یک چهره اصلاح‌طلب در گفتگوی تفصیلی با خبرفوری:

پزشکیان فکر نمی کرد رییس جمهور شود / ریاست جمهوری چهاردهم محصول مصالحه نانوشته بین حاکمیت و منتقدان بود / ترامپ همانقدر که تهدید است، فرصت به شمار می‌رود

علی شکوری راد معتقد است ؛ انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری محصول مصالحه نانوشته حاکمیت با اصلاح طلبان بود .

پزشکیان فکر نمی کرد رییس جمهور شود / ریاست جمهوری چهاردهم محصول مصالحه نانوشته بین حاکمیت و منتقدان بود / ترامپ همانقدر که تهدید است، فرصت به شمار می‌رود

زینب حقی : تحولات سیاسی در عرصه داخلی و بین المللی آنقدر با سرعت پیش میرود که تحلیل های ناظران سیاسی به سرعت به تحلیل جدید همزمان با تغییر شرایط سیاسی منجر می شود .

خبر فوری برای بررسی مسائل سیاسی روز  در روزهای پایانی اردیبهشت میزبان دکتر علی شکوری راد ، فعال سیاسی اصلاح طلب، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت و نماینده مجلس ششم بود .

با شکوری راد در مورد عملکرد مسعود پزشکیان و انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ، بازسازی بدنه اجتماعی اصلاح طلبان و جذب نسل زد ، مذاکرات ایران و آمریکا و بازی اسراییل و اپوزوسیون در این میان و وضعیت چالش های سلامت کشور به گفت و گو نشستیم .

نمره پزشکیان بالاتر از حد انتظار است

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت  تفسیر خود از حمایت اصلاح طلبان از پزشکیان را اینگونه بیان می کند و می گوید: پزشکیان کاندیدایی بود که برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و اصلاح طلبان از او حمایت کردند.  پزشکیان از اصلاح طلبان خواست که از او حمایت کنند و آنها نیز این کار را انجام دادند و نوعا شعارهایش اصلاح طلبانه بود با این تفسیر معتقدم پزشکیان  نمره قبولی بیشتر از انتظار هم می گیرد.

وی با بیان اینکه ؛ نمیشود اقداماتی که صورت نگرفته است را به حساب این گذشت که پزشکیان نخواسته است ، تصریح کرد: در شرایط فعلی کشور ، همین مقدار کار،  توفیق حساب میشود . پزشکیان محصول مصالحه نانوشته بین حاکمیت و منتقدین اصلی آن یعنی اصلاح طلبان بود و اصلاح طلبان از این تدبیر استقبال کردند و بازی برد - برد رقم خورد.

شکوری راد ادامه می دهد: نتیجه بازی برد- برد انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری مذاکره با آمریکا است که به سمت توافق پیش می رود و این توفیق بزرگی است . دکتر پزشکیان واسطه این اتفاق خوب بوده است .

طبیعت اصلاح طلبان حفظ نظام و اصلاح آن است

فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این پرسش که آیا در انتخابات ریاست جمهوری اصلاح طلبان درصدد بازیابی بدنه اجتماعی خودشان بودند  ؟ گفت:  بازسازی بدنه اجتماعی فرع  بر اهداف اصلاح طلبانه است . اهداف اصلاح طلبانه باید دنبال شود چه مردم استقبال بکنند یا خیر . برای جبهه اصلاحات؛ اهداف مهم است و اگر مردم همراهی نکردند باید با صبر و ممارست تلاش کرد تا مردم با آنها همراهی کنند . کاری که مردم در انتخابات ریاست جمهوری کردند مبتنی بر اهداف اصلاح طلبانه بود . طبیعت ما اصلاح طلبان این است که خواستار حفظ نظام و اصلاح آن هستیم  و نه براندازی .

IMG_20250518_001744_972

موضوع از دست رفتن بدنه اجتماعی اصلاح طلبان را هشدار داده بودیم

وی در خصوص اینکه آیا اصلاح طلبان توانستند برای جذب طیف معترض کاری انجام دهند ؟ گفت:  بدنه  اجتماعی اصلاح طلبان  تا حدودی از دست رفته است و ما این موضوع را بارها هشدا داده بودیم که اگر بدنه اصلاح طلبان ریزش کند به دامان حاکمیت و موافقان وضع موجود نمی آید ، بلکه به دامن براندازان و مخالفان وضع موجود  که از اصلاحات نا امید شدند میروند،  یعنی به سمت کسانی میروند که وعده بزرگ را می دهند ولو بدون شفافیت.   معتقدم بخشی از بدنه اصلاح طلبان قابلیت بازگشت دارد به شرط اینکه امیدی در این طرف ظهور پیدا کند که هنوز به اندازه کافی ظهور و بروز نداشته است.

احساس شریک جرم بودن در مشکلات را داریم

شکوری راد با بیان این اعتقاد که مجموع اصلاح طلبان و اصولگرایان مردم را در انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند و به 50 درصد نرسید ، تصریح کرد : در این شرایط در دوره برزخی هستیم که ما اصلاح طلبان از این وضعیت رضایت نداریم  و احساس ناخوشایندی داریم.  احساس میکنیم که شریک جرم در مشکلات  هستیم ،  اما امیداریم حاکمیتی که تواست انتخابات ریاست جمهوری را رقم بزند این تدبیر را ادامه دهد و مردمی که با صندوق رای قهر کردند را به پای صندوق بازگرداند.

شرکت در انتخاباتی با نیمی از جمعیت برایمان تلخ بود

وی خاطر نشان کرد: برای ما تلخ  بود که در انتخاباتی شرکت کردیم که بیش از نیمی از مردم در آن شرکت نکردند ،  ولی میتوانیم با عمل درست خود بدنه اجتماعی را برگردانیم.

در حزب اتحاد هم نتوانستیم جوان جذب کنیم

شکوری راد با بیان این اعتقاد که  در مورد جمعیت دهه 70-80 موضوع متفاوت  است ، گفت : این طیف،  سیاسی نیستند و به دنبال زندگی غیر سیاسی هستند و مطالبه  آنها این است که آزادی های اجتماعی، معیشت و آینده داشته باشند و بحث های سیاسی رایج برای آنها مطرح نیست . اصولگرا و اصلاح طلب برای آنها فرقی ندارد. باید اعتراف کنم که در حزب اتحاد ملت هم  ما نتوانستیم جوان جذب کنیم.  حزب ما عمدتا با نیروهای قدیمی خود فعالیت میکند . برای این باید چاره اندیشی جدید در سطح کلان صورت گیرد ، البته من ارزش گذاری نمی کنم.

عده ای اجازه کار به پزشکیان نمی دهند

عضو شورای  مرکزی حزب اتحاد ملت در پاسخ به این سوال که وضعیت اقتصادی مردم را چگونه  میبنید ؟ آیا سنگ اندازی هایی در مسیر اقتصاد وجود دارد و یا بهبود وضعیت اقتصادی نیازمند تحول است، گفت:  ناترازی در حقیقت زیبا سازی شده ورشکستگی است . پزشکیان از یک طرف میراث دار همه ورشکستگی ها است،  از طرف دیگر نمی گذارند که کارهای خود را انجام دهد. میزان مداخلات نمایندگان مجلس در عزل و نصب مدیران بیش از هر زمان دیگری است.

پزشکیان فکر نمی کرد رییس جمهور شود

شکوری راد با بیان اینکه پزشکیان فکر نمی کرد رییس جمهور شود و حتی برای ستاد انتخاباتی اش تیم نداشت چه برسد به دولت ، اظهار داشت: در چنین شرایطی باید دولت را کمک کنیم و بدانیم که دستش برای انجام هر کاری بخواهد بکند باز نیست .  معتقدم شاید به دلیل نیت پاک اقای پزشکیان کارهایش خوب پیش رفته است . برخی اصلاح طلبان فکر میکنند رییس جمهور اصلاح طلب انتخاب کردند و انتظاراتشان را در حد یک رییس جمهور اصلاح طلب بالا می برند و از او انتقاد میکنند که به نظرم بی تدبیری است . البته طرح انتظارات و مطالبات کمک به دولت است.

نباید بازی برد –برد تبدیل به باخت – باخت شود

نماینده اسبق مجلس تصریح کرد: با این روندی که تا حالا بوده اگر انتخابات بخواهد برگزار شود،  بخش اعظمی از مردم پای صندوق نخواهند آمد و تبدیل  به بازی باخت - باخت میشود.  اما معتقدم برعهده حاکمیت است  که تدبیر کرد آن انتخابات را رقم زد  و باید امروز تلاش کند تا بازی برد - برد تبدیل به بازی باخت- باخت نشود.

 باید از ریل مذاکرات حمایت کنیم

شکوری راد ادامه داد : معتقدم باید از ریلی که حاکمیت جلو میبرد و در آن مذاکره را پیش میبرند حمایت کنیم و خیلی به فکر فردا نباشیم . باید اعتماد کنیم و اگر توافق حاصل شد باید کمک کنیم به سمت حکمرانی خوب برویم و سرمایه اجتماعی که بخشی کوچکی بازگشته بود را بیشتر باز گردانیم .

وی با بیان این اعتقاد که نقطه عطف آغازریزش سرمایه اجتماعی با یک تعریف خودی و غیر خودی آغاز شد، تصریح کرد:  باید این خودی و غیر خودی کنار گذاشته شود و امتیازات خاص خودی ها از بین برود و قانون بری همه جامعه یکسان اجرا شود.  در مرحله بعد باید مبارزه با فساد به جدیت دنبال شود اینها اگر دنبال شود کم کم سرمایه اجتماعی برمی گردد،  اگر توافقی هم انجام شود کم کم وضعیت اقتصادی مردم بهتر میشود و توزیع ثروت اتفاق خواهد افتاد .

مذاکرات با مدیریت مستقیم رهبری پیش می رود

شکوری راد در خصوص روند مذاکرات ایران و آمریکا نیز گفت : معتقدم همانطور که ترامپ می تواند تهدید باشد فرصت هم هست.  فعلا گروهای مخالف در آمریکا تحث هژمونی ترامپ هستند و از سویی در ایران نیز مذاکرات مستقیم با مدیریت مقام رهبری صورت میگیرد و در واقع اقای عراقچی وزیر خارجه رهبری است تا دولت.  دولت هم این را قبول کرده است و دعوا هم نمیکند.

عضو ارشد حزب اتحاد در خصوص نقش اسرائیل در مذاکرات ایران و آمریکا نیز گفت : اسراییل در زمان بایدن ترک تازی کرد و بایدن راه را برای کشتار های اسرائیل باز گذاشت و معتقدم وی شریک جنایت علیه بشریت است . ولی ترامپ از اول گفت ؛  صلح در غزه و حمایتش از اسراییل بی حد و مرز نیست و امروز اسراییل در موضع ضعف است.

وی همچنین در خصوص تلاشهای اپوزوسیون در روند مذاکرات دو کشور گفت: اپوزوسیون محل اعرابی در سیاست داخلی ندارند .

شکوری راد معتقد است ؛ چالش های حوزه درمان و دارو تا حدود زیادی در دولت چهاردهم  حل شده است.

فیلم کامل این گفت و گو را در ادامه ببینید.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس

    در جمهوری اسلامی خیلی ها اصلاً در خواب هم نمیدیدن کاره ای شوند !!!!

  • ناشناس

    بنده از قدیم این نکته را خاطرنشان می‌کردم که روی حرف و حتی امضای آمریکایی‌ها نمی‌توان حساب کرد، بنابراین مذاکره با آمریکا هیچ فایده‌ای ندارد. ۱۳۹۷/۰۳/۳۰
     
    مذاکره‌ با آمریکا مشکلی را حل نمی‌کند. اگر حاضرید باج بدهید، نه یک بار، نه دو بار، پشت‌سرهم، در همه‌ مسائل اساسی و از همه‌ خطوط قرمزتان عبور کنید، بله، آن‌وقت آمریکا با شما دیگر کاری ندارد، مثل دوران پهلوی. مردم انقلاب کردند برای [رهایی از] این، این همه شهید دادند برای این. ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
     
    مذاکره با آمریکا نه‌تنها فایده ندارد، بلکه ضرر هم دارد و این موضوع، با استدلال به مسئولان سطوح بالای کشور گفته شده و آنان نیز پاسخی در رد آن نداشتند. ۱۳۹۵/۰۶/۲۸
     
    اینکه دشمن می‌گوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بی‌دفاع کرده‌اید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید؛ مذاکره یعنی این؛ دلیل اینکه بنده می‌گویم با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم، این است که این مذاکره نتیجه ندارد. ۱۳۹۹/۰۵/۱۰
     
    در دولت شما (حسن روحانی) معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد؛ به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند؛ آنجایی که ضربه نمی‌زنند، آنجایی است که امکانش را ندارند؛ هر جا امکان داشته‌اند ضربه زده‌اند؛ این تجربه‌ بسیار مهمی است. ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
     
    حالا یک عده‌ای خیال می‌کنند که اگر با آمریکا تعامل کردیم و اگر آشتی کردیم و رفیق شدیم، اوضاع کشور بهشت برین خواهد شد؛ نه، به قبل از انقلاب نگاه کنید ببینید چه جوری بوده است. ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
     
    اگر هدف از مذاکره رفع تحریم است، مذاکره‌ با این دولت آمریکا رفع تحریم نخواهد کرد؛ یعنی تحریم‌ها را برنمی‌دارد، بلکه گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد. مذاکره‌ با این دولت، فشار را افزایش خواهد داد. بنابراین مذاکره هیچ مشکلی را حل نمی‌کند، هیچ گرهی را باز نمی‌کند. ۱۴۰۳/۱۲/۲۲
     
    از مذاکره‌ با آمریکا هیچ مشکلی حل نمی‌شود. دلیل: تجربه. در این معاهده، طرف ایرانی خیلی هم سخاوت به خرج داد، خیلی امتیاز داد به طرف مقابل، اما همان معاهده را آمریکایی‌ها عمل نکردند؛ همین شخصی که حالا الان سر کار است، این معاهده را پاره کرد؛ گفت پاره می‌کنم و کرد. با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد؛ مذاکره‌کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست. ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
     
    اینکه بعضی از دولت‌های قلدر اصرار به مذاکره می‌کنند، مذاکره‌ آن‌ها برای حل مسائل نیست، برای تحکم است. می‌گویند مذاکره کنیم تا آنچه را که می‌خواهیم، بر طرف مذاکره- که آن طرف میز نشسته- تحمیل کنیم؛ اگر قبول کرد که چه بهتر، اگر قبول نکرد جنجال راه بیندازیم که این‌ها از میز مذاکره فاصله گرفتند، از پای میز بلند شدند! این تحکم است. ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    اینکه رئیس‌جمهور آمریکا میگوید ما آماده هستیم با ایران مذاکره کنیم و به مذاکره دعوت [میکند] و ادّعا میکند که نامه‌ای فرستاده ــ که البتّه به ما نرسیده؛ یعنی به من نرسیده ــ به نظر من این فریب افکار عمومی دنیا است؛ این معنایش آن است که ما اهل مذاکره‌ایم، میخواهیم مذاکره کنیم، صلح کنیم، دعوا نباشد، ایران حاضر به مذاکره نیست.»۱۲/۲۲/۱۴۰۳
    اینکه رئیس‌جمهور آمریکا میگوید ما آماده هستیم با ایران مذاکره کنیم و به مذاکره دعوت [میکند] و ادّعا میکند که نامه‌ای فرستاده ــ که البتّه به ما نرسیده؛ یعنی به من نرسیده ــ به نظر من این فریب افکار عمومی دنیا است؛ این معنایش آن است که ما اهل مذاکره‌ایم، میخواهیم مذاکره کنیم، صلح کنیم، دعوا نباشد، ایران حاضر به مذاکره نیست.»۱۲/۲۲/۱۴۰۳

    مسائل کشور را به این گفتگوها گره نزنید/ اشتباهی که در برجام کردیم اینجا تکرار نشود/ در دوران برجام، کشور را شرطی کردیم و همه چیز را منوط کردیم به پیشرفت مذاکرات/ سرمایه‌گذار وقتی می‌بیند که کشور منوط به مذاکره است، سرمایه‌گذاری نمیکند .

    گفتگوهای عمان یکی از ده‌ها کار وزارت خارجه است. مسائل کشور را به گفت‌وگوها گره نزنیم. به این گفت‌وگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین. بالاخره کاری و حرکتی است که تصمیم‌گیری شده و در قدم‌های اول هم خوب اجرا شده است. البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به توانایی‌های خودمان خوش‌بین هستیم. ۱۴۰۴/۱/۲۶

    خدا کنه هوشیار باشند و پیروی از رهبری صرفا لقلقه زبان شون نباشه
    یک بچه هم اگه دستش تو سوراخ مار بره و گزیده بشه
    دیگه طرف اون سوراخ نمیره ، کاش این بار دیپلمات های ما به بلوغ فکری رهبری رسیده باشند ....

    حداقل در دوره روحانی بعد از خسارت بدجام ، رهبری رو شریک خسارت نشان دادند
    شما اینبار جلو جلو رهبری رو شریک کردید
    در دیداری دانشجویی از رهبری سوال کرد که می گویند شما با برجام موافق بودید
    رهبری جواب داد ، شما چشم دارید می بینید ! قبل از مذاکرات نامه ای با ۹ شرط برای آقای روحانی فرستادم
    آیا آن ۹ شرط در مذاکرات رعایت شد ؟ نه !
    حالا این همه هشدارهای رهبری اگر رعایت نشد
    خسارت رو به پای رهبری ننویسید ...
    خبر فوری سانسور نکن

  • ناشناس

    اصلاح طلبان و اصول‌گرایان همه نوکر پوتین

  • ناشناس

    ولی ترامپ از اول گفت ؛ صلح در غزه و حمایتش از اسراییل بی حد و مرز نیست و امروز اسراییل در موضع ضعف است.!!
    چرا مردم رو تحمیق می کنید ؟
    ترامپ ممتوعیت ارسال بمب های چند تنی به اسرائیل رو ممنوع کرد پو ترامپ ممنوعیت رو لغو کرد ، ترامپ با حمایت ازکودک کش و با فشار به مردم غزه اونها رو مجبور مبکنه بین زنده ماندن و ماندن در سرزمین شون آوارگی رو انتخاب کنند
    تا پسران مثل خودش غزه رو به قطب گردشگری و چپاول بیشتر تبدیل کنند
    ترامپ عریانی نظام زیاده خواه تروریست پرور فرعونی آمریکاست
    فقط با صدای بلند این خبائث رو فریاد میزنه

  • Ali

    اصلاح طلبان در واقع وطن دوستان واقعی که مخالف روند حاکم وخواهران تغییرات بنیادین در اداره کشور بدون خون ریزی هستند ،برخلاف اصولگرای تمامیت خواه که هیچ کس حتی از خودشان راهم قبول ندارند ،خواستار حضور تمامی گروه ها واحزاب واقوام ومذهب در روند شکل گیری قدرت هستند در کل اگر اقتدارگرا ها به خود نیایند در آینده ممکن هست نه اصول گرای باشد نه اصلاح طلب وخدا ناکرده نه ایران

  • ناشناس

    خوبه شما احزاب با اون سابقه تیره و تاریک نشستین و راجب خواسته هایی که مردم دارند نظر میدید ! مطالباتی که خودتون باعثش هستید !
    شماها دست وردارید از کرسی ها ! صندلی هارو رها کنید ! همه چی درست میشه

  • ناشناس

    شما اصلاحطلبان و اصولگرایان تخصص دارید هر فرصتی رو به تهدید و ضربه تهدید کنید ! نشستی مثل پزشکیان شعر میخونی ؟
    مسئولین ما تخصصشون اینه کلا فرصت سوز و ...
    جمع کنید بابا خودتون رو ، منافع حزبتو دریاب که برات مهمه فیلم برا ما بازی نکن

  • ناشناس

    احساس شریک بودن در مشکلات رو نداشته باشید
    به شراکت یقین داشته باشید
    حداقل سه دهه مستقیم و عین انقلاب غیر مستقیم و نفوذی مصدر امور بودید
    از متهمین وضع کنونی هستید
    هر وقت هم رای نیاوردید ، لشگر کشی خیابونی کردید و گرای تحریم دادید
    کلا بجای کار کردن اهل سیاسی بازی و حاشیه سازی هستید

  • همرزم هادی

    اگر حاکمیت بپذیرد که اکثریت مخالف شدند آنوقت برای این موقعیت فکری میکند ومشاورین نادان را از خود دور وبیرون می ریزد

  • ناشناس

    برا شماها که بد نمیشه پست میگیرید ! برا همین جنگ جهانی میشه زمان انتخابات !
    احزاب تمام قد میان که پست و مقام و صندلی بگیرند ! منافع شخصی نه منافع کشور !
    ای لعنت به شما احزاب سیاسی لعنت به شما وزرای میان رده ای که چهل ساله چسبیدید و تکون نمیخورید و حقوق بگیر .....