نگاهی به روایت‌ های سیاسی از مذاکرات وین

منحصر کردن عوامل ایجاد وقفه در مذاکرات به مسئله‌ی خروج سپاه از FTO بیشتر از آنکه یک رویداد و خبر واقعی از مذاکرات باشد، مسیر عملیات روانی تیم آمریکایی برای ایجاد فشار بر نهادهای سیاسی تصمیم‌گیر در داخل کشورمان است.

نگاهی به روایت‌ های سیاسی از مذاکرات وین

در روزهای اخیر، اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در وین زیر سایه‌ یک محور قرار گرفته است: خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست تحریمی دولت آمریکا یا چیزی که از آن با عنوان FTO نام برده می‌شود؛ موضوعی که دقیق نیست و بیشتر به عنوان یک رویکرد برای انجام عملیات روانی و ایجاد دوگانه‌ی «معیشت - سپاه» در افکار عمومی ایرانیان استفاده می‌شود.

اما واقعیت ماجرا چیست؟

مسئله‌ی سپاه فقط یکی از موضوعات باقیمانده در جریان مذاکرات است که طرف آمریکایی باید نسبت به آن، تصمیم نهایی خود را بگیرد و همچنان «مواردی در خصوص تحریم‌های اعمال شده بر افراد، نهادها و شرکت‌های ایرانی» وجود دارد که مانع از انتفاع و بهره‌مندی اقتصادی کشورمان از برجام است.

بر همین مبنا باید تاکید کرد که «مسئله‌ی عدم حذف افراد و نهادها و شرکت‌های موثر در انتفاع اقتصادی ایران از لیست قرمز»، اصلی‌ترین مانع در مسیر تحقق احیای برجام است که طرف آمریکایی از اجرای آن خودداری می‌کند.

در واقع، واشنگتن و تیم مذاکره‌کننده آمریکایی به دنبال این راهبرد است که با بزرگ‌نمایی مسئله‌ حذف نام سپاه از لیست تحریمی دولت این کشور، مسئله و اختلاف اصلی – یعنی همان بهره‌مندی اقتصادی ایران از توافق – را پنهان کند و افکار عمومی ایران را از این مسئله دور نگه دارد.

در همین راستا بود که سعید خطیب‌زاده، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره علت توقف مذاکرات و این که «آیا تروریستی اعلام کردن سپاه از سوی آمریکا باعث این توقف شده است؟»، اظهار داشت: «موضوعات باقی‌مانده بین ایران و آمریکا بیش از یک موضوع است. اول از همه تأکید می‌کنم که پیام‌هایی که از طریق آقای مورا طی چند هفته گذشته، قبل و بعد از سفرش به تهران انجام شده با راه‌حل‌های حداقلی که باید اتفاق بیفتد تا توافقی را اعلام کرد فاصله دارد. واشنگتن مسئول عقب افتادن‌های مدام در پاسخ مناسب است.»

بر همین مبنا می‌توان تاکید کرد که منحصر کردن عوامل ایجاد وقفه در مذاکرات به مساله‌ی خروج سپاه از FTO بیشتر از آنکه یک رویداد و خبر واقعی از مذاکرات باشد، مسیر عملیات روانی تیم آمریکایی برای ایجاد فشار بر نهادهای سیاسی تصمیم‌گیر در داخل کشورمان است.

 

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0

    خودتان هم میدانید این مذاکرات به جایی نمیرسد پس لطفا مردم را سر کار نگذارید مردم دیگر با این مطالب سرگرم نمیشوند فکر قوت لایموت مردم باشید....

  • ناشناس
    0

    چه توافق بشه چه نشه فرقی به حال ما نداره خودتون کشتین فوقش ۶ یه سال توافق میشه اوضاع هم هیچ تغییری نمیکنه دوباره یکی مث ترامپ میزنه زیرش و دوباره شروع میشع شوک ارزی پراید ۶ میلیارد صف ابمعدنی صف پیاز ....
    فقط میشه گفت زکه نالیم از ماست که بر ماست

  • ناشناس
    0

    انتقادهای دلسوزانه دو سال اخیر خطرناکترین فساد جاری کشور، یعنی فساد آموزشی تست، در حالی بارها در همین سایت گفته شده مراکز خصوصی مدارس و دانشگاهی و مهازت آموزی دارند مدرکفروشی میکند و نهادهای مهم کشچر دارد با پارتی و دستمالکش.

    .انباشته میشود از افزاد بیسواد و کمسواد با مدرک خریداری شده و در نتیجه کشور در دست افراد نالایق و فاسد و به شدت مستعد خیانت، حتی کوچکترین تغییری در نحو آزمونها و جلوگیری مدرکفروشی نگرفتند!
    بر همین منوال است خروجی نهادهای انتخابی و انتصابی نظام، چیزی جز ادامه فساد و مافیا و تحریم کشور نیست!
    اقلیتی نالاین و بعضا فاسد مافیایی یک ملت گروگان منافع دنیاپرستی شیطانی خچدشان گرفته اند و پس نقاب انقلابی و مذهبی، جمع کثیری از مرذم نه تنها از اسلام رو برگرداننده و دچار زندگی چندشخصیتی روان پریشانه فقیرانه کرده اند و بلکه بسیار از این مردم تبدیل به زامبی وارهای ضد اخلاقی کرده اند که به جان و مال و ناموس یکدیگر رحم نمیکنند، تحریمها مشکل کوچک این ملت فروپاشیده است

  • ناشناس
    0

    تا با امریکا،سر یک میز رو در رو مذاکره نکنید،اگر هم توافق نیم بندی بشه،زیاد دوامی نخواهد داشت،واقعا آدم از خجالت،اب میشه،که چطور ما با طرف اختلاف خودمون مذاکره نمی کنیم،و به چندتا گرگ اعتماد کرده ام که واسطه ما بشن،گرگ هایی که سالها مشغول خوردن دنبه ایران هستند،البته با چوپان هم گریه می کنند(یعنی در ظاهر با مردم ایران هم همدردی می کنند این گرگ ها)

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها