عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور غلط است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: نقش دادن به یک یا دو پایه در دبیرستان به عنوان تعیین کننده کنکور آن هم با تاثیر ۶۰ درصد سوابق تحصیلی، غلط است.

تاثیر ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور غلط است

مهرداد ویس کرمی گفت: مصوبه حذف کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی را مناسب نمی‌بینیم.  صحبت و استدلال آن‌هایی که معتقدند با این تصمیم دهک‌های بالای جامعه در کنکور پذیرفته می‌شوند را قبول دارم.

مطابق مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی پس از پایان متوسطه» که در جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید قرار شد که از سال ۱۴۰۲ کنکور دو بار در سال برگزار شود.

به گفته این نماینده مجلس، مشکلی که وجود دارد این است که راهکار شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکل موجود در کشور را حل نمی‌کند. الان تمام مدارس به محل آسیب پذیری تبدیل خواهد شد، زیرا بحث تاثیر معدل مباحث پول و وسوسه‌هایی که در این مسیر به وجود می‌آورد را ایجاد خواهد کرد.

بر همین اساس قرار است که از سال ۱۴۰۲ تاثیر امتحانات نهایی پایه دوازدهم به صورت ۶۰ درصد قطعی در کنکور سراسری لحاظ شود، اما در سال ۱۴۰۱ این تاثیر ۴۰ درصد خواهد بود در این آزمون موارد زیر تاثیرگذار خواهند بود.

ویس کرمی گفت:  نقش دادن به یک یا دو پایه در دبیرستان به عنوان تعیین کننده کنکور آن هم با تاثیر ۶۰ درصد سوابق تحصیلی غلط است. علاوه بر این دروس عمومی خیلی مهم هستند و بی توجهی به آن‌ها باعث می‌شود که دانش آموزان لطمه ببینند. یک دانش آموز نباید فقط ریاضی و شیمی بلد باشد بلکه باید توانایی ارتباط گرفتن را سایرین را که در فقط در دروس عمومی شکل می‌گیرد داشته باشد.

سهم نمره کل سابقه تحصیلی کنکور سراسری برای پذیرش دانشجو در سال تحصیلی ۱۴۰۱ با توجه به سابقه تحصیلی موجود ۴۰ درصد با تأثیر مثبت است و برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ تاثیر آن به صورت ۶۰ درصد قطعی در نمره کل نهایی اختصاص می‌یابد و ۴۰ درصد باقی مانده آن سهم خود آزمون را تشکیل می‌دهد.

این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه وقتی از کنکور این مسائل را حذف کنیم هم باب رانت را در کنکور ایجاد می‌کنیم توضیح داد: تضعیف دروس عمومی خیلی اقدام و تصمیم نامناسبی بود. به این اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی خیلی اعتراض کردیم، ولی گوش شورای عالی انقلاب فرهنگی اصلا شنوا نیست و باید حتی با مقام معظم رهبری نامه نگاری کنیم تا این مسئله را اصلاح کنیم.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: با توجه به فضای مدارس ما این تصمیم شورای عالی بیشتر آسیب سازست تا عدالت زا باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • حامد
    0

    آدمهایی که فقط ایراد می گیرند و راه حل نمی دهند با یک ادم احمق نغنغو جه فرقی دارند؟!!!

  • ناشناس
    0

    راه حل اساسی این است که تعداد دانشگاه ها باید به تعداد زیادی به اندازه تعداد دبیرستانها گسترش یابد و در هر کوچه و برزنی یک دانشگاه بوجود آید، و هر دانشگاهی با توجه به مقررات خودش دانشجو بگیرد البته با نظارت شدید وزارت علوم. و برای استخدام فارغ التحصیلان، سازمان سنجش، آزمون سخت استخدامی برقرار کند، و بهترینها را جهت استخدام جذب کند. البته پارتی بازی و باند بازی با حذف مدیران نجومی بگیر باید تضعیف شود. بازه مدیریتی در کشور در تمامی سطوح اگر حداکثر دوساله شود، آنگاه مدیران فاسد کمتر بوجود می آیند و رشوه و باند بازی کاهش مییابد.

  • ناشناس
    0

    به نظر من فقط یک کنکور. بدون هیچ گونه. سهمیه بدون بومی گزینی. بدون منطقهای ققط انکس که فبول شد. حق مسلم یک ادم. زا هوش. که برابش هزینه سود. دوست دا رید یک عده قبول سون. از مدرسه به انها برسید تاخودشان رشد کنن. وقبول شوند نه. زو رکی

  • ناشناس
    0

    به جای سهمیه دادن به قشرهای مختلف، دانشگاه های مخصوص برای آنها درست شود، تا حقی از افراد مظلوم و زحمت کش ضایع نشود. البته سیاست کلی بر این استوار است که عقب مانده های نورچشمی را در کنار تیز هوشان در دانشگاه ها قرار دهند، بلکه باهوش شوند‌.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها