وزیر آموزش و پرورش:

مدارس ناچارند از خانواده‌ها کمک مالی بگیرند / دانش‌آموزان مهارتهای زندگی را فرا خواهند گرفت

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که سبد یادگیری در مدارس سبک می‌شود و دانش‌آموزان مهارت‌های زندگی را فرا خواهند گرفت، گفت: برای تامین هزینه جاری مدارس ناچاریم از خانواده‌ها کمک مالی بگیریم.

مدارس ناچارند از خانواده‌ها کمک مالی بگیرند / دانش‌آموزان مهارتهای زندگی را فرا خواهند گرفت

به گزارش خبر فوری به نقل از تسنیم، سید محمد بطحایی با اشاره به این که بیش از 13 میلیون دانش‌آموز اول مهر ماه سال تحصیلی جدید را در 150 هزار مدرسه آغاز می‌کنند، اظهار کرد: شروع مهر برای دانش‌آموزان سرشار از نشاط و سرزندگی است.

وی افزود: برای شروع سال تحصیلی جدید باید 138 میلیون جلد کتاب درسی را میان دانش‌آموزان توزیع کنیم که این روند در شهرستان‌ها شروع شده و در تهران از 25 شهریور آغاز خواهد شد. همچنین از چند سال گذشته دیگر شاهد عدم دسترسی دانش‌آموزان به کتاب‌های درسی با گذشت چند هفته از شروع سال تحصیلی نیستیم.

* در سال تحصیلی جدید سطح کیفیت مدارس بررسی خواهد شد

بطحایی در رابطه با کیفیت آموزشی خاطر نشان کرد: با وجود کاستی‌های موجود در امکانات اجازه نمی‌دهیم کیفیت آموزش به حاشیه برود و محدودیت‌ها نباید ما را از بحث کیفیت غافل کند، یکی از برنامه‌های آموزش و پرورش در سال تحصیلی جدید این است که با توجه به شرایط، امکانات و تجهیزات در اختیار مدارس بررسی کند تا مشخص شود سطح کیفیت مدارس در کجا قرار دارد و چرا میان مدارس مختلف تفاوت‌هایی در بحث کیفیت آموزش وجود دارد.

* سبد یادگیری مدارس سبک می‌‌شود

وزیر آموزش و پرورش افزود: بخشی از ارتقای کیفیت به برنامه‌های آموزشی و پرورشی مرتبط است؛ در مدارس محتوایی را به دانش‌آموزان آموزش می‌دهیم که در زندگی فردی و اجتماعی به کار آنها نمی‌آید. در سبد یادگیری مدارس، بخش عمده‌ای از مطالب در زندگی اجتماعی دانش‌‌آموزان کمتر به کار می‌آید و برای ارتقای کیفیت باید بخشی از سبد یادگیری را سبک کنیم و مهارت‌های اجتماعی و مقتضات زندگی ایرانی و اسلامی را به دانش‌آموز، آموزش دهیم.

وی بیان کرد: هم اکنون فضایی در آموزش ایجاد کرده‌ایم که خانواده‌ها ناخواسته از دوره ابتدایی بچه‌ها را برای موفقیت در کنکور آماده می‌کنند. در چنین شرایطی دیگر فرصتی برای آماده کردن دانش‌‌آموزان در زندگی اجتماعی باقی نمی‌ماند، با تغییراتی در محتوا، کتب درسی و آموزش‌های لازم به معلمان می‌توان به تدریج از چنین معضلی عبور کرد.

بطحایی ادامه داد: قرار است در سال تحصیلی جدید در کنار آموزش کتاب‌های درسی مباحث کاربردی با هدف ارتقای کیفیت آموزش در مدارس ارائه شود. به عنوان مثال در رابطه با مسئله محیط زیست و آب آموزش‌هایی را در کنار کتاب‌های درسی به دانش‌آموزان ارائه خواهیم کرد که در ارتباط با این مسائل معلمان نیز آموزش دیده‌اند تا بتوانند مباحث مرتبط با محیط زیست را دو یا سه جلسه در هفته با استفاده از روش فعال به دانش‌آموزان ارائه دهند. امیدواریم با اتخاذ چنین روش‌هایی تا حدودی کیفیت آموزش را افزایش دهیم.

* دانش‌آموزان از سال تحصیلی جدید یک مهارت را فرا می‌گیرند

وزیر آموزش و پرورش در رابطه با مهارت‌آموزی در مدارس عنوان کرد: هم اکنون دانش‌آموزان پس از فارغ‌التحصیل شدن از مدرسه از مهارت‌های فردی بی‌بهره هستند، به عنوان مثال یک دانش‌آموز حتی نمی‌داند چگونه از یک آچار استفاده کند، در برنامه ششم توسعه آماده است دانش‌آموزان دوره متوسطه باید یک مهارت را فرا بگیرند و زمینه لازم برای توسعه این کار فراهم است، با سازمان فنی و حرفه‌ای مذاکراتی داشته‌ایم تا آموزش مهارت به دانش‌آموزان در حجم کوچک شروع شود و امیدواریم در سال تحصیلی جدید بتوانیم برای تعدادی از مدارس این طرح را اجرا کنیم.

* دانش‌آموزان باید مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی اجتماعی را فرا بگیرند

بطحایی خاطر نشان کرد: دانش‌آموزان در زندگی فردی و اجتماعی نیاز دارند تا سطحی از مهارت را بدانند و بچه‌ها باید در مدرسه مسائلی را تمرین کنند که در زندگی اجتماعی به آنها نیاز دارند. مواردی مانند تفکر، گفت‌وگو، صبوری و مدارا کردن با دیگران، این موارد در مدارس بسیار کم تمرین می‌شود و بخشی از مشکلات بیرون از مدرسه نیز ناشی از این ضعف‌ها است.

* بازرسان ویژه روند دریافت شهریه در مدارس غیردولتی را نظارت خواهند کرد

وی در رابطه با شهریه مدارس غیردولتی گفت: برای تعیین شهریه این مدارس الگویی طراحی شده که شهریه هر مدرسه مطابق شرایط و امکانات آن محاسبه می‌شود، البته برخی مدارس از این الگو تخطی می‌کنند و در این رابطه به معاون مربوطه در سازمان مدارس غیردولتی تاکید کرده‌ام با اعزام بازرسان ویژه بررسی کند که کدام مدارس غیردولتی بر اساس الگوی تعیین شده اقدام نمی‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس در شهرهای مختلف هزینه‌های متفاوتی دارند، به عنوان مثال فردی که در شهرستانی کوچک مدرسه غیردولتی دارد هزینه ملک و هزینه‌های جاری آن بسیار کمتر از مدارس شهر‌های بزرگ است و بر این اساس برای تعیین شهریه الگویی تهیه شده است.

بطحایی در رابطه با تخلفات مدارس دولتی گفت: دفتر بازرسی و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش مرجع رسیدگی به شکایات خانواده‌ها از تخلفات مدارس است و تشکیلات آن در مناطق آموزش و پرورش، استان‌ها و وزارتخانه دایر است.

* مطالبه خانواده‌ها و آشنایی آنها با حقوق‌شان در کاهش تخلفات مدارس تاثیرگذار است

وی ادامه داد: مطالبه مردم و آشنایی آنها با حقوق‌شان می‌تواند در کاهش تخلفات تاثیرگذار باشد، خانواده‌ها باید بدانند حقوق‌شان در ارتباط با مدرسه چیست و اگر در جایی به حقوق آنها تعرض می‌شود برای استیفای آن اقدام کنند.

* تا سال 1400 جمعیت دانش‌آموزان به 14.5 میلیون نفر می‌رسد

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که از سال گذشته تعداد دانش‌اموزان رو به افزایش است، عنوان کرد: تا سال 1400 تعداد دانش‌آموزان کشور که هم اکنون حدود 13 میلیون نفر است، به 14.5 میلیون نفر می‌رسد.

بطحایی در رابطه با دریافت وجه از خانواده‌ها در مدارس دولتی گفت: ای کاش می‌توانستیم تمام نیازهای مدارس را تامین کنیم و بنده یک روز اعلام می‌کردم که هیچ خانواده‌ای به مدارس حتی کمک داوطلبانه نکند، اما امروز این شرایط را نداریم.

* برای تامین هزینه‌های مدارس مجبوریم از خانواده‌ها کمک مالی بخواهیم

وی تصریح کرد: سرانه مدارس بسیار اندک است و نمی‌تواند هزینه‌های جاری را تامین کند. بنابراین مجبوریم به خانواده‌ها بگوییم در حد توان برای تامین هزینه‌های جاری مدارس کمک کنند. اما امیدوارم روزی برسد که دیگر نیازی به کمک‌های مردمی برای اداره مدارس نداشته باشیم.

35

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها