تحلیلگر روزنامه «هاآرتص» اسرائیل:

در خصوص آتش‌بس لبنان، نتانیاهو مجبور به اطاعت از دستور ترامپ شد

یک تحلیلگر صهیونیستی نوشت که رئیس‌جمهور آمریکا آتش‌بس لبنان را بدون هماهنگی با اسرائیل اعلام کرد و بنیامین نتانیاهو ناچار به پذیرش آن شد؛ این موضوع با موجی از انتقادهای جدی در داخل اراضی اشغالی روبرو شده است.

 در خصوص آتش‌بس لبنان، نتانیاهو مجبور به اطاعت از دستور ترامپ شد

«عاموس هارئل»، تحلیلگر روزنامه «هاآرتص» در مقاله‌ای با انتقاد شدید از اعلام آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا، این اقدام را تکرار تجربه آتش‌بس غزه دانست و نوشت که ایالات متحده ممکن است همانند سال گذشته، اسرائیل را برای خروج از لبنان نیز تحت فشار قرار داده است.

به گفته وی، رئیس‌جمهور آمریکا در موضوع ایران نیز بدون هماهنگی با تل‌آویو عمل کرد و در هر دو مورد، تصمیمات خود را بر نتانیاهو که خواهان ادامه جنگ در هر دو جبهه بود، تحمیل کرد. این موضوع مقامات اسرائیلی را در بهت فرود برد و انتقادات جدی را در پی داشت.

هارئل نوشت، نتانیاهو در تماس تلفنی با وزرای کابینه گفت موافقت با آتش‌بس لبنان «نشانه قدردانی از رئیس‌جمهور آمریکا» و بخشی از تلاش برای هماهنگی مواضع با واشنگتن درباره موضوع ایران است.

وی تأکید کرد که نتانیاهو چاره‌ای جز پذیرش دستور آمریکا نداشت و با انتقاد جدی افزود که «سیاست خارجی اسرائیل اکنون در دستان رئیس‌جمهور آمریکا قرار دارد». به گفته این تحلیلگر، همان‌گونه که آمریکا سال گذشته تل‌آویو را به پایان جنگ ۱۲ روزه علیه ایران وادار کرد، اکنون نیز آتش‌بس موقت در لبنان و ایران را بر اسرائیل تحمیل کرده است.

به نوشته هارئل، اعضای کابینه اسرائیل تنها پس از اعلام رسمی رئیس‌جمهور آمریکا از آتش‌بس مطلع شدند. افکار عمومی اسرائیل نیز از طریق همین اعلامیه در جریان قرار گرفتند.

هارئل افزود: نتانیاهو برای قانع‌کردن افکار عمومی درباره «پیروزی» با مشکل جدی مواجه خواهد شد؛ زیرا اسرائیل در حالی که عملیات در لبنان را متوقف کرده است، اما حزب‌الله خلع سلاح نشده و ایران همچنان در قدرت است. همچنین ساکنان مناطق شمالی، از جمله کریات‌اشمونه، المطله و مرگلیوت، که اکنون بیش از گذشته از قدرت آتش و توان جنگی حزب‌الله نگران هستند. اینها بخشی از چالش‌های جدی نتانیاهو محسوب می‌شوند.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید