رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت:

پزشکیان «رئیس جمهور دوران جنگ» است/ افزایش اختیارات استانداران از معجزات دوران جنگ بود/ پزشکیان و رهبر شهید انقلاب، رابطه‌ای بسیار راحت و نزدیک داشتند

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در تشریح نگاه رئیس‌جمهور به رسانه گفت: پزشکیان به گردش آزاد اطلاعات فوق‌العاده علاقه‌مند و معتقد است. اگر رسانه‌ای علیه رئیس‌جمهور شیطنت کند، حرفی بزند یا حتی او را تخریب کند، پزشکیان واکنش تندی نشان نمی‌دهد. شخصیت پزشکیان این‌گونه است که اگر رسانه‌ای انتقاد کند، می‌گوید دستش درد نکند؛ وظیفه رسانه انتقاد کردن است.

پزشکیان «رئیس جمهور دوران جنگ» است/ افزایش اختیارات استانداران از معجزات دوران جنگ بود/  پزشکیان و رهبر شهید انقلاب، رابطه‌ای بسیار راحت و نزدیک داشتند

الیاس حضرتی با تشریح عملکرد دولت چهاردهم در دو سال نخست فعالیت خود، این دوره را یکی از کم‌سابقه‌ترین مقاطع ۴۸ سال گذشته کشور توصیف کرد و گفت: مسعود پزشکیان در شرایطی مسئولیت ریاست‌جمهوری را برعهده گرفت که کشور با مجموعه‌ای از حوادث سنگین، از درگیری مستقیم نظامی با آمریکا و رژیم صهیونیستی و شهادت رهبر انقلاب، فرماندهان و دانشمندان کشور تا جنگ و آسیب‌های گسترده به زیرساخت‌ها مواجه شد و به همین دلیل اگر قرار باشد لقبی برای او انتخاب کنیم، «رئیس‌جمهور دوران جنگ» است.

حضرتی صداقت، سلامت و شنیدن صدای مردم را از پایه‌های اعتماد شکل‌گرفته به پزشکیان دانست و گفت: رئیس‌جمهور برای حل مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، داخلی و بین‌المللی کشور، نسخه وفاق و همبستگی را در سطوح مختلف از رهبری و سران قوا تا فرماندهان نظامی، اقوام، مذاهب، زنان و همه آحاد ملت دنبال کرده است.

وی همچنین با تشریح عملکرد دولت در مدیریت جنگ، بازسازی زیرساخت‌ها، افزایش اختیارات استانداران، نهضت مدرسه‌سازی، توسعه کریدورها، محله‌محوری و توجه به معیشت، بهداشت و آموزش مردم، بر ضرورت فعال شدن همه ظرفیت‌های رسانه‌ای کشور، ارتباط مستقیم رئیس‌جمهور و وزرا با مردم، استفاده از رسانه‌های داخلی و بین‌المللی و دفاع از گردش آزاد اطلاعات تأکید کرد و گفت پزشکیان حتی از نقد منصفانه بیشتر از تعریف استقبال می‌کند.

اگر قرار باشد لقبی به پزشکیان بدهیم،رئیس‌جمهور دوران جنگ است

حضرتی در در گفت‌وگو با معاونت ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور، با اشاره به دو سال گذشته اظهار کرد: وقتی به این دو سال نگاه می‌کنیم، حوادث و رخدادهای بسیار مهمی اتفاق افتاده که در طول ۴۸ سال گذشته سابقه نداشته است.

حضرتی ادامه داد: ما با آمریکایی‌ها درگیری داشتیم؛ نه به معنای درگیری فیزیکی، بلکه آنها توطئه می‌کردند و ما خنثی می‌کردیم، آنها حرف می‌زدند، تحریم می‌کردند و اقدامات مختلف انجام می‌دادند، اما در این دوره با یک ابرقدرت جهانی درگیری مستقیم پیدا کردیم؛ قدرتی که ادعا می‌کند اگر به هر کشوری نگاه چپ کند، مناسبات، حکومت و ساختار آن کشور فرو می‌ریزد.

وی گفت: درگیری مستقیم نظامی با رژیم صهیونیستی که یک قدرت منطقه‌ای و هسته‌ای است، شهادت رهبر عزیز ما که خلأ وجودی ایشان به این آسانی پر نمی‌شود، شهادت فرماندهان بزرگ نظامی و دانشمندان کشور و همچنین حوادث بسیار مهم و مصیبت‌های سنگینی که بر ملت وارد شد، از جمله اتفاقات این دوره بود.

حضرتی تأکید کرد: در یک جنگ تمام‌عیار، پزشکیان رئیس‌جمهور شد و اگر قرار باشد لقبی به او بدهیم، باید لقب رئیس‌جمهور دوران جنگ را به او بدهیم.

پزشکیان در حساس‌ترین مقطع، پایه‌های اعتماد را ساخت

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: هر اندازه فکر می‌کنم، به این نتیجه می‌رسم که حکمت و قضا و قدر الهی و تقدیر الهی بر این قرار گرفت که در این مقطع حساس، که حوادث هر کدام می‌توانست کشور را از هم بپاشد، شخصیتی بی‌بدیل و بی‌نظیر مانند پزشکیان در رأس کشور قرار بگیرد.

حضرتی پایه‌های اعتماد به رئیس‌جمهور را بر دو اصل دانست و گفت: نخست، صادق و راستگو بودن و دوم، پاک و سالم بودن و با سلامت زندگی کردن.

وی افزود: از روند کاندیدا شدن و تأیید صلاحیت پزشکیان تا آمدنش به میدان انتخابات و دوران رقابت، ملت از همان روز اول فهمیدند که شخصیتی جدید و متفاوت از شخصیت‌های مرسوم در میدان سیاست وارد شده است.

حضرتی تصریح کرد: او کسی است که دروغ نمی‌گوید و حاضر نیست دروغ بگوید؛ صادقانه حرکت می‌کند و ارتباطش با مردم، صادقانه، حقیقی و اعتقادی است.

وی ادامه داد: زندگی پزشکیان سراسر پاکی بوده و کسی نتوانست در دوران انتخابات حتی یک نقطه ضعف کوچک برای او پیدا کند.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: بعد از ۴۷ سال از انقلاب، اگر بخواهیم در میان مسئولان، نمایندگان مجلس، وزرای ادوار، رؤسای جمهور، استانداران و سفرا کسانی را پیدا کنیم که این دو ویژگی را داشته باشند، شاید تعدادشان به اندازه انگشتان یک دست باشد.

من گوش محکمی برای شنیدن دارم

حضرتی یکی دیگر از پایه‌های امید ایجادشده از سوی پزشکیان را شنیدن صدای مردم دانست و گفت: از روزی که آقای پزشکیان آمد، سیاست‌هایی را تعریف کرد که پایه‌های امید بود.

وی افزود: پزشکیان می‌گوید من گوش محکمی برای شنیدن دارم؛ می‌شنوم، رئیس‌جمهور شنوا هستم، گوش می‌کنم و با دقت پیام ملتم را درک می‌کنم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ادامه داد: پزشکیان دروغ نمی‌گوید، دعوا نمی‌کند و وسعت سینه و فراخ‌بال فوق‌العاده‌ای دارد.

وی گفت: این‌گونه نیست که یک منتقد وسط سالن باشد و تند صحبت کند بلکه به او گفته می‌شود تشریف بیاورید، بلندگو در اختیار شماست و از سهم من و از وقت من برای حل مسئله استفاده کنید.

حضرتی افزود: بارها این اتفاق در جلسات، سمینارها و نشست‌های مختلف افتاده است؛ هر کسی که از کارگر و کارمند گرفته تا استاد و دانشجو اعتراض کرده، رئیس‌جمهور از او خواسته است جلو بیاید و از وقت و سهم رئیس‌جمهور برای بیان مسئله خود استفاده کند.

پزشکیان برای مسائل حل‌نشده کشور «نسخه وفاق» نوشت

حضرتی با اشاره به رویکرد پزشکیان برای حل مسائل کشور گفت: آقای پزشکیان به‌عنوان یک پزشک و جراح، برای مسائل حل‌نشده جامعه ایران یک نسخه نوشته است.

وی افزود: این مسائل در حوزه اقتصادی، سیاست، فرهنگ، اجتماع، بین‌الملل و داخل کشور وجود دارد و نسخه حل این مسائل این است که همدل، همبسته، یکدل و یک‌زبان باشیم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: تشخیص پزشکیان این بود که در سطح عالی کشور باید یکدلی، یک‌زبانی، اطمینان و اعتماد در عالی‌ترین شکل خود شکل بگیرد.

سطح اول وفاق؛ رابطه پزشکیان با رهبر شهید انقلاب

حضرتی با اشاره به رابطه پزشکیان با رهبر شهید انقلاب گفت: این اعتماد در سطح عالی کشور شکل گرفت و پزشکیان و رهبر انقلاب فقید، رابطه‌ای بسیار راحت و نزدیک داشتند.

وی گفت: پزشکیان به پشتوانه همین سرمایه اعتماد و اطمینانی که با رهبر انقلاب پیدا کرده بود، سراغ غامض‌ترین موضوعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی رفت؛ موضوعاتی که دولت‌های گذشته یا جرئت ورود به آنها را پیدا نکرده بودند یا اگر وارد شده بودند، در میانه کار با مشکل و اختلاف مواجه شده بودند.

سطح دوم وفاق؛ ایجاد اعتماد میان سران قوا

حضرتی افزود: پزشکیان به این مرحله قانع نشد و سطح دوم را تعریف کرد؛ اینکه وفاق، رفاقت، اطمینان و همبستگی جدی و قلبی میان سران سه قوه ایجاد شود.

وی با اشاره به سابقه ۲۰ ساله خود در مجلس گفت: من به‌عنوان کسی که ۲۰ سال نماینده مجلس بوده‌ام و ذهن جستجوگری دارم، همیشه اخبار و پشت پرده مسائل را دنبال می‌کردم و تقریباً همیشه اختلافات عجیب و غریب و ناهماهنگی‌هایی میان سران سه قوه وجود داشت که باعث دعوا می‌شد.

حضرتی گفت: پزشکیان تصمیم گرفت این اختلافات را تا حد امکان کامل حل کند.

سطح سوم وفاق؛ نزدیک شدن دولت و نیروهای نظامی و امنیتی

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ادامه داد: پزشکیان به این سطح نیز قانع نشد و در سطح فرماندهان ارشد نظامی، فرمانده کل سپاه، فرمانده کل ارتش و نهادهای امنیتی که همیشه فاصله‌هایی میان آنها وجود داشت، به دنبال ایجاد اتفاق نظر رفت.

وی گفت: تجلی این موضوع را می‌توان در رأی ۱۲ نفر از ۱۳ عضو شورای عالی امنیت ملی به تفاهم‌نامه مربوط دید.

به گفته حضرتی این اتفاق عجیبی بود؛ همه عزیزان در آن جلسه استدلال کردند، صحبت کردند و بر اساس منطق و استدلال خود رأی مثبت دادند؛ اتفاقی که معمولاً در گذشته امکان آن وجود نداشت.

سطح چهارم وفاق؛ همه ظرفیت جامعه ایرانی زیر یک چتر

حضرتی گفت: پزشکیان حتی به این مرحله نیز قانع نشد و به سطح بدنه جامعه رفت.

وی افزود: نگاه رئیس‌جمهور این بود که وفاق، همدلی و همبستگی با کل آحاد ملت باید به گونه‌ای تعریف شود که همه ظرفیت جامعه ایرانی زیر چتر خدمت قرار بگیرند و همه برای حل مسائل کشور احساس مسئولیت کنند.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به شکاف‌های تاریخی جامعه گفت: از گذشته تابوهای وحشتناکی وجود داشت و شکاف‌های قدیمی به شکاف‌های عمیق تبدیل شده بود؛ پزشکیان تصمیم گرفت این شکاف‌ها را حل کند.

حضور زنان در مدیریت دیگر عادی شده است

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به موضوع زنان گفت: مسئله زنان به یک مطالبه تبدیل شده بود که باید در سطح بالا و سطوح مدیریتی نقش ایفا کنند.

وی افزود: پزشکیان «آستین‌ها را بالا زد» و امروز در هر وزارتخانه حداقل یک و در بسیاری موارد دو یا سه معاون وزیر زن داریم.

حضرتی تأکید کرد: این موضوع دیگر عادی شده است؛ همان‌طور که موضوع قومیت‌ها عادی شده و شکاف‌های مذهبی نیز باید حل شود.

وی گفت: امروز دیگر نباید مسئله این باشد که فردی اهل سنت است، زرتشتی است یا متعلق به یک قوم خاص است.

حضرتی افزود: حتی برخی از دوستان از اقوام مختلف نزد من می‌آیند و می‌گویند به عرب‌ها، کردها یا بلوچ‌ها سهم داده‌اید، اما هنوز به قوم ما چیزی نداده‌اید؛ این نشان می‌دهد که اصل مسئله در حال تغییر است و پزشکیان به سمت معنا بخشیدن عملی به شعار ایران برای همه ایرانیان حرکت کرده است.

ایران برای همه ایرانیان؛ شعاری که پزشکیان در عمل دنبال کرد

حضرتی با اشاره به سابقه این شعار گفت: سال‌های پیش شعاری در جبهه اصلاحات تنظیم شده بود با عنوان «ایران برای همه ایرانیان»، اما این شعار تحقق پیدا نکرد.

وی افزود: مجلس ششم که اوج موفقیت دوستان اصلاح‌طلب بود و رئیس‌جمهور وقت نیز آقای خاتمی بود، نتوانست آقای جلال جلال‌زاده را به‌عنوان منشی کمیسیون یا منشی هیأت‌رئیسه انتخاب کند.

حضرتی ادامه داد: عده‌ای از قم با کفن و شمشیر و با نگرانی از اینکه این مسئله به یک فتنه جدید تبدیل شود، حرکت کردند و در نهایت به آقای جلال‌زاده گفته شد انصراف بدهد.

وی تأکید کرد: امروز پزشکیان به سمت تحقق عملی ایران برای همه ایرانیان حرکت کرده است.

بیا کمک کن؛ سیاست پزشکیان برای مشارکت دادن همه

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: مردم به این باور رسیده‌اند که رئیس‌جمهوری دارند که علاوه بر صادق و راستگو بودن و سالم بودن، به دنبال مشارکت دادن کل ملت برای حل مسائل کشور است.

وی افزود: سیاست پزشکیان مشارکت دادن همه است و به هر کسی که می‌آید، می‌گوید: بیا کمک کن.

حضرتی ادامه داد: پزشکیان به کسی «نه» نمی‌گوید.

وی با اشاره به جلسه با اتحادیه اصناف و بازاریان گفت: از همه دعوت شد؛ کسانی که تولید دارند، کسانی که مواد اولیه دارند و کسانی که می‌خواهند واردات انجام دهند.

حضرتی افزود: به آنها گفته شد خودتان یک کمیته نظارت بر کار خودتان داشته باشید، دولت نظارت عالیه داشته باشد و خودتان به سمت حل مشکلات بروید.

وی تأکید کرد: فعالان اقتصادی متخصص هستند، نیاز جامعه را درک می‌کنند و اگر نیتشان حل مشکلات مردم باشد، می‌توانند در این مسیر نقش ایفا کنند و در کنار آن سود خود را نیز ببرند.

روایت حضرتی از مدیریت جنگ؛ حتی یک دقیقه هم در پمپ‌بنزین‌ها اختلال ایجاد نشد

حضرتی در بخش دیگری از گفت‌وگو با اشاره به عملکرد دولت در دوران جنگ گفت: در یک روز سه انبار بزرگ، همزمان انبار شهرری، انبار شهران و انبار اتوبان ارتش، هدف قرار گرفت.

وی افزود: این انبارها فقط برای تهران نبودند و باید کالاها از آنجا تقسیم و سهمیه‌بندی می‌شد و به استان‌های مختلف می‌رفت.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: باید بررسی شود که آیا حتی یک ثانیه یا یک دقیقه در خدمات‌رسانی پمپ‌بنزین‌ها اختلالی ایجاد شد یا نه.

وی افزود: نیروگاه‌ها و پست‌های برق نیز هدف قرار گرفتند و نزدیک به ۲۰۰۰ پست برق آسیب دید.

حضرتی ادامه داد: پست‌های برق در واقع اتصالات میان شبکه‌های مختلف برق در محلات و مناطق مختلف هستند و در همان شرایط، سیمبان‌ها در ارتفاعات مشغول وصل کردن سیم‌ها بودند.

وی گفت: حتی زمانی که پهپاد در حال حمله بود، سیمبان ما در ارتفاع ۱۰۰ متری مشغول وصل کردن سیم برق بود.

حضرتی همچنین به حمله به نیروگاه عسلویه و پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: همزمان با حملات، نیروهای امدادی در حال آواربرداری بودند تا اگر جنازه یا مجروحی وجود دارد، هرچه سریع‌تر پیدا و نجات داده شود.

بازسازی پل‌ها در ۴۷ ساعت

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به آسیب دیدن پل‌ها گفت: در فرصت بسیار اندکی پل‌ها هدف قرار گرفتند، اما خانم دکتر صادق در مدت کمتر از ۴۷ ساعت توانست پل‌ها را دوباره به یکدیگر متصل کند.

وی افزود: مردم نیز برای کمک آمدند؛ حتی فردی که خودش را آرماتوربند معرفی کرده بود، گفت این کار را بلد است و حاضر است به‌صورت رایگان برای بازسازی پل‌ها آرماتوربندی کند.

با مجموعه رسانه‌های اصولگرا، اصلاح‌طلب، میانه و حتی رسانه‌های مستقل ارتباط داریم و با آنها صحبت می‌کنیم

شورای اطلاع‌رسانی دولت؛ چهار وظیفه داریم

حضرتی درباره مأموریت شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: برنامه شورا این است که تمامی ظرفیت روابط عمومی‌های کشور و تمامی ظرفیت رسانه‌ای کشور را فعال کند.

وی افزود: البته این دو بال مستقیماً زیر نظر شورا نیستند و ما چهار وظیفه اصلی داریم: سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هماهنگی و انسجام‌بخشی.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: روابط عمومی‌ها زیر نظر وزارتخانه مربوطه هستند و رسانه‌ها نیز ساختار و مسئولیت خود را دارند؛ بنابراین نقش شورا بیشتر نقش ریش‌سفیدی و هماهنگی بین دستگاهی است.

از مرز تا مرکز؛ طرح شورای اطلاع‌رسانی برای شبکه‌سازی روابط عمومی‌ها

حضرتی گفت: روابط عمومی‌ها را جمع می‌کنیم و جلسات مرتب با شورای هماهنگی روابط عمومی‌ها داریم تا ظرفیت آنها فعال شود.

وی افزود: یک طرح مفصل تحت عنوان »از مرز تا مرکز «طراحی شده است تا روابط عمومی‌ها مانند یک اندام و مانند یک شبکه سلسله‌اعصاب با یکدیگر مرتبط باشند.

حضرتی ادامه داد: در این شبکه، اولویت نخست، شخص رئیس‌جمهور است؛ در مرحله دوم دولت و مصوبات دولت و در مرحله سوم دستگاه مربوطه قرار دارد.

انتخاب روابط عمومی‌ها در اختیار وزارتخانه‌هاست

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره نحوه انتخاب مسئولان روابط عمومی گفت: مکانیزم انتخاب و گزینش روابط عمومی‌ها به گونه‌ای است که خیلی زیر نظر شورا نیستند و شورا نمی‌تواند به آنها دستور بدهد.

وی افزود: وزیر وقتی وارد وزارتخانه می‌شود، از نخستین اقداماتش این است که مسئول دفتر، مسئول حراست و مسئول روابط عمومی خود را با سلیقه خودش انتخاب کند.

حضرتی ادامه داد: بعد از آن، نامه انتخاب مسئول روابط عمومی برای بررسی صلاحیت حرفه‌ای به شورا ارسال می‌شود و شورا تلاش می‌کند با گفت‌وگو، مصاحبه و ارزیابی حرفه‌ای، صلاحیت افراد را بررسی کند.

وی تأکید کرد: تلاش کرده‌ایم از طرف شورا هیچ اختلافی به دستگاه‌ها تزریق نشود و با همه روابط عمومی‌ها دوستانه و در فضای رفاقت کار کنیم.

ارتباط با همه رسانه‌ها؛ از اصولگرا و اصلاح‌طلب تا مستقل

حضرتی درباره ارتباط شورای اطلاع‌رسانی دولت با رسانه‌ها نیز گفت: با مجموعه رسانه‌های اصولگرا، اصلاح‌طلب، میانه و حتی رسانه‌های مستقل ارتباط داریم و با آنها صحبت می‌کنیم.

وی افزود: رابطه ما با رسانه‌ها دوستانه است و حتی اگر از آنها بخواهیم تیتری بزنند، مقاله یا یادداشتی بنویسند، بودجه قابل توجهی برای این کار نداریم.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: تقریباً بودجه‌ای در اختیار شورا نیست و حتی اینکه بتوانیم امروز یک ناهار به میهمان بدهیم، خودش شانس بزرگی است.

وی تأکید کرد: بسیاری از مسائل را می‌توان با رفاقت، دوستی، محبت و فضای کاری پیش برد و پزشکیان نیز با همین رویکرد، کار را جلو می‌برد.

دو به اضافه چهار؛ برنامه برای شش سال آینده

حضرتی ابراز امیدواری کرد در نیمه دوم دولت، یعنی دو سال باقی‌مانده، و سپس با برنامه‌ریزی برای چهار سال بعد، دولت از تجربیات دو سال گذشته استفاده کند.

وی گفت: ما از یک برنامه »دو به اضافه چهار« برای شش سال آینده صحبت می‌کنیم تا تجربه دو سال گذشته در اختیار شخص پزشکیان، هیأت دولت، وزرا، دستگاه‌ها، معاونان و همه بخش‌های اجرایی قرار گیرد.

جنگ بخشی از برنامه‌های پزشکیان را عقب انداخت

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: پزشکیان آرزوهای زیادی برای کار داشت و جنگ بخشی از آنها را عقب انداخت.

وی با اشاره به نهضت مدرسه‌سازی اظهار کرد: یکی از آرزوهای رئیس‌جمهور ساخت ۱۰ هزار مدرسه بود.

حضرتی افزود: در بخش فیزیکی نهضت آموزش و پرورش و مدرسه‌سازی، ساخت ۱۰ هزار مدرسه هدف‌گذاری شده بود که تاکنون حدود ۵ هزار مدرسه ساخته شده است.

وی گفت: قرار بود این ۱۰ هزار مدرسه امسال به پایان برسد، اما با وقوع جنگ، کار متوقف نشد و ادامه پیدا کرد، هرچند سرعت آن کاهش یافت و به حدود ۵ هزار مدرسه رسید.

حضرتی افزود: وزیر آموزش و پرورش ان‌شاءالله جزئیات این موضوع را اعلام خواهد کرد.

کریدورها؛ ادامه یک برنامه با آهنگ کندتر

حضرتی درباره توسعه کریدورها نیز گفت: قرار بود کریدورها تکمیل شوند و این برنامه همچنان ادامه دارد، اما با آهنگ نسبتاً کندتری پیش می‌رود.

وی تأکید کرد: کریدورها منتفی نشده‌اند و همچنان جزو اصول کاری پزشکیان هستند.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: پزشکیان ارتباط بسیار خوبی با کشورهای همسایه ایجاد کرده بود، اما جنگ باعث شد بخشی از این روند، به‌ویژه در ارتباط با همسایگان جنوبی که پایگاه‌های آمریکا در آنها قرار داشت، با توقف مواجه شود.

افزایش اختیارات استانداران

حضرتی افزایش اختیارات استانداران را یکی از اتفاقات مهم دوران جنگ دانست و گفت: اختیارات استانداران انجام شد و جزو معجزات زمان جنگ بود

وی افزود: استانداران با این اختیارات توانستند در استان خود بدرخشند و امور را بهتر مدیریت کنند.

حضرتی با اشاره به نگاه پزشکیان گفت: رئیس‌جمهور می‌گوید: «این آقا استاندار یک استانی است، من هم رئیس‌جمهورم؛ او چیزی از من کم ندارد، فقط اختیار کم دارد. اختیار به او بدهیم، انجام می‌دهد.»

وی تأکید کرد: تجربه جنگ نشان داد که واگذاری اختیار به استانداران می‌تواند در مدیریت کشور مؤثر باشد.

محله‌محوری؛ یکی دیگر از دغدغه‌های پزشکیان

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: محله‌محوری همچنان جزو موضوعات، دغدغه‌ها و آرزوهای پزشکیان است.

وی افزود: هدف این است که مسائل کل کشور به شکل محله‌به‌محله دیده شود و مردم با احساس مسئولیت نسبت به همنوعان، هم‌کیشان، همسایه‌ها و هم‌محلی‌های خود، برای حل مسائل کنار یکدیگر بنشینند.

حضرتی تأکید کرد: آن مشارکت حداکثری که پزشکیان دنبال می‌کند، می‌تواند از محله‌محوری تجلی پیدا کند.

معیشت، بهداشت و آموزش؛ سه اولویت پزشکیان

حضرتی گفت: پزشکیان همچنان هر روز و در هر جلسه پیگیر مسئله معیشت مردم است.

وی افزود: رئیس‌جمهور می‌گوید معیشت مردم، بهداشت مردم و آموزش مردم سه اولویت من هستند و در شرایط فعلی، معیشت مردم مهم‌تر از همه است.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت ادامه داد: کالا‌برگ‌ها فعال شده و تاکنون چندین بار اجرا شده و ان‌شاءالله ادامه خواهد داشت.

رسانه‌های جهان در صف گفت‌وگو با پزشکیان

حضرتی در ادامه با اشاره به ظرفیت رسانه‌های بین‌المللی گفت: دنیا پر از رسانه است و بسیاری از رسانه‌های بزرگ دنیا علاقه‌مند به گفت‌وگو با پزشکیان هستند.

وی افزود: از CNN گرفته تا یورونیوز، اسکای‌نیوز و الجزیره درخواست گفت‌وگو و مصاحبه با رئیس‌جمهور دارند.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود و شخص پزشکیان، دفتر ارتباطات و مجموعه دفتر رئیس‌جمهور که به گفته وی تلاش‌های خوبی در این حوزه انجام داده‌اند، باید این بخش را تقویت کنند.

وی تأکید کرد: وزرا نیز باید تک‌تک از ابتکارات و خلاقیت‌هایی که امروز در دنیا وجود دارد، استفاده کنند.

لازم نیست همیشه منتظر صداوسیما باشیم

حضرتی گفت: لازم نیست همیشه منتظر صداوسیما باشیم؛ صداوسیما عزیز و محترم است، اما یک ظرفیت مشخص دارد و نباید سایر ظرفیت‌ها را به روی خودمان ببندیم.

وی با اشاره به مصاحبه اخیر وزیر ارتباطات اظهار کرد: آقای ستار هاشمی درباره اینترنت یک نشست مطبوعاتی برگزار کرد و این هم یکی از روش‌های جدید ارتباط با مردم است.

حضرتی افزود: امروز دیگر نباید خودمان را محدود به یک شبکه تلویزیونی بدانیم.

وی گفت: حتی می‌توان یک موبایل جلوی رئیس‌جمهور گذاشت و او یک پیام ویژه بدهد که به‌صورت خودکار در سطح دنیا منتشر شود.

یک موبایل جلوی رئیس‌جمهور بگذاریم؛ یک پیام ویژه با مردم در میان بگذارد

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت پیشنهاد کرد رئیس‌جمهور به‌صورت مستقیم و منظم با مردم صحبت کند.

وی گفت: تصور کنید رئیس‌جمهور بگوید یک موبایل را جلوی من بگذارید؛ می‌خواهم امروز یک مطلب مهم را با ملت در میان بگذارم.

حضرتی ادامه داد: رئیس‌جمهور می‌تواند به مردم بگوید: «ملت شریف ایران، وارد نیمه دوم خدمت دولت شدیم؛ این برنامه‌های ماست و این هم برنامه‌های هفته آینده من است که می‌خواهم انجام دهم» و هفته آینده نیز دوباره چنین گفت‌وگویی داشته باشد.

وی تأکید کرد: لازم نیست رئیس‌جمهور موضوعات محرمانه را مطرح کند؛ همین ارتباط روان رئیس‌جمهور با کل ملت می‌تواند جذاب باشد و مورد استقبال قرار گیرد.

اطلاع‌رسانی مستقیم؛ «یک حق ملت» است

حضرتی با تقدیر از سخنگوی دولت گفت: خانم سخنگوی دولت بسیار زحمت می‌کشد و من همیشه از ایشان تشکر کرده‌ام.

وی افزود: دفتر ارتباطات رئیس‌جمهور نیز یک ارگان اطلاع‌رسانی مهم است و این ظرفیت، یک حق در دست ما و در واقع یک حق ملت است.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تأکید کرد: لازم نیست روزی ۱۰ بار صحبت کنیم؛ می‌توانیم روزی یک بار یا حتی هفته‌ای یک بار با مردم صحبت کنیم.

وی گفت: به نظر من چنین ارتباط مستقیمی می‌تواند بخش زیادی از بار توقعاتی را که مرتباً از مجموعه اطلاع‌رسانی وجود دارد، کاهش دهد.

حضرتی افزود: با کمک همه ارکان رسانه دولت، روابط عمومی‌های وزارتخانه‌ها و رسانه‌های دولتی می‌توان این ظرفیت را فعال کرد.

وی از روزنامه ایران، ایرنا، ایسنا، برنا، مجموعه سخنگوی دولت و دفتر ارتباطات ریاست جمهوری به‌عنوان بخشی از این ظرفیت نام برد و گفت: اگر هر کدام در جای خود کمک کنند، مجموعه اینها در کنار شورای اطلاع‌رسانی می‌تواند نتیجه خوبی ایجاد کند.

پزشکیان به گردش آزاد اطلاعات فوق‌العاده علاقه‌مند است

حضرتی در بخش دیگری از گفت‌وگو با تأکید بر نگاه رئیس‌جمهور به رسانه گفت: پزشکیان به گردش آزاد اطلاعات فوق‌العاده علاقه‌مند و معتقد است.

وی افزود: اگر رسانه‌ای علیه رئیس‌جمهور شیطنت کند، حرفی بزند یا حتی او را تخریب کند، پزشکیان واکنش تندی نشان نمی‌دهد.

حضرتی گفت: شخصیت پزشکیان این‌گونه است که اگر رسانه‌ای انتقاد کند، می‌گوید دستش درد نکند؛ وظیفه رسانه انتقاد کردن است.

وی ادامه داد: شاید پزشکیان به اندازه‌ای که از نقد منصفانه خوشحال می‌شود، از تعریف خوشحال نشود؛ چراکه معتقد است رسانه باید واقعیت‌ها را بگوید و اگر ضعفی وجود دارد، آن را مطرح کند.

رسانه فقط قسمت خالی لیوان را نبیند

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با اشاره به نگاه پزشکیان به وظیفه رسانه گفت: بر اساس دیدگاه رئیس‌جمهور، خبرنگار باید خبر و گزارش خودش را بگوید، اما باید انصاف را نیز رعایت کند.

وی افزود: اگر دولت کاری انجام داده، رسانه باید به قسمت پر لیوان نیز توجه کند و نباید فقط قسمت خالی لیوان را ببیند.

حضرتی ادامه داد: پزشکیان از این جهت وسعت نظر و فراخ‌بال زیادی دارد، راحت با خبرنگاران و رسانه‌ها صحبت می‌کند و اجازه می‌دهد آنها انتقاد کنند، اشکال بگیرند و ایراد بگیرند.

وی گفت: رئیس‌جمهور در کنار نقد، از رسانه‌ها می‌خواهد پیشنهادهای خود را نیز ارائه کنند.

حضرتی تأکید کرد: رسانه‌ای که زحمت می‌کشد و نقد می‌کند، در کنار نقد و بیان اشکالات، بهتر است پیشنهاد هم ارائه دهد.

حاکم اگر عادل و منصف باشد، بقیه هم وارد داستان می‌شوند

حضرتی با اشاره به فرهنگ عمومی جامعه گفت: در ایران، وقتی مسئله‌ای حل و آسان می‌شود، گاهی مردم آن را فراموش می‌کنند.

وی افزود: اما ریشه‌ها به همان وسعت نظر و رویکرد حاکم برمی‌گردد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: حاکم اگر عادل باشد، حاکم اگر منصف باشد، حاکم اگر سینه‌اش گشاد باشد، فراخ‌بال باشد و وسعت نظر داشته باشد، بقیه هم یواش می‌آیند توی داستان.

در نهضت مدرسه‌سازی مقداری ظلم شد

حضرتی در پایان درباره نهضت مدرسه‌سازی گفت: به نظر من در این موضوع مقداری ظلم شد.

وی افزود: خود پزشکیان علاقه بسیار زیادی به این موضوع داشت و تحلیلی داشت که ریشه مسائل و مصائب ایران، مشکلات اداری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، به مدرسه، شیوه تربیت، آموزش و پرورش و نحوه پرورش نسل آینده برمی‌گردد.

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: اگر می‌خواهیم مالیات‌ستانی درستی داشته باشیم، باید آموزش و پرورش درستی داشته باشیم؛ اگر می‌خواهیم نظم خوبی در رانندگی داشته باشیم، باید از مدرسه شروع کنیم.

وی تأکید کرد: خانواده و مدرسه دو ریشه اصلی هستند و این اصل درستی است.

حضرتی گفت: در این بخش به نظر من مقداری سستی و قصور شد و حق مطلب آن‌گونه که باید ادا نشد.

وی افزود: بعد از آن نیز جنگ اتفاق افتاد و اجازه نداد کارهای خوبی که در این حوزه در حال انجام بود، آن‌گونه که باید به نمایش گذاشته شود.

منبع: شفقنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید