بازگشت یاسمین مقبلی به زمین پس از 6 ماه/ هرآنچه باید در مورد مأموریت Crew-7 بدانید

سوم شهریورماه ۱۴۰۲ آغاز مأموریت Crew-7 (کرو 7) بود که در آن چهار فضانورد ازجمله «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا، با راکت فالکون 9 به مدار زمین رفتند تا در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) مستقر شوند.

بازگشت یاسمین مقبلی به زمین پس از 6 ماه/ هرآنچه باید در مورد مأموریت Crew-7 بدانید

«آندریاس موگنسن»، «ساتوشی فوروکاوا» و «کنستانتین بوریسوف» از دیگر فضانوردان این مأموریت بودند.

یاسمین مقبلی که فرماندهی مأموریت Crew-7 را بر عهده داشت، پس از رسیدن به ایستگاه فضایی به بخش کنترل مأموریت گفت: «خیلی متشکرم. باید مدام به خودم یادآوری کنم که این یک رؤیا نیست.»

شروع مأموریت کرو 7

رسیدن فضانوردان به ایستگاه فضایی حدوداً 30 ساعت طول کشید. پس از رسیدن، آن‌ها به هفت فضانورد مأموریت قبلی (کرو 6) ملحق شدند که در ایستگاه فضایی حضور داشتند. حالا نوبت بازگشت فضانوردان کرو 6 به زمین و شروع فعالیت‌های فضانوردان کرو 7 بود.

فضانوردان کرو 6 از یاسمین مقبلی و تیمش استقبال کردند و پس از چند روز به زمین بازگشتند تا ایستگاه در اختیار فضانوردان کرو 7 قرار بگیرد.

مأموریت کرو 7 با آندریاس موگنسن دانمارکی، کنستانتین بوریسوف روسی، ساتوشی فوروکاوای ژاپنی و درنهایت یاسمین مقبلی ایرانی- آمریکایی یک مأموریت بین‌المللی با همکاری سازمان‌های فضایی کشورهای مختلف بود.

عملکرد و اقدامات فضانوردان

کرو 7 تحقیقات علمی نوآورانه‌ای را در فضا آغاز کرد تا به تحول دانسته‌های بشریت کمک کند. این آزمایش‌ها حوزه‌های مختلف علم، حتی زیست‌شناسی و پزشکی را شامل می‌شدند.

برخی از آزمایش‌ها شامل جمع‌آوری نمونه‌های میکروبی از فضای بیرونی ایستگاه فضایی و مطالعه آن‌ها، مطالعه واکنش انسان به مدت‌زمان مختلف پرواز فضایی، بررسی جنبه‌های فیزیولوژیکی خواب فضانوردان و غشای تصفیه آب حاوی پروتئین‌هایی به نام آکواپورین در فضا بود. مطالعه خون فضانوردان که در ایستگاه فضایی جمع‌آوری شده بود، از دیگر فعالیت‌ها بود. دانشمندان عقیده دارند که جمع‌آوری نمونه خون در ایستگاه فضایی دقت آزمایشات را بالا می‌برد. این موارد تنها بخشی از آزمایش‌های علمی و نمایش‌های فناوری است که در طول مأموریت انجام شد.

از اقدامات دیگر می‌توان به کاشت گوجه فرنگی در فضا برای مطالعه مقاومت کاشت گیاهان در محیطی با گرانش ناچیز و استقرار دو CubeSat در ایستگاه فضایی اشاره کرد. CubeSatها ماهواره‌های مینیاتوری با ابعاد یک سانتی‌مترمکعب و وزن حدودی یک کیلوگرم هستند که می‌توانند داده‌های صوتی و تصویری را به زمین مخابره کنند. این ماهواره‌ها را دانش‌آموزان ژاپنی ساخته‌اند. هم‌اکنون دو CubeSat در ایستگاه فضایی نصب شده است.

عکاسی از پدیده‌های جو زمین همانند پدیده «روح قرمز» از دیگر فعالیت‌های فضانوردان بود. روح قرمز یک پدیده جوی است که از زمین قابل مشاهده نیست. فضانوردان همچنین از چین‌خوردگی‌های صفحات تکتونیک زمین تصویربرداری کردند تا تحول آن طی میلیون‌ها سال را مطالعه کنند.

یاسمین مقبلی در این مأموریت سعی کرد همکاران خود را با فرهنگ و غذای ایرانی نیز آشنا کند. فضانوردان یک شب برای شام قرمه‌سبزی میل کردند! او همچنین با نمایش نقاشی کودکان ایرانی با موضوع فضا، لحظاتی به‌یادماندنی رقم زد.

پایان یک مأموریت شش‌ماهه

این مأموریت نه‌تنها به افزایش علم بشر کمک می‌کند، بلکه می‌تواند مهارت‌های انسان در زندگی در فضا را افزایش دهد و او را برای سفرهای طولانی‌تر و حتی سفرهای دورتر از مدار زمین آماده کند.

حالا با رسیدن فضانوردان کرو 8 به ایستگاه فضایی، نوبت یاسمین و تیم اوست که به زمین بازگردند. با توجه به شرایط آب‌وهوایی، فضاپیمای آن‌ها قرار است ۲۱ اسفند از ایستگاه فضایی خارج شود تا سفر به خانه را آغاز کند. جالب است بدانید کپسول دراگون حاوی این چهار فضانورد در هنگام عبور از جو زمین، دمایی تا حدود ۱۶۰۰ درجه سانتی‌گراد را تجربه خواهد کرد. طبق پیش‌بینی‌ها، فضانوردان ظهر ۲۲ اسفند در سواحل فلوریدا به زمین خواهند نشست.

منبع: دیجیاتو
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 23
  • بهلول
    13

    براى خونه تكونى برگشته

    نظرات شما -
    • بهلول
      1

      منظورمن اين بودكه ايشان يك ايرانى اصيل وقابل احترامه نميدانم چرامنفى خوردم

  • ناشناس
    31

    به ماچه

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      حق داری توکه ایرانی نیستی چون ایرانیا به افتخارات دیگران هم بااحترام نگاه می کنند

    • مهدی
      1

      آره به امثال تو که بویی از دانش نبردی و فکر می کنی که فقط برای خوردن و خوابیدن به این دنیا پا گذاشتی ربطی نداره.

  • بهرام
    0

    وای بد آموزی داره زن رو چه به این کارها الان ستون دین به خطر می افته

  • ناشناس
    1

    حجاب اش رو رعایت نکرده باید جریمه بشه و پول جریمه رو ساندیس بخرن بدن به تندروهای مذهبی

  • ناشناس
    6

    چرا برای یک زن بی حجاب تبلیغ می کنید ؟ وظیفه زن حفط حجاب است نه این که با ۳ مرد نامحرم در یک محیط کوچک باشد.

    نظرات شما -
    • ثنا
      0

      واقعا مضحکه نمی‌دونم واقعا چرا بعضی ها دین رو وارد موفقیت ها افراد میکنن بخاطر همینه کشورمان جهان سومیه آدم با دیدن بعضی نظرات سرش سوت می‌کشه تا کی زنا باید یه گوشه خونه خودشونو قایم کنم و مردایی کوته فکر اجازه هرگونه موفقیت رو از اونا بگیرن اگه واقعا خدا زنا رو فقط برای شوهرداری و بچه داری آفریده پس چرا این همه استعداد و توانایی بهشون داده الان همه کشور ها دارن پیشرفت میکنن و مرد و زن هم نداره فقط یه مشت کشور تعصبی بی فهم و شعور که گیرشون چهاردونه مو و بودن زن تو اجتماعه مثل یه قرن پیش موندن و واقعا برای زنایی متاسفم که اجازه میدن مردایی با چنین ذهنیتی براشون تصمیم بگیرن و ارزش خودشونو با محدود کردن ذهن و اهدافشون میارن پایین که بعضی از مردها اینطور بهشون توهین کنند

  • ناشناس
    1

    واقعا به ما چه ایران که جای کسانی مثل یاسمین مقبلی نیست ایران فقط جای حزب اللهی ها هست

  • ناشناس
    0

    اگر ایران بود چه کاره بود .شانس اوردی پدر و مادر بزرگوارت چندین سال قبل عاقل و درایت داشتند و از این خراب شده فرار کردند وگرنه ........

  • ناشناس
    3

    افتخار ما مردم ایرانی یاسمین جان درود برشرفت❤️❤️❤️

  • قاسم
    1

    آقای ژاپنی! لطفا" فاصله ی ایمنی را رعایت کن ...!!!

  • ناشناس
    11

    این زن در حملات جنگنده به بی پناهان و آوارگان نقش کامل داشته و جالبه اصلا خودش رو هم ایرانی نمیدونه . بعد یه عده براش کف و سوت هم میزنن

  • 🐜
    0

    اگر همین خانم محترم در ایران زندگی می کرد باید کره ماه را از روی زمین مشاهده می‌کرد!!!

  • ناشناس
    1

    اگه تو ایران بود الان باید برای پیامک بی حجابی ماشینش توقیف ودنبال پارگینک وخلافی وغیره بود یا باید مواظب باشه که جریمه سه میلیونی را چه جور جمع وجور کنه که باشوهره دعوا نداشته باشه درود بر او‌ و هر کسی که به این استعداد ناب ایرانی بال وپر پرواز داد

  • ناشناس
    1

    درودبر زنان ایران،، افتخار کشور کبیر ایران ،،،،،

  • ناشناس
    1

    اسمت براي هميشه نه تنها در تاريخ بلكه در قلب همه ايراني ها ثبت گرديد.
    اميدواريم هميشه اينطور بدرخشي.......

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      حزب اللهی واقعی یاسمین مقبلی

  • ناشناس
    0

    پاینده باشید خانم مقبلی عزیز بهت افتخار می کنیم

  • رحیم آب منگل
    1

    آماده باش ببرن بالای سن مثل پروفسور سمیعی هو کنن

  • ناشناس
    0

    اندازه ماهواره های مینیاتوری ۱ سانتی متر مکعب نیست بلکه به اندازه یک مکعب با طول ۱۰ سانتی متر است که حجم آن می شود ۱۰×۱۰×۱۰ سانتی متر مکعب.

  • ناشناس
    0

    لم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها