قدرت میدان، دست کشورمان را در دیپلماسی بالا برد

پیروزی ایران در جنگ تحمیلی سوم / ترامپ شروط ده‌گانه ایران را پذیرفت / آغاز دوران ابرقدرتی ایران در نظم‌نوین جهانی

با اعلام توقف حملات آمریکا و اسرائیل به کشورمان، ایران رسما پیروز سومین‌ جنگ تحمیلی پس از انقلاب شد.

پیروزی ایران در جنگ تحمیلی سوم / ترامپ شروط ده‌گانه ایران را پذیرفت / آغاز دوران ابرقدرتی ایران در نظم‌نوین جهانی

دونالد ترامپ که پس از شکست‌های میدانی در این‌جنگ به دنبال راهی برای فرار از تداوم این شکست‌ها بود، در نهایت ساعتی قبل شروط ده‌گانه ایران را که دوشنبه‌شب به اسلام‌آباد تحویل داده شده بود، پذیرفت و آتش‌بس دو هفته‌ای اعلام کرد (اینجا بخوانید).

به دنبال این عقب‌نشینی، پس از بارها تهدید ایران به از بین بردن زیرساختها، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای، از شروطی که ترامپ آنها را پذیرفته رونمایی کرد تا مشخص شود اکنون جهان با یک ابرقدرت جدید به نام ایدان مواجه است.

براساس این بیانیه (اینجا بخوانید) ایران نه تنها موفق شد مانع از رسیدن دو قدرت هسته‌ای (آمریکا و اسرائیل) به هدف خود یعنی نابودی ایران، اشغال خاک کشور، ربودن اورانیوم‌های غنی شده، محدودسازی برنامه موشکی و تضعیف گروه‌های مقاومت منطقه شود، بلکه اهداف مهمی را به طرف مقابل تحمیل کرد. اهدافی که ترامپ هرگز در مذاکرات پیشین آن را نپذیرفته بود.

عدم تجاوز دوباره، استمرار کنترل ایران بر تنگه هرمز، پذیرش حق غنی سازی، رفع همه تحریم ها، خاتمه قطعنامه ها، پرداخت خسارت، خروج نیروی رزمی آمریکا از منطقه و توقف جنگ در همه جبهه ها از جمله علیه مقاومت لبنان شروط مهمی است که ترامپ آن را مبنای مذاکرات پیش رو دانسته است.

بی‌تردید اسرائیل نسبت به این توافق عصبانی است و شاید برای همین در آخرین روز این‌جنگ، حملات شدیدی به زیرساخت‌های ایران از جمله پُل‌های ارتباطی انجام داد و شاید در ایام مذاکرات نیز برای برهم زدن روند گفتگوها تلاش کند.

با این‌حال ایران تاکید دارد که با بدبینی، از روز جمعه گفتگوهای اسلام‌آباد را پیگیری کرده و برای تحقق سیاسی و دیپلماتیو اهدافی که در نیدان‌محقق شده، تلاش خواهد کرد.

بی تردید در این جنگ ایران با ضربات مهمی ازجمله شهادت رهبر انقلاب و صدها شهید دیگر، تحمیل خسارتهای مادی و زیرساختی فراوان و چالش‌های دیگر روبرو شد، اما تثبیت ابرقدرتی کشورمان و تحمیل اراده بر طرف آمریکایی و اسرائیلی، پیش‌بینی رهبر شهید انقلاب در ایجاد احساس نصرت در دل‌های ایرانیان را محقق ساخت و میلیون‌ها ایرانی را بار دیگر حول محور پرچم جمهوری لسلامی متحد کرد و غبار انحراف در امید به کمک ترامپ و نتانیاهو را از دل‌ها زدود.

این جنگ، قدرت ایران را به کشورهای منطقه نیز اثبات کرد و نظم متفاوتی به خلیج فارس داد که احیا کننده قدرت تاریخی ایران در دریاها به شمار می‌رود. در سطح جهانی نیز هیمنه قدرت آمریکا را فروریخت. هرچند بی‌تردید دونالد ترامپ و دولتش می‌کوشند خود را برنده این جنگ نشان دهند، اما واقعیت‌ها چنان عیان است که ابهامی ررباره پیروزی واقعی این رویارویی باقی نمی‌گذارد و همین واقعیت، برای دهه‌ها امنیت و توسعه ایران را تضمین خواهد کرد.

پیروزی ایران در این‌جنگ، یک‌بار دیگر اهمیت استفاده همزمان از قدرت نرم و سخت را نمایان کرد. مردمی که چهل شب در خیابانها، مراقب وحدت و امنیت داخلی بودند و نظامیانی که در میدان، پاسخ تک تک تجاوزهای دشمن را داده و ضربات محکمی به مدعیان ابرقدرتی وارد ساختند.

حالا از خاکستر ویرانی‌های این جنگ، ایران ابرقدرت ققنوس‌وار برخواهد خاست تا ثابت کند تمدنی کهن، زیر بار تجاوز جنگ‌افروزان نه فقط از بین نمی‌رود، بلکه بالنده‌تر پیش خواهد رفت.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • ناشناس

    خب دیگه برای بار ۲۰۵۷۲۵۱۹۵ ام پیروز شدیم رفت نتو وصل کنید بریم پی زندگیمون

  • ناشناس

    معلوم خیلی خوشحالین دو هفته بهتون تنفس دادند

  • ناشناس

    گوشه گوشه ایران نشانه‌های بسیاری از پیروزی وجود دارد
    ای مردم مظلوم