خبرفوری بررسی میکند
سایه روشن مذاکرات امروز مسقط / آمریکا از ایران چه میخواهد؟ / ایران، آماده برای رویارویی با همه سناریوها
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا امروز در مسقط برگزار میشود. این دور از گفتگوها، حساسترین دور مذاکرات تاکنون ارزیابی شده است.

ترکیب هیات جمهوری اسلامی ایران همانند ادوار گذشته بر اساس موضوعات در دستورکار مذاکرات شامل کارشناسان فنی حوزههای حقوقی، هستهای و اقتصادی و به ریاست دکتر عراقچی است.
این گفتگوها قرار بود شنبه گذشته انجام شود ولی دلیل رسمی تعویق مذاکرات در هفته گذشته، همانطور که وزیر خارجه عمان عنوان کرد بعلت موضوعات پشتیبانی و لجستیک عنوان شد؛ در حالیکه هیات جمهوری اسلامی ایران همواره آماده ادامه و به نتیجه رساندن گفتگوها بوده است.
بیشتر بخوانید: عراقچی: برای غنی سازی، خون دانشمندان هسته ای ما ریخته شده و قابل مصالحه و معامله نیست/ امروز در تهران مشورت داشتیم
به گفته صاحبنظران، در مورد نتیجه روند مذکراتی، باید بسیار محتاطانه تحلیل کرد و نظر داد. در مورد حسن نیت و جدیت آمریکا بدون تردید هیچ خوش بینی وجود ندارد. آمریکا همزمان با مذاکره و ادعاهای مبنی بر آمادگی برای گفتگو با ایران، به اعمال تحریمهای همه جانبه علیه ایران ادامه داده و سیاست موسوم به فشار حداکثری را بدون وقفه به پیش می برد.
تحریمهای پی در پی، تهدید به حمله نظامی و تاکید بر برچیدن برنامه هستهای ایران، از محورهای اصلی فشارهاست.
اعتیاد شدید آمریکا به تحریم و نفوذ شدید رژیم صهیونیستی در ساختارهای تصمیمگیری آن به ویژه در اوفک، سوال بسیار جدی در مورد اراده و توان آمریکا برای پایبندی به هرگونه تعهد احتمالی راجع به دفع تحریمها ایجاد کرده است.
با این حال مطالبه اصلی ایران رفع تحریمها و توقف هر اقدامی است که موجب محدودیت و تحریم بر اقتصاد ایران بشود و انتفاع اقتصادی ایران را متاثر سازد. در کنار آن حفظ توانمندیهای هسته ای ایران و چرخه غنیسازی، برای تهران یک اصل است.
آمریکا هیچ تلاش و تمرکزی برای جلب اطمینان ایران نسبت به «اراده» و «توان» آن برای لغو تحریمها نداشته است و این یک مساله اصلی در ادامه مذاکرات است. اظهارات اخیر متناقض و زیاده خواهانه مقامات آمریکایی تردید جدی در اراده این کشور برای توافق پدید آورده است.
البته این نکته را باید در نظر داشت که روند مذاکراتی با چالشهای جدی مواجه است که یکی از آنهاوجود «بازیگران خرابکار» (Spoilers) است؛ رژیم صهیونیستی در هسته اصلی این مجموعه خرابکار قرار دارد اما در کنار آن، چند دسته از خرابکارها به شدت به دنبال تخریب روند مذاکراتی هستند:
الف) نئوکانها و تندروهای آمریکا با چهرههای شاخص همچون دوبوویتس و اندیشکدههایی مثل اندیشکده موسوم به دفاع از دموکراسی؛
ب) چهرههای تندروی دولت اول ترامپ (پامپئو، برایان هوک، نیکی هلی و جان بولتون)
ج) دموکراتهای دوره اوباما و بایدن (جان کری، ریچارد نفیو، جیک سولیوان و وندی شرمن) که از هیچ کوششی برای سنگاندازی در مسیر مذاکرات ایران-آمریکا فروگذار نمیکنند؛
د)سه کشور اروپایی که به دلیل اینکه احساس دور ماندن از روند مذاکراتی میکنند، مدام در صدد اثرگذاری منفی هستند. آنها مشخصا در صدد باجگیری از هر دو طرف ایران و آمریکا (با توسل به حربه اسنپ بک) هستند.
نکته مهم آنجاست که مذاکرات در حال انجام هیچ ارتباطی با بحث اسنپ بک ندارد. نباید اینطور القاء شود که گویا مذاکرات ایران-آمریکا در زیر سایه اسنپ بک انجام میشود. اسنپ بک، به هیچ عنوان مشروع و مجاز نیست چرا که اساسا وضعیت کنونی نتیجه بدعهدی طرفهای مقابل از جمله سه کشور اروپایی است.
استناد کشورهای اروپایی به ساز و کار ماشه و تهدید به عملیاتی کردن آن، نوعی باجگیری تلقی می شود. باید در نظر داشت که اسنپبک یک تیغ دو لبه است که هرگونه استفاده طرف اروپایی از آن با واکنش ایران مواجه خواهد شد و در نتیجه وضعیتی ایجاد خواهد شد که قطعا ایران تنها متضرر چنین وضعیتی نخواهد بود.
از لحاظ حقوقی- بین المللی، تهدید فرانسه و یا آلمان و انگلیس به اسنپبک هیچ وجاهتی ندارد و نوعی سوء استفاده از اختیارات این کشورها به عنوان عضو برجام محسوب می شود.
با ورود مذاکرات به مباحث فنی، پیچیدگی موضوعات بیشتر شده و احتمال بروز موضوعات اختلافی وجود دارد و به تبع آن سرعت پیشرفت مذاکرات کمتر و گفتگوها زمانبر خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران به علت هزینه های تحمیلی تحریم به دنبال رسیدن به توافق در اسرع وقت است ولیکن بدیهی است هیچگاه محتوای توافق فدای سرعت نخواهد شد.
رفع کامل و مؤثر تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه، مطالبه اصلی جمهوری اسلامی ایران است؛ هدفی که با قاطعیت و بدون هیچگونه عقبنشینی دنبال میشود.
از یاد نباید برد که جمهوری اسلامی ایران دستیابی و استفاده از سلاح های هسته ای را حرام دانسته و همواره یک عضو متعهد به نظام عدم اشاعه بین المللی بوده است ، اما هم زمان بر حق خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به شمول غنی سازی، اصرار دارد.
ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست و اصولا سلاحهای کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارد، به همین جهت ما از مبتکران ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هسته ای در آسیا بوده ایم؛ اما لازم است کشورهای غربی و همه آنان که مدعی مقابله با سلاح های هسته ای هستند از استانداردهای دوگانه خودداری کنند؛ نمیتوان از یک سو مدعی نگرانی از انرژی صلح آمیز هسته ای ایران و دیگر کشورهای منطقه بود اما اجازه داد یک رژیم اشغالگر، متجاوز و نسل کش، دارنده زرادخانه بزرگ تسلیحات هسته ای باشد.
ایران به گفتگوهای خود با آمریکا و البته همزمان با اروپا، روسیه و چین با حسن نیت ادامه خواهد داد. اگر هدف از این مذاکرات ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است. اما اگر هدف ، محروم کردن ایران از حقوق هستهای خود و دیگر درخواست های غیرواقعی و غیرمنطقی باشد که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از هیچ یک از حقوق خود عقب نخواهد نشست.
بدعهدی مکرر آمریکا در گذشته، مسئولیت اعتمادسازی را بر عهده این کشور قرار داده و این درحالیست که ایران برای هرگونه سناریو با تکیه بر توان داخلی، اقتصاد مقاومتی و ظرفیتهای منطقهای آماده است.
با این آقازاده ها و ارباب پوتین هیچی درست نمیشه..
همین بابک زنجانی راحت داره واسه خودش تو مملکت می چرخد.. مالک کشتیرانی آدمیرال چقدر از نفت پول پارو میکند؟ روسیه چقدر از نفت ایران استفاده کرده؟
۶۱ تن طلا چیشد؟ مذاکرات چیزی رو تغییر نمیدهد..
همه میدونن که با فشار بمب افکن ها رفتین مذاکره . دیگه ادای جنتلمن ها رو در نیارید.
خخ الان هم مذاکره می کنید هم جنگ رو سرتونه
حالا چند وقت دیگه بابک زنجانی میشه قهرمان مملکت🤣🤣🤣نماد سرمایه گذاری در تولید😃
بابک زنجانی شبکه بابک تیوی راه انداخته، میخواهد تو ورزش هم سرمایه گذاری کند و می آید خودرو افتتاح میکند..مملکت بی قانونی شده🤔رسما اختلاس شده تو ایران یه افتخار🤣
هنوز از جنگنده كوثر كه رقيب D2 است پرده برداري نشده! مثليكه پرده اش پاره شده !
که چه مثلاً ؟؟؟
خوب تو حالا خوشحالی یا ناراحت ؟
دوست داری ساخته باشیم یا ساخته نباشیم ؟
سایبری های ۸۲۰۰ ،آلبانی نشین های کلنگی و سایبری های عربستان و سایبری های آذربایجان و ترکیه به شدت در فضای مجازی ایران فعال هستن و در حال جنگ روانی با مردم ایران هستن ......امیدوارم که فکری اساسی براشون شده باشه
اقتصاد مقاومتی یعنی کشک. چرا در این چند سال نتیجه ای نداشته ؟؟؟
مذاکره غیر مستقیم مساوی سرکاری مردم
آمریکا هیچی نمیخواهد ، آمریکا میگه مثل آدم بشنید تهران یا واشنگتن مذاکره کنیم
خلع سلاح چیزی نیست که ؟!
اخی
چه مظلومه آمریکا
آش رو با جاش میخواد
وقتي كه از افغانستان نتوانستيم حق آبه را بگيريم چطور از امريكا حق غني سازي را خواهيم گرفت!!!!
شما که می گویید بمب نمی خواهید درست کنید پس غنی سازی برای چه چیزی است ان هم غنی سازی ۶۰ درصد برای مصالح ملت باید هرکاری لازم باشد باید کرد تا سایه جنگ ازکشوردورشود باید عقب نشینی تاکتیکی هم کزد تابه توافق رسید
با توجه به اسامی که برمخالفت ها دردستگاه حاکمیتی آمریکا مشاهده میشود چه آنها که قبلا درپستها بوده اند وچه کسانیکه درحال حاضر وجود دارند .امکان اینکه توافقی حاصل شود دورازذهن است زیرا ایران دقیقا پی برده که درداخل آمریکا همانطوریکه وزیر خارجه ایران گفته مخالفتهاوفشارهای داخلی ولابی صهیونیست قدرت تصمیم گیری را درآمریکاییهای طرف مذاکره گرفته است و قادر نیستند یک تصمیم مشترکی بگیرند اما دیگر طرف مذاکره براساس مسائل حقوق بین الملل درچارچوب های حقوقی وفنی ازابتدا یک مسیر را طی کرده است .معمولابا اختلافات داخلی آمریکا بعید میدانم مذاکرات به سرانجامی برسد وعده ایی هستند درآمریکا که سازجنگ را مینوازند ودرصورتیکه شرایط فراهم شود دولت آمریکا وترامپ بزرگترین شکست تاریخی ،سیاسی را درحوزه بین الملل وداخلی آمریکا برخود هموار میکند .ترامپ از پیامدهای جنگی میترسد که از آن هراس دارد .حتی کسانی هستند که درکنارترامپ از سباستهای تاکتیکی بمنظور تاثیر گذاشتن برروند مذاکرات اقداماتی میکنند که برموضع ایران تاثیر منفی بگذارد اما تا کنون سیاستهای تاکتیکی تاثیری نداشته است .حال باید منتظر بود که بالاخره داشته های آمریکا درصورت وقوع هر حمله ایی چگونه خاکستر میشود .بنظرمن حتی پشتیبانان لجستیک آنها از پاسخ ایران درامان نخواهند بود .خسارتهای مستقیم وغیرمستقیمی که ممکنست نصیب آمریکا وپشتیبانان آنها شود بمراتب سنگین تراز خسارتهایی است که ممکنست برایران تحمیل شود .پس باید منتظر بود که آیا خروجی مثمر ثمری خواهد داشت یاخیر .
طومار نوشتی ؟ داری به خودت تلقین می کنی در جنگ احتمالی با آمریکا ، برنده ایم 😳😳😳
مهم اینه که امروز تکلیف 46 سال فلاکت مشخص خواهد شد...اگه توافق کلی امروز شد که شرایط دوران متحول اقتصادی فرا رسیده اگه توافق بهم خورد تنش گرفت یعنی هدف بازی دادن وبهم زدن سیستم مریض و نابودی این حکومت بوده ودر حال شکل گیری و انجام هست....
به همین امید بشین تا علف زیر پاهات سبز بشه ،ما حتی فراتر از هرکشوری که با آمریکا مثل ویتنام درگیر بودند امادگی داریم ازلحاظ عده وعده کاملا برای پاسخهای ویرانگر که تاریخ بخودش ندیده آمادگی داریم .سرنوشت فلاکت بار دهه های گذشته که برتاریخ منطقه ازطریق استعمارگران نو وکهنه بود بیکباره وبیاری خدا تغییر خواهیم داد ودست غارتگران را که سالها چشم طمع بمنابع ومنافع ملت دوخته اند کور خواهیم کرد واین هزینه ایی است که باید برای آیندگان پرداخت کرد .شتاب خواهیم گرفت ومثل اشباح برسرهرمتجاوزی فرود خواهیم آمد .اراده ها ست که قدرت خلق میکند واین اراده وجود دارد .
غرب طرح خودشو بخوبی پیش برده
پوتینو پنچر کرده
همه نیابتیها را قلع و قم کرده و از بین برده
با تحریمها زیرساختهای ایران را فرسوده کرده و از حیز انتفاع خارج کرده و کشور دچار همه نوع مشکلی شده است
بهتره کلاس نذارید و حرفهای توهمی نزنید غرب بهیچ وجه بشما اجازه غنی سازی نخواهد داد
و کشور و مردم هم قدرت مقابله با غرب را ندارد
مگه تا حالا میداد....!؟
بالاخره مذاکره لازمه چون اگر آمریکا کنار نیاد حقانیت ایران ثابت خواهد شد.
اگر کمی پرده پوشی صحبت می کردیم که هرروز بگوئیم اسرائیل باید نابود شود وساعت شمار نمی گذاشتیم ،شاید اسرائیل هم کاری به کار ما نداشت ،اما مسئولین ما هر جا سخن کم می آوردند به اسرائیل حمله می کردند این هم عواقبش کلوخ انداز را پاداش سنک است
آخرش میگن : مذاکرات سازنده بود .
هیچ فکر کردید که چرا شما اینقدر در سطح جهان مخالف و دشمن دارید .بنظر نه قدرت ماست بلوکه این طرز مواجهه شما با دنیا ست که دائم در حال ایجا تنش و تحریک هستید با شعار های توخالی و هراس افکن
اولا اگر ما دنبال تنش و تحریک بودیم که الان باید کل خاورمیانه رو درو کرده بودیم ...
در ثانی اگر شعار توخالی بود ابرقدرت جهان بجای نامه دعوت به مزاکره جنگندهاشو میفرستاد ...
فقط نگو نامش تهدید بوده که خندمون میگیره ...
خدا از شما نگذارد ، ما خسته شدیم ،صلح می خواهیم ،بی وجود ها بی خاصیت ها کاری بکنید تا ملت قیام نکنند