دبیر انجمن واردکنندگان خودرو:

خودروهای وارداتی نه ارزان هستند، نه اقتصادی

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو گفت: هنوز شرایط واردات خودرو به کشور روشن نیست و طولانی شدن آن فرآیند ابهاماتی را برای تاجران و واردکنندگان ایجاد کرده است.

خودروهای وارداتی نه ارزان هستند، نه اقتصادی

مهدی دادفر با اشاره به اینکه روشن نبودن شرایط مانع از بازاریابی مناسب برای واردکنندگان خودرو شده است، گفت: در حالی صحبت از واردات خودرو در شهریور ماه است که هنوز هیچ قانون و مقرراتی در این زمینه تدوین و تصویب نشده است، به این ترتیب دور از ذهن است که چنین اتفاقی در شهریور امسال امکان‌پذیر باشد.

این فعال بازار خودرو اضافه کرد: برخی از خودروهای ارزان‌قیمت صحبت می‌کنند و مثلا می‌گویند در این راستا قرار است خودروهایی با محدوده قیمت ۱۰ هزار دلار وارد ایران شود.

وی با اشاره به اینکه طبق قوانین موجود و بر اساس شرایط کنونی، یک خودروی ۱۰ هزار دلاری در بازار ایران با پنجاه درصد افزایش قیمت روبه‌رو می‌شود، توضیح داد: به عبارت دیگر قیمت تمام شده یک خودروی ۱۰ هزار دلاری برای خریدار ایرانی بین ۱۵.۵ تا ۱۶ هزار دلار است.

او در توضیح این مطلب ادامه داد: به عبارت دیگر در بهترین شرایط قیمت تمام شده یک خودرو بر مبنای دلار سیصد میلیون تومانی در ایران بیش از ۴۵۰ میلیون تومان است، به این ترتیب نمی‌توان توقع داشت در قیمت خودروهای مصرفی در محدوده دویست میلیون تومان تغییری در بازار ایجاد شود.

وی گفت: تعریف سیاستگذار از ارزان‌قیمت با تعریف مردم از ارزان‌قیمت فرق جدی دارد و قیمت خودروی وارداتی به ایران نمی‌تواند کمتر از بهای خودروی تولیدی در ایران باشد.

دادفر: خودروهای وارداتی نه ارزان هستند، نه اقتصادی/ وارداتی‌ها شهریور از راه می‌رسند؟

دادفر اضافه کرد: برای نمونه اکنون خودروی کوئیک به نرخ ۲۲۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. این در حالی است که مقامات می‌گویند خودروی اقتصادی قرار است به ایران وارد شود، این‌ها شعارهایی بسیار غیرواقعی است چرا که خودرویی با قیمت کمتر از دویست میلیون از نظر افکار عمومی اقتصادی است و در نتیجه خودروهایی که وارد ایران می‌شود نه ارزان خواهند بود و نه اقتصادی.

او نتیجه‌گیری کرد: این‌که گفته می‌شود باید خودروی اقتصادی وارد شود در اصل فرستادن مردم به دنبال نخودسیاه است.

این فعال بازار خودرو تاکید کرد: به این ترتیب نباید این انتظار در مردم ایجاد شود که واردات خودرو، بهای خودروهای مصرفی داخلی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. این گونه انتظارات در عمل به زیان بازار است چرا که باعث کوچ تقاضا می‌شود.

وی ادامه داد: بازار خودرو در ایران بازاری مطلقا انحصاری است و به هیچ روی در این بازار رقابت وجود ندارد. برای بهبود وضعیت بازار و عمق بخشی به آن مهم‌ترین ضرورت از بین بردن تدریجی این انحصار است و چنین اتفاقی فقط با واردات خودرو، آن هم در مقیاس مشخص و کوچک امکان‌پذیر نیست.

در حالی معاون حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) اعلام کرده است که «واردات خودرو تا شهریورماه انجام خواهد شد» که هنوز آیین‌نامه نهایی واردات، از هیات دولت بیرون نیامده و هیچ قانون مشخص و قطعی وجود ندارد.

آخرین روزهای اردیبهشت اعضای انجمن واردکنندگان خودرو به صراحت اعلام کردند که واردات در شهریورماه در صورتی ممکن خواهد بود که همین امروز مصوبه واردات نهایی و ابلاغ شده باشد و ثبت سفارش صورت گیرد تا مراحل طی و خودروها وارد شود. حداقل و خوشبینانه، چهار ماه از زمانی که مصوبه صادر و دستورالعمل‌ها مشخص شود، زمان نیاز است تا خودرو وارد شود و با توجه به مقررات، هیچ کسی هم نمی‌تواند این زمان را کاهش دهد.

منبع: قرن نو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ناشناس
    0

    شما از کره و ژاپن خوردرو وارد کن و تعرفه گمرکی رو 3 درصد کن هم ارزان می شوند و هم اقتصادی

  • ناشناس
    0

    دولت و مجلس باید تعرفه حقوق گمرکی و عوارض دولتی خودروهای وارداتی با نرخ اقتصادی را از 55% به 0% تنزل دهد تا قشر متوسط جامعه بتوانند خودروی ایمن و باکیفیت خارجی خریداری نمایند. هدف از واردات خودروهای ایمن و باکیفیت خارجی باید خودرو دار نمودن قشر متوسط جامعه که بیشترین جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است باشد وگرنه نقض غرض قانونگذار است!

  • کیان
    0

    خبر فوری ،نظر یک رییس فروشندگان چقدر می تونه پخته و بر مبنای منطق استوار باشد ،نظرات اینگونه افراد مغرضانه هست چون افرادی که در زمینه خودرو فعلیت داشتن از کمبودها نفع می بردن ،، اگر قیمت خودروهای وارداتی خارج توان اقشار کم آمد باشد بازهم در کاهش قیمت ها نقش می تواند داشته باشد یادمان باشد از زمانی خودروهای داخلی اوج گرفت که هیچ وارداتی نبود لذا قیمتهای کالای خارجی جایش را به کالای داخلی داد

  • تل
    0

    مثل بقیه کارهای دولت
    فقط و فقط منتظر افتضاح تر شدن اوضاع باشید ولاغیر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها