بی ارزش ترین پول دنیال تبدیل کرده اند،پس اول از خودشان شروع کنند،چون ادعای دین،دیانت و آیت اللهی هم دارند

  • ناشناس
    0

    اخرش میشود کشش ندهید

  • من
    1

    یعنی توقع داری خودشون خودشون رو اعدام کنن چقدر ساده است این مرد

  • ناشناس
    1

    حاجی توجیه نشده ؟

  • ناشناس
    1

    سلام بلخره این لقمه های حرام از کجایی این اختلاس گران و خونواده هاشون میزنه بیرون آخر عاقبت شون چی مگه به ما یا حتی خارجی ها یادت ندادن پول حروم آخر عاقبت نداره

  • علی
    1

    قطعاً امثال شما که باعث و بانی این وضعیت هستید بیشتر مستلزم این حکم هستید

  • ناشناس
    0

    چرا حضرت آقا!!! کلامی نمی گویند یعنی نشنیدند؟!؟! یا دیگر چیزی برای گفتن ندارند!!!

    نظرات شما -
    • ناشناس
      2

      به خدا دل حضرت آقا از این اوضاع خون شده😢
      والله دلشون خون شده. بالله دلشون خون شده😢

    • ناشناس
      0

      ۳۳ ساله دلشون خونه پس چرا اصلاحی قورت نمی گیرد و فقط هی ارقام اختلاس و دزدی بالاتر می رود؟ تنها دل خون بودن سودی داشته برای مملکت و مردم؟ مخاطب همه صحبت های مردم برای ابراز نارضایتی و انتظار اقدام اصلاحی ایشان نیستند؟

  • هیتلر
    0

    به تو نرسیده صدات دراومده

    آخیششششششششششششش

  • ناشناس
    1

    حاج آقا اینجا بهشت دزدان و اختلاس گران است مگر نمی دانید

  • سید
    1

    یا نمیدونه یا بیادش رفت تعیین تکلیف املاک و حکم شرعی تحریم از داخل بگه نمی‌دونم چرا یادش رفت تحریم حکم محارب داره .تحریم مسلمان علیه مسلمان حکم محارب داره تمام شد رفت تمام کتابها نوشته.
    واحد مسکونی سال ساخت

  • ناشناس
    0

    این یارو دیگه کیه که از تو غار اصحاب کهف درامده

  • ناشناس
    0

    همش 300000000000000 همین بوده یک رقم ناچیز .این عدد که اصلا تو چشم نمیاد که پیداش کنند .

  • ناشناس
    0

    اگر در این فساد بزرگ آقایان دست ندارند دزدان را در دادگاه محاکمه به صورت علنی و با پخش زنده تلویزیون انجام دهند تا مردم باور کنند آقایان بزرگوار با چپاولگران.ببت المال هم دست نیستند.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      درست میشه

  • ناشناس
    0

    تزکیه قبل از تعلیم وتعلم است هرشخصی اول باید پاک فکر و پاک دست باشد وبعر علم را که آموخت بر منسب کار ی گمارد

  • علی متوسلیان
    0

    حتما اینبار تو کانادا اجراع میشه حرص نخورید شمابراتون ضرر داره از این فسادا زیاده اینکه چیزی نیست مقابل بقیه برنج وروغن غیره حاجی فکر کردی کم الکیه ...

  • fyhnmjf
    0

    اگه حدود و احکام الهی اجرا میشد بسیاری از این آقایون نبودن

  • ناشناس
    0

    ماست مالی و توجیه!!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها