کاخ سفید: دیپلماسی راه بازگشت به توافق هسته ای است

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد :دیپلماسی راه بازگشت به توافق هسته ای ایران (برجام) است و به گفتگوها در این زمینه ادامه می دهیم.

کاخ سفید: دیپلماسی راه بازگشت به توافق هسته ای است

کارین ژان - پی یر  عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران ادعا کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا چنانچه توافق هسته ای در راستای منافع امنیت ملی ایالات متحده باشد، با آن موافقت خواهد کرد.

وی در تداوم سیاست های زیاده خواهانه واشنگتن مدعی شد به همراه همپیمانان خود آماده تمام سناریو ها هستیم چه بازگشت متقابل به برجام فراهم شود یا نشود.

سخنگوی کاخ سفید بدون اشاره به اینکه آمریکا ناقض برجام بوده است، مدعی رویکرد اصولی واشنگتن در مذاکرات شد و ادعا کرد اگر ایران آماده انجام تعهدات خود ذیل توافق هسته ای ۲۰۱۵ باشد ما نیز این کار را انجام خواهیم داد.

این مقام کاخ سفید در پاسخ سوالی درباره محتوای پاسخ آمریکا با بیان اینکه ایالات متحده روز گذشته (چهارشنبه) پاسخ خود را به نظرات و درخواست های ایران درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا ارائه کرد، گفت که بصورت علنی مذاکره نمی کنیم و با اتحادیه اروپا در ارتباط هستیم.

"ودانت پاتل" معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز عصر چهارشنبه به وقت محلی در گفتگویی تلفنی با خبرنگاران  مدعی شد: از ابتدای مذاکرات، آمریکا رویکردی اصولی داشته و اگر ایران آماده اجرای کامل تعهدات خود تحت توافق سال ۲۰۱۵ باشد، ما نیز متقابلا آماده‌ایم به تعهدات خود تحت آن توافق عمل کنیم.

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد: بررسی ما از نظرات ایران اکنون به پایان رسیده است. ما امروز به اتحادیه اروپا پاسخ دادیم.

جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در پی ارسال پاسخ آمریکا به نظرات و درخواست های ایران درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا در خصوص مذاکرات رفع تحریم ها گفت که با این اتحادیه در ارتباط هستیم.

 این مقام کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی با خودداری از پاسخگویی به پرسشها درباره محتوای پاسخ آمریکا به پیشنهاد ایران گفت: نمی خواهیم به طور علنی درباره آن گفتگو کنیم.

کربی تصریح کرد: این موضوع را جدی می گیریم و به وظایف خود عمل می کنیم.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در عین حال اضافه کرد که واشنگتن با اتحادیه ارویا در این زمینه در ارتباط است.

 کربی همچنین درباره ادعاهای بی اساس علیه برنامه هسته ای ایران نیز گفت: ما علنی و از طریق کانال های خصوصی به ایرانی ها اعلام کرده ایم  باید به سوالات آژانس بین المللی انرژی اتمی پاسخ دهند. این تنها راه رفع این نگرانی ها است.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد تهران باید با بازرسی های آژانس موافقت کند.

 وی در عین حال با تکرار این ادعا که که ایران از برخی خواسته های خود صرفنظر کرده است، گفت که اکنون نسبت به چند هفته پیش به توافق نزدیکتر هستیم اما برخی اختلافات هنوز باقی است.

به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز  ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.

برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال‌تایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریم‌ها و گام‌های هسته‌ای ایران است.

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم ها در وین  ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.

در پی پایان یافتن این دور از مذاکرات، مقامات  آمریکایی و اتحادیه اروپا ادعا کردند که متن نهایی به همه طرف‌ها ارائه شده که قابل تغییر نخواهد بود و بایستی یا پذیرفته شود و یا شکست مذاکرات اعلام شود که این این ادعا از سوی مقام وزارت خارجه ایران رد و اعلام شد که با توجه به ادامه بحث‌ها درباره چند موضوع مهم باقی‌مانده، هنوز در مرحله‌ای قرار نداریم که از نهایی شدن متن توافق در وین سخن بگوییم.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز اعلام کرد که توافقی (در مورد مذاکرات هسته‌ای) بدست نیامده است زیرا تا زمانی که در مورد همه مسائل توافق نشود، توافقی وجود نخواهد داشت.

گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است.

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن انتفاع اقتصادی مردم تامین، تجارت خارجی ایران رفع و محدودیت‌های غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این منظر، اگر طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • کیوان
    0

    متاسفانه ما دیپلماسی نداریم

  • ریحانه
    2

    اگر قرار است قراردادی امضا بشود باید اصل صنعت هسته‌ای ما نیز در آن حفظ شود این تنها برگ برنده ما در برابر بهانه گیری ها و توطئه های غرب است..

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها