افشای اسامی کابینه ابراهیم رئیسی/ وزرای احمدی نژاد به صف شدند/ رقبای رئیسی هم هستند/ چه کسی وزیر خارجه می شود؟
کمتر یک هفته دیگر وزاری دولت سیزدهم از سوی رئیس این دولت در مجلس معرفی خواهند شد، از همین رو نگاهی به گزینههای مطرح شده داشتیم.

پنجشنبه سیزدهم مرداد مراسم تحلیف ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس دولت سیزدهم برگزار خواهد شد.
ابراهیم رئیسی که در رقابت نه چندان سخت با ۱۸ میلیون رأی به عنوان رئیسجمهور انتخاب شد، از همان روزهای پس از برگزاری انتخابات بحث تشکیل کابینهاش به واسطه اعضای ستادی که با او در ایام انتخابات همراهی کردند داغ بود.
باتوجه به اینکه اعضای ستاد رئیسی را اغلب جریانی از طیف تندرو تشکیل میدادند این نگرانی در جامعه به وجود آمد که شاید تندروها در دولت رئیسی روی کار بیایند، آن هم در شرایطی که بیش از هر زمان کشور نیاز به آرامش دارد.
پاشنه آشیلی به نام وزارت خارجه
از همان روزهای بعد از پیروزی رئیسی و داغ بودن مذاکرات وین، این سوال بیش از هر سوال دیگری مطرح میشد که سکاندار وزارت خارجه در دولت سیزدهم چه کسی خواهد شد؟
گمانهزنیهای اولیه از حضور سعید جلیلی که خود کاندیدای این دوره از انتخابات بود اما به نفع رئیسی کنار کشید خبر میداد، خبری که باتوجه به پیشینه جلیلی و مواضع تند وی درباره برخی از مسائل مخصوصاً برجام نگرانیهایی را مطرح کرد اما بعدها نام علی باقری کنی به عنوان وزیر امور خارجه دولت رئیسی بیشتر به چشم خورد؛ چراکه در دیدارهای وی با تیم مذاکرهکننده وین حضور داشت و همین حدس و گمانها را برای حضور وی در دستگاه دیپلماسی بیشتر کرد.
وزارت کشور؛ صندلی خواستنی
نامی که برای وزارت کشور و پس از انتخابات مطرح شد، نام علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهشها و کاندیدای پوششی رئیسی بود که با واکنش تند همراهان رئیسی رو به رو شد، حال شنیده میشود صولت مرتضوی جدیترین گزینه برای وزارت کشوری است که در دو سال آینده باید دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را برگزار کند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزیر جوان
رئیسی بعدها در دیدارهای خودش با اهالی دولت و سایر بخشها اعلام کرد به دنبال دولت فراجناحی است و قصد دارد کابینهای متشکل از همه دیدگاهها داشته باشد و از حضور جوانان بهره بگیرد .
از همین رو شنیدهها حاکی از آن است که سوابق مهرداد بذرپاش که گزینه جدی وزارت کار است، برای استعلام فرستاده شده است. بذرپاش درحال حاضر ریاست دیوان محاسبات را پس از یک انتخابات پر حرف و حدیث برعهده دارد.
وزارت صنعت و تحقق شعارها
بر کسی پوشیده نیست امروز که کشور بیش از هر زمانی نیازمند تولید و رونق صنعت است، مخصوصا اگر مذاکرات برجام به بنبست برسد، تولید داخل حرف اول را خواهد زد، مسالهای که بارها در شعارهای رئیسجمهور منتخب خودنمایی کرده است، در همین راستا دو نام رضا فاطمی امین و علی اکبر محرابیان برای وزارت صمت مطرح است.
فاطمیامین قائم مقامی تولیت آستان قدس رضوی را از دی ماه ۱۳۹۷ تا خرداد ۱۳۹۸ بر عهده داشته است، محرابیان هم از فروردین ۱۳۸۶ تا مرداد ۱۳۹۰ عهدهدار وزارت صمت در دولت احمدینژاد بوده است حال باید دید یک وزیر دولت احمدینژاد به ساختمان صمت میرود یا یک آستانی؟
وزارت جهاد کشاورزی و مشکلات همیشگی
این روزها کم نیستند خبرهایی که حکایت از نارضایتی کشاورزان دارند. کشاورزانی که یک روز مشکل نهادهای دامی رو روز دیگر ماندن هزار لیتر شیر روی دستشان را دارند. برای وزارت جهاد کشاورزی که در سالهای اخیر کارکنان آن نیز نسبت به حقوقهای نقدهای جدی داشتند، نام هایی همچون سید جواد ساداتینژاد و حجت الله عبدالملکی یکی نماینده مجلس و دیگری اقتصاددان مطرح هستند.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
نام دیگری که برای نشستن بر روی صندلی هیأت دولت رئیسی مطرح است محمدمهدی اسماعیلی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اسماعیلی استاد دانشگاه تهران و «مدیر گروه جامعهشناسی سیاسی» است. حال باید دید اسماعیلی که دکتری علوم سیاسی دارد در صورت معرفی تا چه حد میتواند با مدرک غیر مرتبط و سابقه متفاوت خود اعتماد نمایندگان را جلب کند و از سویی به گلایههای همیشگی اهالی فرهنگ رسیدگی کند.
وزارت نیرو و هزار و یک مشکل بزرگ و کوچک
در دولت دوازدهم که بحث آب و برق پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بسیار جدیتر شد، مردم از خاموشیهای بسیار و بیآبی رنج میبرند تا جایی که سازمان بازرسی و رئیسجمهور منتخب هم به این مساله ورود کردند برای همین انتظار این است که رئیس دولت جدید فردی را در این وزارتخانه بگذارد که بتواند از پس مشکلات ریز و درشت کشور در این زمینه بربیاد. در همین راستا شنیدهها از معرفی عباس علیآبادی که سابقه معاونت وزارت نیرو از شهریور ۱۳۸۷ تا ۲۹ دی ۱۳۸۸ را دارد، خبر میدهند.
وزارت نفت؛ عروس هزار داماد
پس از خروج آمریکا از برجام و کاهش فروش نفت ایران و اداره کردن کشور منهای بودجه نفتی کار سختی بود که دولت دوازدهم تا حدودی آن را انجام داد، حال با توجه به بلاتکلیف ماندن مذاکرات وین و برجام این نگرانی وجود دارد که فروش نفت کشور از آنچه که امروز فروخته میشود بیشتر هم کاهش پیدا کند. رئیسی که در معرفی برنامههای انتخاباتی خود بارها به جدایی بودجه از نفت اشاره کرد به گفته نزدیکانش ۳ه نفر را برای تصدی این وزارت خانه در نظر گرفته و بررسی کرده است.
مهدی دوستی سخنگوی ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی و یکی از مجریان پروژه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت محمود احمدینژاد از سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ و رستم قاسمی دیگر وزیر نفت دولت احمدینژاد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ متصدی وزارت نفت بود، جدیترین نفراتی هستند که رئیسی رزومه آنها را مورد بررسی قرار داده است.
وزارت اقتصاد و دارایی
اقتصاد کشور به قول اهلش دچار یک تومور بدخیم است و نیاز به جراحی دارد. اقتصادی که تورم و گرانی عوامل به متاستاز رفتنش هستند و قطعا وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم کار سختی خواهد داشت. از میان نامهایی که به گوش میرسد نام علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی دولت روحانی گزینه جدی است که مطرح میشود.
وزارت بهداشت و درمان و پزشکی
برای وزارت بهداشت و درمان که امروز در کشور به واسطه بیماری کرونا و عدم مدیریت درست؛بیش از هر وزارتخانهای نامش را میشنویم امیرحسین قاضیزاده هاشمی رقیب انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی مطرح است. او که حتی با توصیه بزرگان اصولگرا از عرصه انتخابات کنار نکشید و ماند، حال نامش برای وزارت بهداشت مطرح میشود.
وزارت دادگستری
شاید راحتترین کار برای سیدابراهیم رئیسی که خود روزی رئیس دستگاه قضا بوده است، انتخاب وزیر دادگستری باشد، از طرفی به نظر میآید او اهمیت و وسواس بیشتری برای معرفی گزینههای معاونت حقوقی ریاستجمهوری و وزارت دادگستری به خرج بدهد، شنیده شده وی برای وزارتخانه دادگستری علی بهادری جهرمی را معرفی کرده است البته بعضی از نزدیکان رئیسی از وی به عنوان معاونت حقوقی رئیسی هم یاد میکنند.
وزارت راه و شهرسازی، وزارت وعدهها
مسئله مسکن همیشه در کشور یکی از اولویتهای نامزدهای ریاستجمهوری بوده است و هر شخصی هم رئیسجمهور شده با نام و عنوانی تعدادی مسکن ساخت، یک روز مسکن مهر و روزی دیگر مسکن اجتماعی ملی. فردی که برای وزارت راه شهرسازی دولت رئیسی مطرح میشود محمد اسلامی وزیر فعلی دولت روحانی است که چندین بار هم از مجلس یازدهم کارت زرد گرفته است، با این اوصاف باید دید که در صورت معرفی وی نمایندگان مجلس مجدداً به او رأی اعتماد خواهند داد؟
وزارت ورزش و جوانان
برای وزارت ورزش و جوانان نام کیومرث هاشمی مطرح است، وی از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶ ریاست کمیته ملی المپیک را برعهده داشته و در معاونتهای مختلف وزارت ورزش هم دارای سوابقی است.
وزارت ارتباطات و فناوری
وزارت ارتباطات و فناوری یکی از وزارت خانههای مهم دولت محسوب میشود که میتواند سیاست های دولت را در مورد فضای مجازی و موارد مشابه اجرایی کند، اهمیت انتخاب این چهره از هفته گذشته و با بررسی طرح صیانت از کاربران فضای مجازی در مجلس انقلابی دو چندان شده، طرحی که به اعتراف خود اصولگرایان ظلم به دولت رئیسی محسوب میشود؛ گفته میشود حسن انتظاری که پیشتر دبیری شورای عالی فضای مجازی را برعهده داشته است، مطرح است.
وزارت اطلاعات
شاید سیاسیترین وزارتخانه هر دولت وزارت اطلاعات آن باشد که حافظ امنیت ملی کشور است، دونام برای این وزارت خانه مطرح است علی عبداللهی رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و مصطفی پورمحمدی که پیش از این وزیر دادگستری بوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی و ماندن آقای دبیر
برای دبیری شورای عالی امنیت ملی پس از کنارهگیری سعید جلیلی به نفع رئیسی نام وی مطرح شد اما امروز شنیده میشود رئیس دولت سیزدهم میخواهد همچنان با علی شمخانی که در زمان ریاستجمهوری حسن روحانی دبیری این شورا به برعهده داشته و هنوز در این پست است، کار کند.
حال باید دید نام این مردان که سوابقشان برای استعلام داده شده روز پنجشنبه از تریبون مجلس شنیده میشود یا خیر.
منبع: ایلنا
38
اینها که همه مرد هستن پس خانمها قراره کجای دولت جدید باشن؟!
چه فرقی داره،همسرانشون دیگه در دولت هستن
كو من كه مردي نمي بينم
دولت جای نامردها نیست!!!
زنها بهتر است به کانون گرم خانواده و مدیریت آن بپردازند ، این برایشان از هر شغلی بهتر است ، در اینصورت نرخ بیکاری جوانان کمتر شده و تشکیل خانواده افزایش پیدا می کند.
اتفاقا دولت جای نامزدهاست چونکه این ۴۳ سال ما مردی ندیدیم همه نامرد
جناب آقای رئیسی با سلام و تحیت؛ لطفاً قبل از انتخاب آقای صولت مرتضوی برای هر پست و منصبی، عاجزانه تقاضا دارم کارنامه و ابعاد شخصیتی ایشان را از مردم شریف خراسان جنوبی جویا شوید. با تشکر و پوزش از شما
من کارمند شهرداری مشهد هستم جاتون خالی اقای صولت مرتضوی اخرین دیدار رو بعد از رای نیاوردن شورای اصول گرا حدود 4 سال ژیش برای بچه ها و مدیران شهرداری توی یکی از رستورانهای شاندیز گرفت معاون فرهنگی ایشون هم در زمان شهردار بودنشون در مشهد برادر اقای جلیلی بودند چه شود این مملکت
یعنی واقعاً نمیشود از نیروهایی استفاده کرد که قبلاً در دولت حضرات احمدینژاد و روحانی نبودهاند
همه که بد نبودند
حداقل چهار تا نخبه از دانشگاه شریف بیارین نابغه هایی که رفتن خارج رو برگردونین. بذارینشون معاون ،مشاور. ظاهر نماهای بی خاصیت رو بردارین ایران رو از مسئولین رده بالا جراحی کنید مدیران مسئولیت پذیر متعهد و باسواد باشن طولی نمیکشه اوضاع ایران برمی گرده قوه قضاییه با رشوه اختلاس و رانت...با جدیت برخورد کنه
پس آموزش و پرورش
آموزش و پرورش؟! اصلا مهم نیست،مهم جاهائی میباشد که چرخه مالی در آن بیشتره( لفت و لیس) بیشتر میشه کرد.پس کی شما مردم متوجه میشید؟ یک اسکل میزارن اونجا
گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است / اما چه سود حاصل گلهای پرپر است . بیداد خراسانی
حالت خوبه ؟ !
ارزش افزوده را اقای طیب نیا وزیر اقتصاد اورد خدا کنه طیب نیا رای نیاورد افتضاحه مردم دیگه باید نون هم نخورند اقای رییسی طیب نیا بدرد نمیخوره مردم را عذاب ندید
آقای رءیسی بااین کابینه فاتحه مملکت خوندس
نظرت راجب کابینه روحانی چیه؟
درود بر سید محرومان ... خدا حافظتان باشد ان شاا... و شما میتوانید اسایش را به مردم شریف ایران برگردانید فقط درنگ نکنید که زیر بار مشکلات کمر شکستیم.
وزرای پروفسور احمدی نژاد قبلا هر چه در چنته داشتند نشان دادند و هیچ گلی به سر مردم نزدند. اکر حضرت آیت الله العظمی دکتر سید رئیسی دامت برکاته این افراد ضعیف النفس را دوباره به کار گیرند فاتحه نظام الهی جمهوری اسلامی خوانده است. اجرکم عندالله
وزیر مسکن آقای احمدی نژاد ، بسیار عالی بودند ، تنها دولتی که (هم قبل از انقلاب و هم بعد از انقلاب) قیمت مسکن را پایین آورد ، همان دولت احمدینژاد بود ، ( بواسطه ساخت و ساز انبوه مسکن مهر ، درسته که ایراداتی داشت ولی در کل مملکت، قیمت مسکن پایین آمد .
با خواندن نام چند کاندید وزارت مطمئن شدم که کل مشکلات اقتصادی سیاسی اجتماعی دینی فرهنگی اعتقادی تا شش ماه دیگر حل میشه
من که با این اسامی واقعا ناامید شدم فقط از خداوند منان استدعا دارم به این مردم نجیب و مظلوم کشورم کمک کند.
چرا تیتر زدی افشا؟! این که همهش گفتی حدس و گمانه زنیه
بذر پاش اینجا، بذر پاش آنجا،،، بذرپاش. همه جا و...
هم زمان با شروع دولت جديد بايد به ابر تورم بزرگي كه كشور را نابود مي كند خوش آمد بگوييم . روحاني رفت رئيسي آمد ... آش همان آش و كاسه همان كاسه است . اين قطار تورم سالهاست ترمز بريده و همه اين افراد در سرعت گرفتن آن دخيل بودند و فقط زماني متوقف خواهد شد كه با همين سرعت از ريل خارج شده و واژگون شود . كه متاسفانه اين اتفاق در حال افتادن است . مردم نابود مي شوند و آقازاده ها با پول و ثروت به خارج از كشور پرتاب مي شوند .
با افرادتکراری کاری از پیش نمیبرید
با این وزرای عجق ووجق یک فاتحه بلند بخوانید.درضمن جلیلی اگر وزیر خارجه بشه فاتحه .
مردم به جریان و تفکر انقلابی رای دادند و تشکیل دولت فراجناحی (لااقل در این دوره و در سطح وزرا و پست های کلیدی) خیلی با رای مردم و شرایط کشور همخوانی ندارد. ضمن اینکه استفاده نکردن از کاندیداهایی که به نفع ایشان کنار رفتند و بیش از 5 میلیون به آرای وی اضافه نمودند، از طرفی استفاده نمودن از کاندیدی که خود را هم طیف ایشان می دانست ولی بر خلاف توصیه بزرگان، حاضر به کنار کشیدن به نفع او نشد هم عجیب و هم با اخلاق و منطق سازگار نیست. نکته قابل تامل بعدی اینکه، بر خلاف شعار دولت جوان انقلابی، افراد مورد نظر پست های وزارت و سایر پست های کلیدی دیگر، هم سالخورده هستند و هم سالهای سال است که در چرخه مدیریتی قرار دارند و طبیعتا هر چه داشته اند قبلا بکار گرفته و دیگر حرفی برای گفتن ندارند. برخی نیز که وزرای دولت های قبل و فعلی هستند که اتفاقا وزراتخانه های کلیدی را دست داشته که اصل مشکلات دولت وقت به همان وزرات خانه ها و مدیریت همان وزرا بر می گردد.
فقط میتونم بگم چند تا از خارج کشور بیارید مطمئنا ایران گلستان میشه
برای یک بار هم شده از نخبگان بجای سیاسیون استفاده کنید. البته اگه بعدا زندانی نمیکنید.
به امید خدا از شنبه آینده قراره اقتصاددانها بخط بشند و مملکت چه گل وبلبلی بشه از چینش کابینه مشخصه علاوه بر ایران مرحله دوم مدیریت جهانی را خواهیم داشت اوف چه شودددددد
درود بر رییسی سلام بر همتی
منگلی مونگولی تو همون زرگانی نیستی
احسنت بر آیتالله العظمی دکتر سید رییسی که یه زن به کابینه اش راه نمیده آخه زنها رو چه به سیاست بهتره بروند بچه زایی کنند به همسرشون و بچههاشون برسند اینطوری بهتره و اسلامی تره از وقتی خاتمی با وارد کردن زنان به سیاست و وزارت روی زنان بیش از پیش زیاد شد ننگ بر شما که به زنان میدان دادی
خدا خیرت بده هر وقت اسلام خاتمی رو میاری ما باعث وبانی وضع کنونی را لعنت میکنیم
عاقبت نژاد پرستان بخصوص مردسالارهارو تاریخ معلوم کرده مال شماها هم معلوم میشه...فقط یادت نره همون اسلامی که ازش دم میزنی قاتلین ائمه و مسببین مصیبتهای اونها مردها(نامردهای مردسالار9 بودند!!!
این احمدی نژاد بود که به زنان وزارت داد خانم وحیددستجردی وزیر بهداشت
حالا بعد از چهل سال ازدواج آزاد میشود هر کجای شهر زندگی کنی جاهای خیلی متوسط مثل ستارخان و صادقیه و تهرانپارس که در سطح چهار راه ولیعصره یا باز هم تمومه
آدمهای تکراری با سیاستهای تکراری وملتی که هرلحظه به گرداب بدبختی فرو می روند
چطور کابینه احمدی نژاد رو قبول دارید که خودشو نه؟؟؟!!! بدجور کارهاتون لنگ میزنه اینقدر که خودتون قاطی میکنید و همه چیزو لو میدید!!!!
چه اسامی به به حلال مشکلات رسید اونم با چه وزرایی بذرپاش و صولت مرتضوی و وزرای الان از همه بهترم رستم قاسمیه انگار دکل قبلی تموم شد میاد یه دکل نفتی دیگه غیب کنه برای چند سال اینده خودشون بیچاره ملت
فقط صندلیاشون جابجا میشه وگرنه چمپره زدند بر بیت المال مملکث ارث پدری ایناس
اگر اين تركيب صحت داشته باشه بايد با چراغ موشي دنبال كابينه روحاني گشت!
زن ها را در سیاست وارد کنید.ما مرد ها سال ها در سیاست بودیم و تا می توانستیم در ۱۰ هزار سال گند زدیم.بگذارید این چند وقت زن ها باشند.آنها دزدی نمی کنند.
خوب یه بارکی یکی از رییس جمهورهای سابق رو هم بیارید بجای خود رییسی تا همه چیز تکمیل بشه، آخه این چه لیست تکراری که هنوز مردم از دستاوردهاشون دارند رنج میبرند.
با تیز بینی و دقتی که رئیسی دارند کابینه خوبی را تشکیل می دهند. واینها همه گمانه زنی ست و به اقعیت شباهتی ندارد
آدم نیست که وزارت خانه ها را مدیریت کند همان هایی که بودند درد حکومت این است که هیچکس جای خودش نیست با یکی دوبار دست بوسی به هر موقعیتی می توان رسید
به قول حبیب عزیز : ((با رنگ سیاستی که من میبینم یکبار دگر پرده عوض خواهد شد )) خدا به داد این مملکت برسه با افراد تکراری و سیاستهای پوسیده و تاریخ مصرف گذشته
یک سفره پهن شده دور هم می شینیم و میخوریم گور بابای متخصصان و ملت.بی دلیل نبود قاضی زاده هاشمی سفره را روی قالی تکان داد میخواست خرده غذاها هم هدر نرود.علی برکت الله
وزارت اموزش و پرورش کجا است احتمالا وزیر نمی خواهد
سلام، بنده اهل بیرجندهستم مرکزخراسان جنوبی، جناب آقای رئیسی از آقای صولت مرتضوی دوری کن. ایشان در برپا کردن مراسمات مذهبی عزا شماره یک هستند. اما در عمل حقیر شک دارم که ایشان یک انقلابی خالص باشند. در دوره زمامداری ایشان(استاندار خراسان جنوبی در دولت آقای احمدی نژاد) برادر زاده خودش که دکتر دامپزشک بود را برای خدمت سربازی به بیرجند آورد و بعداز مدتی کوتاه پست ریاست شبکه دامپزشکی بیرجند(مرکز استان) را برای ایشان گرفت تا پایان سربازی. الان ایشان کجا هستند؟ نمیدانم حال قضاوت با شما که چشم امید اکثر ما ایرانی ها به اجرای عدالت شماست.