تحلیلگر سیاسی آمریکایی در اندیشکده کوئینسی:

اینفلوئنسرهای ماگا خواهان توافق با ایران‌ هستند و از تندروها می‌خواهند سکوت کنند/ مطالبه «غنی‌سازی صفر» هم غیرضروری و هم خطرناک است

برخی چهره‌های مؤثر جناح ماگاآمریکا، مانند استیو بنن، مارژری تیلور گرین، و تاکر کارلسن از مذاکرات حمایت می‌کنند و خواهان پرهیز از جنگ با ایران‌اند.

اینفلوئنسرهای ماگا خواهان توافق با ایران‌ هستند و از تندروها می‌خواهند سکوت کنند/ مطالبه «غنی‌سازی صفر» هم غیرضروری و هم خطرناک است

بن آرمبروستر (Ben Armbruster)، تحلیلگر سیاسی آمریکایی در اندیشکده کوئینسی در ۱۹ مه ۲۰۲۵ مقاله ای منتشر کرد که ترجمه و گزیده بخشهایی از آنرا می خوانید:

۱. بن آرمبروستر در این مقاله به جدال درون‌حزبی جمهوری‌خواهان درباره توافق هسته‌ای احتمالی دونالد ترامپ با ایران پرداخته و نشان می‌دهد که برخلاف لفاظی تندروهای نئومحافظه‌کار، پایگاه سیاسی ترامپ و بخش بزرگی از افکار عمومی از دیپلماسی با ایران حمایت می‌کنند.

۲. او با اشاره به نامه سناتورهای جمهوری‌خواه به ترامپ برای مطالبه «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» توضیح می‌دهد که این مطالبه عملاً غیرواقعی و مسموم‌کننده مذاکرات است؛ همان‌طور که سینا توسی از «مرکز سیاست بین‌الملل» آن را «قرص سمی» توصیف می‌کند.

۳. در مقابل، برخی چهره‌های مؤثر جناح ماگاآمریکا، مانند استیو بنن، مارژری تیلور گرین، و تاکر کارلسن از مذاکرات حمایت می‌کنند و خواهان پرهیز از جنگ با ایران‌اند. کارلسن گفته است: «هرکس خواهان جنگ با ایران است، دشمن آمریکاست."

۴. بر اساس نظرسنجی مشترک SSRS و دانشگاه مریلند، ۶۹٪ آمریکایی‌ها (و ۶۴٪ جمهوری‌خواهان) از توافقی نظارتی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کنند. این آمار نشان می‌دهد که مخالفان توافق، پایگاه اجتماعی قدرتمندی ندارند.

۵. نویسنده تأکید می‌کند که ترامپ، با کنترل کامل بر حزب جمهوری‌خواه، می‌تواند بدون هزینه سیاسی جدی، توافقی معقول با ایران امضا کند. قانون‌گذاران و رسانه‌های محافظه‌کار نیز از ترس واکنش پایگاه او، احتمالاً مخالفت علنی نخواهند کرد.

۶. از منظر منطقه‌ای نیز تغییراتی رخ داده است؛ علی واعظ از «گروه بین‌المللی بحران» می‌گوید که کشورهای حاشیه خلیج فارس برخلاف گذشته با مذاکرات ترامپ با ایران مخالفتی ندارند، زیرا نمی‌خواهند در آتش درگیری احتمالی گرفتار شوند.

۷. کالسی داونپورت از «انجمن کنترل تسلیحات» می‌گوید که مطالبه «غنی‌سازی صفر» هم غیرضروری و هم خطرناک است، زیرا ایران را از میز مذاکره می‌راند. به باور او، توافقی قابل‌راستی‌آزمایی با حفظ سطح محدودی از غنی‌سازی می‌تواند جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرد.

۸. در نهایت، رایان کاستلو از شورای ملی ایرانیان آمریکا تأکید می‌کند که ترامپ با پیروی از مشی دیپلماتیک و بی‌توجهی به دیدگاه‌های نومحافظه‌کارانِ شکست‌خورده، می‌تواند توافقی موفق را رقم بزند.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید