بیش از نیم قرن از انتشار تصویر طلوع زمین در ماه گذشت

تاریخ ۲۴ دسامبر سال ۱۹۶۸ فضانوردان ماموریت آپولو ۸ تصویری جالب از زمین ثبت کردند اکنون ۵۴ سال از ثبت این تصویر می‌گذرد.

بیش از نیم قرن از انتشار تصویر طلوع زمین در ماه گذشت

به گزارش بیزینس اینسایدر، ثبت تصویر "طلوع زمین" در حالی که زمین به ماه نگاه می‌کند، در فاصله ۱۷۵۰۰۰ مایلی گرفته شده است. در ۲۴ دسامبر ۱۹۶۸، فضانوردان ماموریت آپولو ۸ در حالی که سیاره ما بر سطح ناهموار ماه نگاه می‌کرد، شاهد" طلوع زمین" بودند. به گفته ناسا، فضانورد ویلیام آندرس که این عکس را گرفته است، گفت: ما این همه راه را برای کشف ماه آمدیم و مهمترین چیز این است که ما زمین را کشف کردیم.

اولین فضانوردانی که روز کریسمس را در فضا گذراندند فضانوردان ماموریت آپولو ۸ بودند. آپولو ۸(Apollo ۸) دومین ماموریت پرواز فضایی انسان در برنامه فضایی آپولو در ۲۱ دسامبر سال ۱۹۶۸ پرتاب شد و به اولین فضاپیمایی تبدیل شد که مدار زمین را ترک نمود، به ماه رسید، در مدار آن چرخید و به سلامت بر روی زمین نشست. فرانک بورمن، جیم لوول و ویلیام آندرس از فضانوردان این ماموریت بودند. طی این ماموریت تاریخی که آنها در ۲۱ دسامبر ۱۹۶۸ انجام دادند توانستند به مدت شش روز و سه ساعت و بیست و چهار ثانیه در فضا بمانند. آندرس و بورمن، همراه با جیم لوول صبح روز ۲۱ دسامبر ۱۹۶۸ از مرکز فضایی کندی سوار بر موشک "ساترن V" زمین را ترک کردند. آنها در تاریخ ۲۷ دسامبر ۱۹۶۸ با موفقیت به زمین بازگشتند. در این ماموریت بود که این سه فضانورد، یکی از منحصر به فردترین عکس‌های عصر فضا موسوم به "طلوع زمین"(Earthrise) را گرفتند.

طلوع زمین (Earthrise) اولین تصویر از زمین است که توسط انسان از فضا گرفته شده است. این عکس زمین در ۲۴ دسامبر ۱۹۶۸ توسط ویلیام آندرس گرفته شد. در ۲۴ دسامبر ۱۹۶۸ - دقیقاً ۵۴ سال پیش - فرانک بورمن، جیم لوول و ویلیام آندرس، فضانوردان ماموریت آپولو ۸ اولین انسان‌هایی بودند که به دور ماه چرخیدند.

تا آن زمان، چشم انسان هرگز مرمر آبی ما را از این زاویه ندیده بود. این عکس در مجله لایف با عنوان "۱۰۰ عکسی که جهان را تغییر داد"، منتشر شد و "گالن روول" عکاس مشهور طبیعت بیابان، این منظره بی‌سابقه از زمین را به عنوان "تأثیرگذارترین عکس محیطی که تاکنون گرفته شده است" توصیف کرد.

تصویر"طلوع زمین" از بیشترین تصاویر تکثیر شده فضایی تمام دوران است که در تمبرهای پستی ایالات متحده، پوسترها و جلد مجله تایم در سال ۱۹۶۹ ظاهر شد. بسیاری به طنز این عکس اشاره کرده اند، زیرا فضانوردان ماموریت آپولو ۸ برای مطالعه و ثبت تصویر از سطح ماه فرستاده شده بودند نه آنکه از زمین عکس بگیرید.

رابرت زیمرمن (Robert Zimmerman) در کتاب خود با عنوان "پیدایش: داستان آپولو ۸: اولین پرواز سرنشین دار به دنیایی دیگر" نوشت: از بین تمام اهدافی که ناسا قبل از پرتاب تعیین کرده بود، هیچ کس به فکر عکاسی از زمین از مدار ماه نبود.

هیچ یک از فضانوردان برای لحظه مشاهده این لحظه آماده نبودند. در مصاحبه‌ای برای یک مستند بی‌بی‌سی در سال ۲۰۱۲، آندرس حسشان در آن لحظه را توضیح داد: نمی‌دانم چه کسی آن را گفت اما شاید همه ما گفتیم: اوه خدای من. به آن نگاه کنید و ناگهان زمین آمد. ما در روی زمین هیچ صحبتی یا جلسه‌ای یا دستورالعملی در مورد اینکه چه باید بکنیم، نداشتیم. من تنها دوربین رنگی با لنز با قدرت بزرگنمایی داشتم.

در ابتدا، بورمن و آندرس مسئولیت این تصویر مشهور را بر عهده گرفتند. بررسی رونوشت‌ها بعداً نشان داد که بورمن که اولین کسی بود که اهمیت لحظه را تشخیص داد، قبل از اینکه آندرس عکس رنگی نمادین را بگیرد، یک عکس سیاه و سفید از آن گرفت.

فرد اسپایر (Fred Spier)، مدرس ارشد دانشگاه آمستردام، در مقاله خود با عنوان "عکس طلوع زمین از آپولو ۸ " نوشت که بورمن و لوول هر کدام نقش مهمی در ترغیب اندرس، که تنها دوربین رنگی داشت، برای گرفتن عکس داشتند.

اسپایر ادامه داد: اندرس ابتدا مقداری مقاومت کرد و سپس به سرعت آنچه را که دیگری به او گفت انجام داد. اگرچه اکنون بدون شک به نظر می رسد که آندرس واقعاً عکس معروف را گرفته است، اما منصفانه به نظر می رسد که بگوییم این عکس در نتیجه ترکیبی از پیشنهادات و تلاش هر سه فضانورد به دست آمده است.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها