گزارش پالتیکو از تناقض‌گویی مقامات آمریکایی درباره مذاکرات با ایران

نشریه آمریکایی در گزارشی با اشاره به تناقض‌گویی ایالات متحده درباره مذاکرات هسته‌ای این کشور با ایران به نقل از منابع آگاه نوشت: مقامات آمریکا در محافل عمومی می‌گویند که در هر توافق جدیدی با ایران، این کشور اجازه غنی‌سازی نخواهد داشت، اما به‌طور خصوصی، آنها تنها به دنبال دستیابی به یک توافق هستند.

گزارش پالتیکو از تناقض‌گویی مقامات آمریکایی درباره مذاکرات با ایران

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شده است که در بخشی از تلاش چند ماهه خود برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای تهران، پیشنهادی برای توافق هسته‌ای جدید به ایران ارائه داده است. این در حالی است که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت که هنوز هیچ پیشنهاد کتبی دریافت نکرده است و مواضع دولت ترامپ را «گیج‌کننده و متناقض» خواند.

اگر توافق جدیدی با ایران روی میز باشد، جمهوری‌خواهان واقعاً امیدوارند که مانند توافق قدیمی با ایران نباشد.

نشریه پالتیکو با این مقدمه نوشت: در حال حاضر فشار بر تیم ترامپ در حال افزایش است تا نشان دهد که توافق آنها، تکرار توافق هسته‌ای دوران اوباما با ایران در سال ۲۰۱۵، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که جمهوری‌خواهان به طور گسترده از آن انتقاد می‌کردند، نخواهد بود.

به گفته دو مقام اروپایی و یک مقام سابق دولت ترامپ که خواستند نامشان فاش نشود، مقامات ارشد ترامپ، از جمله «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه او در امور غرب آسیا به‌طور علنی می‌گویند که هیچ توافقی را که به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم بدهد، امضا نخواهند کرد، اما تیم ترامپ به‌طور خصوصی به دنبال دستیابی به توافق بوده و در مورد این سوال که آیا تهران می‌تواند در سطوح پایین غنی‌سازی کند، انعطاف‌پذیر است.

مقام سابق دولت ترامپ با اشاره به وزیر امورخارجه آمریکا در دوران اوباما که به مذاکره در مورد برجام کمک کرد، گفت: به ترامپ القا شده است که غنی‌سازی در سطح پایین تهدید نیست. این، مصالحه‌ای است که جان کری در برجام انجام داد.

سخنگوی ویتکاف در پاسخ به سوالی در مورد موضع تیم ترامپ در مورد غنی‌سازی ایران، به اظهارات هفته گذشته او در یک مصاحبه اشاره کرد که در آن قاطعانه گفت: نه.

حق برخورداری ایران از غنی‌سازی اورانیوم همان موضوعی است که ترامپ در گذشته آن را در برجام مورد انتقاد قرار می‌داد و سپس در سال ۲۰۱۸ نیز از این توافق خارج شد.

«مارک دوبوویتز» مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و منتقد سرسخت ایران گفت که تهران در هر توافقی خواهان حفظ قابلیت‌های غنی‌سازی خود خواهد بود که می‌تواند مذاکرات را به شکست بکشاند یا ترامپ را مجبور کند تا توافق را به جمهوری‌خواهانی که مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند، بفروشد.

تمام سناتورهای جمهوری‌خواه به جز سناتور رند پال (جمهوری‌خواه از کنتاکی) هفته گذشته نامه‌ای به ترامپ ارسال کردند و از او خواستند از توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم می‌دهد، حمایت نکند.

اما ایران، به نوبه خود اعلام کرده است که با توافقی نزدیک به برجام موافقت خواهد کرد که طبق آن، ایران در ازای کاهش تحریم‌ها محدودیت‌های هسته‌ای را پذیرفت که به مرور زمان منقضی می‌شدند.

علاوه بر غنی‌سازی، یکی دیگر از انتقادات کلیدی جمهوری‌خواهان از توافق دوران اوباما این بود که مسائل غیرهسته‌ای با ایران، مانند برنامه موشکی این کشور را پوشش نمی‌دهد.

این مقام سابق ترامپ گفت: این توافق دست کم باید بر موشک‌ها نیز تمرکز کند اما من نشنیده‌ام کسی بخواهد در این مورد صحبت کند.

مقامات جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده‌اند که تنها درباره فعالیت‌های هسته‌ای، ازجمله سطح غنی‌سازی و ذخایر اورانیوم غنی شده خود مذاکره می‌کنند و هیچ‌گاه بر سر توان دفاعی کشور، شامل برنامه موشکی گفت‌وگو نخواهند کرد.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس

    اون منابع آگاهتون مارو کشته ! اینجا هم ما منابع آگاه زیاد داریم ! که البته از فرازمینی ها تشکیل شده اند ! خوبه قرار بود کار خودتون رو بکنید و مذاکره رو گره نزنید به چیزی !
    اونم مذاکراتی که همیشه پنهانی و شفاف نیست ! همیشه مردم نامحرم هستند و آخر از همه میفهمند چه شده ! اونم نه از زبان خودتون از زبان منابع های آگاه !

  • ناشناس

    طبق گزارش پالتیکو ، تیم ظریف موفق شد قراردادی را به امضای مقامات امریکایی برساند ، که امریکایی ها احساس کردند سرشان کلاه رفته .
    ولی جبهه خائن پایداری مانع تصویب ان از طرف ایران شد .

    نظرات شما -
    • ناشناس

      بابا بس کن خودشم ساکت شده شما نمیزارید ! ول کنید دیگه ! زبونم پشم در آورد از بس نوشتم دروغ ها و ضربه های ظریفو ! بسه برجام تعلیق ندارد گفته ظریفه ! قراردادی نوشتن که آمریکا هر کار کنه ایران حق شکایت ندارد ! خودشون گفتن ما این بندو ندیدیم ! و ... خیلی چیزای دیگه که بارها نوشتم ! یه سرچ از سوتی ها و ... ظریف بزنه هرکی میخواد روشن و واضح هست ! فعلا اسمشو نیار بذار اینا در آرامش مذاکره کنن سنگ زیاده سر راه تو دیگه سنگ اضافه نکن !