رئیس ایکوم با خبر فوری مطرح کرد؛

موزه صرفاً ابزار سرگرمی ‌نیست/شهرداری تهران فضاهای فرهنگی را به راحتی پس می‌گیرد

خبرنگار:

رئیس ایکوم گفت: در برنامه نظام آموزشی کشور جایی برای معرفی موزه‌ها به دانش آموزان دیده نشده است و کارکرد سرگرمی برای آن قائل می‌شوند.

موزه صرفاً ابزار سرگرمی ‌نیست/شهرداری تهران فضاهای فرهنگی را به راحتی پس می‌گیرد

سید احمد محیط طباطبایی در گفتگو با خبرفوری در تشریح شیوه‌های رونق بازدید از موزه‌ها گفت: اگر بازدید گردشگران خارجی صرفاً منوط به حضور فیزیکی قلمداد شود، نیازمند سفر و مراجعه به موزه‌ها هستیم.اما در شرایطی که جهان ارتباطات فراهم ساخته است، موزه‌ها به سمت راه‌اندازی بخش مجازی رفته‌اند.

وی با اشاره به تغییر شرایط  حضور گردشگران خارجی در ایران، افزود: فراهم کردن امکان بازدید مجازی موزه‌ها بیش از آنکه به تأمین هزینه مادی کلان نیاز داشته باشد، به فرهنگ سازی و عزم راسخ مجموعه‌داران و موزه‌داران مرتبط است.

رئیس ایکوم تاکید کرد: موزه‌ها نشانه توسعه یافتگی هستند و حتی اگر بازدیدکننده نداشته باشند باید برای آموزش و انتقال فرهنگ دایر باشند.مخاطب اصلی موزه‌ها هم گردشگر و بازدید کننده نیست. بلکه مخاطب اصلی آن کودکان و نوجوانان هستند.

محیط طباطبایی متذکر شد: موزه نباید برای دانش آموز و بازدید کننده صرفاً محلی برای سرگرمی ‌و پرکردن اوقات فراغت دیده شود و موزه‌ها به خوبی می‌توانند مواریث فرهنگی ما را به نسل‌های بعد منتقل کنند.بنابراین غفلت از کارکرد اصلی موزه خلأیی در نظام آموزشی ما محسوب می‌شود.

پژوهشگر میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه رقم قابل توجهی از موزه‌های ما وابسته به وزارت میراث فرهنگی نیست و مجموعه‌داران ظرفیت مناسبی برای تحقق کارکردهای واقعی موزه‌ها هستند.

رئیس ایکوم با اشاره به اینکه بالغ بر 80 موزه وابسته به محیط زیست است و محیط‌بانان راهنمای موزه‌ها هستند، ادامه داد: چنین ظرفیتی می‌تواند با ارتباط گیری با مردم محلی نسبت به حفاظت و صیانت از میراث طبیعی مؤثر عمل کند.

محیط طباطبایی با اشاره به فعالیت 200 موزه خصوصی در کشور اضافه کرد: هرقدر موزه‌های خصوصی رقم بیشتری داشته باشد، مشارکت مردم در امر موزه داری افزایش خواهد یافت.در کنار آن حمایت و پشتیبانی دولت هم ضروری است.

وی با ابراز تأسف از اینکه در برخی مواقع حمایت‌ها متوقف می‌شود، افزود: اینکه به عنوان مثال شهرداری تهران فضاهای فرهنگی خود را پس می‌گیرد و برای موزه‌ها مشکل به وجود می‌آورد، قابل قبول نیست و باید پرسید چطور به رشد فرهنگی شهر بی‌توجهی می‌شود.

وی افزود: ما موزه‌های متعددی داریم که در عمارت‌های استیجاری شهرداری تهران دایر هستند و انتظار ما این است که شهرداری نسبت به رونق فضاهای فرهنگی یاریگر موزه‌ها باشد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید