تبعات رفتار اشتباه والدین با بچه ها

حق انتخاب فرزندان را نگیریم

یک روانشناس حوزه نوجوانان گفت: فرزندانی که حق انتخاب آنها از سوی پدر و مادر نادیده گرفته می‌شود در تصمیم گیری های شغلی و تحصیلی خود با مشکل روبرو می‌شوند.

حق انتخاب فرزندان را نگیریم

مهدی قدرتی شهیدی افزود: ارتباط بین والدین و فرزندان امری بسیار مهم و قابل‌توجه است، هر پدر و مادری باید بداند که چگونه با فرزندان خود ارتباط برقرار کند.

وی ادامه داد: یکی از مسائل بسیار مهم در ایجاد ارتباط سالم این است که والدین نباید به جای فرزندان خود دست به انتخاب بزنند. هر زوجی بعدازاینکه صاحب فرزند شدند برچسب پدر و مادر به آن‌ها زده می‌شود؛ اما به این معنا نیست که آن‌ها آگاهی کامل نسبت به امور فرزند پروری داشته باشند.

قدرتی شهیدی اضافه کرد: اغلب زوجین بعدازاینکه صاحب فرزند می‌شوند خود را یک پدر و مادر کاملاً آگاه که به همه فنون فرزند پروری مسلط هستند تلقی می‌کنند که این موضوع باعث پدیدار شدن اختلافات بین والدین و فرزندان از همان ابتدا می‌شود.

این مشاور تصریح کرد: این موضوع ابتدا به عنوان یک آسیب در خانواده آشکار می‌شود و باعث اختلافات و ناهنجاری‌ها بین والدین و فرزندان شده و در ادامه باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی می‌شود که در نهایت امنیت و سلامت فرزندان جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی گفت: متأسفانه در عصر ما ارتباطات والدین با فرزندان روزبه‌روز تیره‌تر می‌شود. به طوری که بسیاری از فرزندان حتی در طول شبانه روز با والدین خود کلمه‌ای رد و بدل نمی‌کنند و این امر باعث سرد شدن روابط خانواده‌ها و بروز آن در جامعه شده است که می‌توان یکی از اصلی‌ترین منشأ ایجاد آسیب‌های اجتماعی در جامعه تلقی کرد.

قدرتی شهیدی اظهار کرد: هر زوجی بعد از اینکه صاحب فرزند می‌شوند شأن جدیدی به دست می‌آورند و از آن روز به بعد پدر و مادر نیز خطاب می‌شوند؛ اما صِرف اینکه صاحب فرزند شده و پدر و مادر خطاب شدند به این معناست که آنها می‌توانند یک پدر و مادر موفق برای فرزند خود باشند و او را در رسیدن به موفقیت کمک کنند.

وی افزود: برای موفقیت در هر حوزه‌ای نیازمند کسب دانش و مهارت در آن حوزه هستیم، پدر و مادرِ موفق شدن هم مستثنا از این بحث نیست. با کسب نکردن دانش و مهارت‌های مربوط به این حوزه مشکلات فراوانی پدید می‌آید که علاوه بر سرد شدن ارتباطات والدین با فرزندان آسیب‌های زیادی را وارد اجتماع می‌کند.

این روانشناس حوزه نوجوانان تصریح کرد: یکی از مسائلی که والدین با آن زیاد سر و کار دارند مسئله انتخاب است. پدر و مادرها به این دلیل که فرزندشان قدرت تشخیص رفتار صحیح را ندارند به جای فرزندان خود انتخاب می‌کنند و اصرار بر این دارند که فرزندشان انتخاب آن‌ها را بپذیرد.

قدرتی شهیدی گفت: اغلب پدر و مادرها بر این عقیده‌اند که به عنوان یکی از مسائل تربیتی اگر به فرزند خود بگویند چه رفتاری را انجام بدهد بهتر است و رفتار او باید تحت کنترل ما باشد. در واقع والدین حق انتخاب را از فرزندانشان می‌گیرند تا به مطلوب خود برسند.

وی یادآور شد: با این روش، فرزند حس انسان بودن و باارزش بودن را در خود نمی‌بیند. چون شخص دیگری برای او انتخاب می‌کند؛ اما پدر و مادر می‌توانند قبل از اینکه به جای فرزند خود انتخاب کنند آموزش‌های لازم را در رابطه با آن انتخاب برای فرزند خود شرح داده و مزایا و معایب آن را بیان کرده بعد اجازه انتخاب را به فرزند خود بسپارد.

این مشاور روانشناس ادامه داد: والدین برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی می‌توانند بر کار فرزند خود نظارت داشته باشد. دادن حق انتخاب به فرزند به معنای رها کردن او نیست بلکه به معنای همراه و همدل شدن با فرزند است تا فرزند علاوه بر حمایت و همراهی والدین، حس باارزش بودن را در خود بیابد.

قدرتی شهیدی اظهار کرد: پدر و مادرها نباید حق انتخاب را از فرزندان خود بگیرند. چون این موضوع باعث می‌شود که آنها در تصمیم‌گیری‌های شغلی، تحصیلی و…، خود با مشکل روبرو شوند و روند زندگی آنها مختل خواهد شد.

منبع: مهر

70

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • کریمی
    0

    حق انتخاب دانش آموزان توسط آموزش وپرورش ضایع می شود امسال مسئولین آموزش وپرورش بادستکاری درهدایت تحصیلی عملا دانش آموزان را به رشته کاردانش سوق می دهند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها