آغاز رزمایش چندملیتی ناتو در خاک گرجستان

مانورهای نظامی چندملیتی کشورهای عضو ناتو تحت فرماندهی مشترک آمریکا و گرجستان روز جمعه در مرکز آموزش نظامی «ناتو-گرجستان» در نزدیکی تفلیس و با هدف تقویت توانمندی رزمی کشورهای شرکت کننده آغاز شده است.

آغاز رزمایش چندملیتی ناتو در خاک گرجستان

به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، وزارت دفاع گرجستان اعلام کرد که رزمایش نظامی چندملیتی تحت فرماندهی مشترک ایالات متحده و گرجستان روز جمعه در مرکز آموزشی «ناتو-گرجستان» واقع در نزدیکی تفلیس آغاز شد.

طبق اطلاعات وزارت دفاع گرجستان، این مانور چندملیتی با عنوان «Agile Spirit 2025» در پایگاه نظامی "کریتسانیسی" تفلیس آغاز شده و «هدف از این رزمایش، افزایش سطح آمادگی، هم‌افزایی عملیاتی و توانمندی‌های عملیاتی نیروهای مسلح کشورهای شرکت‌کننده در آن است.»

لازم به ذکر است که مانورهای نظامی چندملیتی به‌صورت مشترک در گرجستان و ترکیه برگزار می‌شود و در ترکیه از تاریخ 21 جولای با اجرای یک عملیات چتربازی مشترک میان آمریکا و ترکیه آغاز شده‌اند. در این رزمایش نیروهای نظامی از کشورهای گرجستان، ایالات متحده، ترکیه، لهستان، آلمان، ایتالیا، یونان، مولداوی، رومانی، بلغارستان، اسلواکی، لیتوانی و اوکراین مشارکت دارند.

بر اساس اطلاعات وزارت دفاع گرجستان، برای برگزاری این رزمایش، خودروهای زرهی و بالگردهای نظامی آمریکا به این کشور منتقل شده‌اند. فرماندهی این مانورها را کوبا گریگولیا، فرمانده نیروهای دفاعی غرب گرجستان، و ویلیام کاکس، نماینده گارد ملی ایالت جورجیای آمریکا بر عهده دارند.

فرمانده نظامی ارتش گرجستان تأکید کرده که چنین رزمایش‌هایی باعث افزایش سطح آمادگی رزمی نیروهای شرکت‌کننده و ارتقای قابلیت‌های عملیاتی آن‌ها می‌شود.

سال گذشته، ایالات متحده از برگزاری مانور نظامی مرسوم «Noble Partner» در خاک گرجستان خودداری کرد و دلیل آن را «انحراف مقامات تفلیس از خط‌مشی یورو-آتلانتیکی» در پی روند تحولات داخلی در گرجستان عنوان کرد.

پیش‌ از این نیز در  اواخر ماه ژوئن نیز رزمایش ناتو با عنوان «Dynamic Messenger» در خاک فنلاند و در مناطق مجاور مرز مشترک این کشور با روسیه پایان یافت. هدف این رزمایش تمرین تاکتیک‌های مشترک نیروی هوایی فنلاند، آمریکا، فرانسه و انگلیس در عرصه آسمان بود. در این مانور بیش از 40 فروند هواپیما از جمله پهپادهای شناسایی RQ-4D Phoenix ناتو که برای نخستین بار وارد فنلاند شده بودند، شرکت داشتند.

منبع: تسنیم
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید