الجزیره:

فرار مغزها باعث شده 18 درصد از مناطق یمن فاقد پزشک باشد/ سال‌ها جنگ و کمبود شدید بودجه تقریباً نیمی از جمعیت 40 میلیونی یمن را از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی اولیه محروم کرده است

متخصصان بهداشت یمن در جستجوی درآمد بالاتر و محیط کاری امن‌تر، کشور را ترک کرده‌اند و پزشکان خارجی بخشی از این کمبود را تشکیل می‌دهند.

فرار مغزها باعث شده 18 درصد از مناطق یمن فاقد پزشک باشد/ سال‌ها جنگ و کمبود شدید بودجه تقریباً نیمی از جمعیت 40 میلیونی یمن را از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی اولیه محروم کرده است

 الجزیره نوشت: یمن از کمبود شدید کارکنان ماهر بهداشتی رنج می‌برد، به طوری که طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، ۱۸ درصد از مناطق سراسر کشور کاملاً فاقد پزشک هستند. بسیاری از واجد شرایط‌ترین متخصصان بهداشتی این کشور مدت‌ها پیش یمن را در جستجوی فرصت‌های بهتر در خارج از کشور ترک کردند.

یمنی‌هایی که توانایی پرداخت هزینه‌های مراقبت‌های پزشکی در خارج از کشور را دارند، اکنون برای درمان به مصر، اردن، هند و سایر کشورها سفر می‌کنند. کسانی که بودجه کافی ندارند، چاره‌ای جز مراجعه به پزشک در داخل کشور ندارند – اما نزدیک به ۱۲ سال جنگ و سایر چالش‌ها باعث فرار گسترده مغزها از یمن شده و بخش بهداشت این کشور را به شدت آسیب زده است.

تأثیر این بحران بر مراقبت‌های بهداشتی کشور عمیق بوده است. امروزه، طبق گزارش بانک جهانی، نسبت پزشک در یمن تنها ۰.۱ پزشک به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است که بسیار پایین‌تر از میانگین منطقه‌ای ۱.۱ است. در مقایسه، میانگین جهانی ۱.۹ و جهان عرب ۱.۲ است. سایر مناطق شکننده و درگیر جنگ به طور میانگین حدود ۰.۵ پزشک دارند.

فروپاشی سیستم مراقبت‌های بهداشتی یمن، که ناشی از سال‌ها جنگ و کمبود شدید بودجه است، حداقل ۲۰ میلیون یمنی – تقریباً نیمی از جمعیت – را از دسترسی به مراقبت‌های پزشکی اولیه محروم کرده است. حداقل نیمی از مراکز درمانی کاملاً غیرفعال هستند و این امر به طور جدی مانع توانایی کشور در واکنش به شیوع مکرر بیماری‌هایی مانند وبا و دیفتری می‌شود.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 4
  • ایرانی گرفتار

    نه کاری نه باری تنها کار یمنی ها فقیر و گشنه تولید مثل شبانه روزی است ، آخر کشوری که هیچی ندارد چهل میلیون نفر جمعیت میخواهد چکار ، هلند بلژیک سوئیس دانمارک باهم چهل میلیون نفر نیستند

  • ناشناس

    نتیجه جنگهای داخلی و دخالت خارجی

  • یک ایرانی

    یادمه یه بنده خدایی دوست داشت ایران مثل یمن شن

  • ناشناس

    مارو باش با چه کشور هایی پیمان همبستگی بستیم بدبخت تر از خودمون گیر اوردیم