خودروسازان باز هم به دنبال مجوز افزایش قیمت ها!

شنیده‌ها حاکی از آن است که بار دیگر قرار است خودروسازان تقاضای افزایش قیمت محصولات‌شان را به ستاد تنظیم بازار ارایه کنند.

خودروسازان باز هم به دنبال مجوز افزایش قیمت ها!

سال‌هاست شرکت‌های داخلی خودروساز که به صورت انحصاری فعالیت می‌کنند با این اقدام راهی برای افزایش قیمت خودرو پیدا کرده‌اند و به نوعی با تحت فشار قرار دادن شورای رقابت در گذشته و ستاد تنظیم بازار در حال حاضر خواستار گران‌تر شدن تولیدات خود هستند.

عرضه خودرو در بورس کالا در نیمه دوم سال

روز گذشته نیز منوچهر منطقی، معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارشی در مورد تولیدات ۶ ماهه ابتدای سال اعلام کرده است؛ در ۶ ماهه نخست سال جاری ۴۰۲ هزار خودروی سواری کامل توسط دو خودروساز بزرگ کشور به بازار عرضه شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد بیش از ۲۸۳ درصدی (۱۰۵ هزار دستگاه) را نشان می‌دهد، در عمل غیر از محصولات یک خودروساز در کشور، همه خودروها از فرآیند قرعه‌کشی در سامانه یکپارچه فروش خودرو خارج شده‌اند.

او گفته است؛ با توجه به آنکه برنامه افزایش تولید در ۶ ماهه دوم سال نیز در برنامه خودروسازان قرار دارد، در عمل به‌طور منظم فروش ماهیانه یکصد هزار دستگاه خودرو در معرض فروش گذاشته می‌شود. در نیمه دوم امسال، عرضه همه خودروهای شرکت سایپا و دیگر شرکت‌های خودروساز با توجه به معادل بودن عرضه و تقاضا، توسط خود شرکت‌ها یا از طریق بورس کالا انجام می‌شود.

شرکت ایران‌خودرو نیز در نیمه دوم امسال، فروش خودروهای تولیدی را در سامانه فروش خود شرکت اجرا خواهد کرد. معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت همچنین بر رعایت الزامات قانونی مصوب مجلس شورای اسلامی مانند تخصیص ۵۰ درصد ظرفیت تولید به طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تخصیص ۱۰ درصد ظرفیت تولید به طرح جایگزینی خودروهای فرسوده توسط این شرکت‌های خودروساز تاکید کرده است.

زیان ده هستند و باز هم افزایش تولید می‌دهند

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو در این باره گفت: در کجای دنیا یک شرکتی با زیان خودرو تولید می‌کند و دولت هم خواستار افزایش تولیدات آن است؟

او ادامه داد: چند سالی است که موضوع مربوط به ورود خودرو در بورس کالا مطرح شده و در همان بورس کالا هم دخالت‌ها کم نیست هر چند اگر کل خودروها در بورس کالا عرضه شود قیمت‌ها منطقی‌تر شده و رانت‌خواری هم قطع خواهد شد اما اول از همه دولت باید پای خود را از قیمت‌گذاری بیرون بکشد و بورس کالا هم ابزار غیرمستقیمی برای قیمت‌گذاری دولت نباشد.

این کارشناس خودرو تصریح کرد: در بورس کالا نیز باید بر اساس عرضه و تقاضا قیمت‌ها مشخص شود و در صورتی که قیمت واقعی ارایه شود صف خرید به صورت ناگهانی ناپدید می‌شود و خودروسازان این‌بار باید به دنبال خریدار باشند چرا که قیمت‌ها بالاست رانت خرید هم پایین آمده و قیمت‌ها هم گران شده است اما به اعتقاد من خودروهای پرطرفدار را به بورس کالا نخواهند برد.

او ادامه داد: مورد بعدی اینکه دیگر به صورت دستوری نمی‌توانند اعلام کنند خودروسازان سالی ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید کنند و برنامه را از این پس بازار می‌دهد.

عمق مشکلات خودروسازان با افزایش قیمت‌ها بیشتر می‌شود

این کارشناس خودرو در مورد تقاضای مجدد خودروسازان برای افزایش قیمت خودرو نیز خاطرنشان کرد: مشکلات خودروسازان با این افزایش هم حل نخواهد شد و تنها عمق مشکلات بیشتر می‌شود، در حال حاضر هزینه خودروسازان به‌شدت رشد داشته و دولت نیز برای آنها تعهد ایجاد می‌کند و به صورت دستوری اعلام می‌کند که باید ۴۰ درصد بیشتر فروش داشته باشند این در حالی است که زمانی که خودروساز منابعی ندارد و قادر به افزایش تولید نیست و تنها بدهکارتر می‌شود و هزینه مالی بیشتری برایش به دنبال دارد و کسی هم دیگر به راحتی به این خودروسازها قرض نمی‌دهد.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: ۴ سال و نیم است که از روش قیمت‌گذاری دستوری می‌گذرد و دولت همواره از آینده خرج کرده است این در حالی است که از روز اول و از سال ۱۳۹۷ در مورد این سیاست اعلام کردیم این کار نابودی خودروسازان است و می‌بینیم که امروز جمع بدهی‌ها و زیان خودروسازان بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان شده است و سوال اینجاست که چند سال باید تلاش کنند تا این رقم را جبران کنند؟

او تصریح کرد: در صورتی که قانون درستی در کشور وجود داشت اجازه قرض دادن به خودروسازان را نمی‌دادند و باید اعلام ورشکستگی می‌کردند اما دولت با سیاسی‌بازی این کار را باز ادامه می‌دهد.این کارشناس صنعت خودرو تصریح کرد: در کنار این مساله مشکلات کیفی خودرو هم زیرپوستی وجود دارد و با افزایش تولیدات این نواقص هم وجود دارد.

او در مورد خصوصی‌سازی این صنعت افزود: در دنیا اینگونه مطرح شده در صورتی که صنعتی خصوصی شود بهره‌وری آن افزایش می‌باید اما در طول ۲۰ سال گذشته در ایران شرکت‌های خصولتی بزرگ که معمولا سیاسی هستند و ابزار سیاست‌بازی افراد سیاسی هستند حتی زمانی هم به‌طور کامل خصوصی شوند به مدیر مربوطه اجازه رفتار خصوصی را نمی‌دهند که نمونه آن شرکت نیشکر هفت‌تپه بود.

کاکایی تصریح کرد: ضمن آنکه در مجموعه نیشکر هفت‌تپه یک نفر رییس و سهام‌دار عمده است اما در جایی مانند ایران‌خودرو تنها ۶ درصد سهامش مالکیت دولتی دارد و در سایپا هم این میزان ۱۷ درصد است اما مگر با فروش این میزان از سهام کسی در این مجموعه مدیرعامل می‌شود؟

منبع: اعتماد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 10
  • ناشناس
    0

    سالها و سالها انتقاد کردند و افشاگری کردند فیلم اختاپوس (افشای مافیای خودرو) را منشر کردند، از دهه 1370 وعده خودروی ملی و جایگزینی با پیکان را دادند، بارها گفتند خودروسازهای اصلی همین پلتفرم سمند مشترکا با تیراژ بالای یک و نیم میلیون تولید کنند در انواع سواری و وانت، اما چی شد؟
    مافیایا اختاپوسی، خودروی ده هزرا دلاری به سه برابر و بلکه بیشتر (رنگ رکدن گنجشک بجای قناری) با اسامی کذایی، خون ملت تو شیشه کردند، به جرئت بگویم اگر جنگ داخلی شود و ایران تجزیه شود، اکر 10 تا دلیل اصلی فروپاشی و تجزیه و جنگ داخلی ایران گفته شود، قطعا یکی اش انواع مافیای داخلی مفسد از رانتخوران تا انحصارگران است و در راس آن مافیای خودرو است. ننگ ابدی بر پیشانی دولتها و مجالس این سی اخیر، که حتی عرضه نداشتن این مافیای ضدانسانی و ضد ایرانی و ضداسلامی خودرو برچینند و اینگونه اکثر مردم از نظام و اسلام دلخور و بسیاری معاند مخالف کردند فقط بخاطر چندتا خانواده پلشت حرامخور مافیای خودرو!
    اجازه واردات خودرو ندادند و جلوی رقابت تولید داخل گرفتند

  • ناشناس
    0

    مگه نیاز به مجوز دارند ؟؟ قانون گذار و خودرو ساز که یکی هستند -- درب مملکت را ببندید و مردم را گروگان بگیرید و به نام خدمت خیانت کنید -- خدایی هم هست

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      چی نوشتی داداش دمت گرم ،یکساعته قفلی زدم رو این جمله ایی که نوشتی و خداوکیلی هم واقعیتیه برای خودش

  • ناشناس
    0

    لعنت خدا براین مونتاژکاران داخلی بی خاصیت یعنی ایرانخودرو وسایپای آشغال

  • 0

    سالها و سالها انتقاد کردند و افشاگری کردند فیلم اختاپوس (افشای مافیای خودرو) را منتشر کردند، از دهه 1370 وعده خودروی ملی و جایگزینی با پیکان را دادند، بارها گفتند خودروسازهای اصلی همین پلتفرم سمند مشترکا با تیراژ بالای یک و نیم میلیون تولید کنند در انواع سواری و وانت، اما چی شد؟
    مافیایا اختاپوسی، خودروی ده هزرا دلاری به سه برابر و بلکه بیشتر (رنگ کردن گنجشک بجای قناری) با اسامی کذایی، خون ملت تو شیشه کردند، به جرئت بگویم اگر جنگ داخلی شود و ایران تجزیه شود، اکر 10 تا دلیل اصلی فروپاشی و تجزیه و جنگ داخلی ایران گفته شود، قطعا یکی اش انواع مافیای داخلی مفسد از رانتخوران تا انحصارگران است و در راس آن مافیای خودرو است. ننگ ابدی بر پیشانی دولتها و مجالس این سی سال اخیر، که حتی عرضه نداشتن این مافیای ضدانسانی و ضد ایرانی و ضداسلامی خودرو برچینند و اینگونه اکثر مردم از نظام و اسلام دلخور و بسیاری معاند مخالف کردند فقط بخاطر چندتا خانواده پلشت حرامخور مافیای خودرو!
    اجازه واردات خودرو ندادند و جلوی رقابت تولید داخل گرفتند

  • ناشناس
    0

    اگر اجازه برگزاری رفراندوم به مردم داده شود اولین خواسته به حق مردم اینست شرکتهای ارابه ساز داخلی به ویژه دو شرکت بزرگ ایران خودرو و سایپا که سالیان سال است با تولید و فروش ارابه های مرگ در حال مکیدن خون مردم هستند برای همیشه تعطیل و برچیده شوند!

  • مسیح
    0

    راه نجات آزاد سازی واردات و خصوصی شدن واقعی کارخانجات خودروساز است

  • خانومی
    0

    نوش جون این ملت گاگول... تا خر هست خر سوار هم هست.

  • یادگاری
    0

    ماشین ایرانی فقط کیلویی باید فروخته بشه

  • ناشناس
    0

    رسانه های معاند تجزیه طلب و ضد ایرانی (بوقهای استعمارگران جنایتکاری مثل امریکا و انگلیس و صهیونی که جنایاتشان کتاب قطوری میشود ) میخواهند به بهانه سرکوب آشوبگران تعداد مقامات ایارن تحریم مالی کنندف اگر ذره ای اینها جنایتکاران غربی صداقت دارند، آن 5400 اخراج کنند نفر جوجه زاده های رانتخوار و فرزندان صادارتی مسئولان ریاکار در نظام جمهوری اسلامی که در کشورهای غربی ساکنند و از پولهای دزده مردم فقیر ایران دارند کاسبی میکنند، پولهای حرام لقمگان چپی و راستی زمانی از دیوار سفارت امریکا بالا رفتن و پرچم های انگلیس و امریکا اسرائیل آتش زدند و مرگ مرگ بر آنها گفتند و مجوب دشمنی غرب با ایران و وضع تحریم شدند، اما اکنون در پناه غربیان هستند! آری ای اروپا یک بار ثابت کند استاندارد دوگانه نداری و آن خائنان به ایران که در دهه 1360 به شما حمله میکردند و اکنون پزاپوزیسیون میدهند، آنها اخراج و اموالشان بلوکه کنید، چون از نهادهای داخل ایران امیدی نیست علیه این خائنان کاری کنند، وگرنه اینها میخواستند لااقل مافیای خودرو و لوزاوم خانگی و موبایل و لپتاپ و مواد غذایی... نابود میکردند، متاسفانه نهادهای داخلی نظام پر از خائن از رانتخوار تا تجزیه طلب پانگرا است.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها