چین: دعوتنامه رسمی آمریکا برای عضویت در شورای صلح غزه را دریافت کردیم
سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز اعلام کرد که کشور متبوعش دعوتنامه رسمی برای عضویت در شورای صلح غزه را دریافت کرده است.
به گزارش نشریه گلوبال تایمز ، گوئو جیاکون در نشست خبری دستگاه دیپلماسی چین درباره موضع پکن در مورد ایجاد «شورای صلح غزه» که توسط دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا پیشنهاد شده و اینکه آیا چین دعوتنامهای برای پیوستن به آن دریافت کرده است، گفت: پکن قبلا دعوتنامه را از واشنگتن دریافت کرده است.
وی درباره موضع چین نسبت به ایجاد شورای صلح غزه، اطلاعی بیشتری نداد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که لو شیانگ پژوهشگر آکادمی علوم اجتماعی چین در گفتو گوی با نشریه گلوبال تایمز تصریح کرد که اقدامات ترامپ در راستای پیشبرد منافع منطقهای و راهبردی خود در آسیای غربی است؛جایی که ایالات متحده مدتهاست به دنبال نفوذ و دسترسی به منابع است.
وی با انتقاد از اقدام ترامپ، افزود: واشنگتن حتی اگر بهدنبال صلح یا بازسازی در غزه باشد، تمایل به استفاده از بازیگران همسوی خود را در آسیای غربی دارد.
گفتنیست، ترامپ روز شنبه اعضای هیات موسوم به «صلح غزه» را منصوب کرد و تاکنون، کشورهای مختلفی از جمله انگلیس، ترکیه، قطر، مصر و کانادا به این شورا پیوستهاند.
بر اساس پیشنویس منشور شورای صلح که در شبکه بلومبرگ منتشر شده، رئیسجمهوری آمریکا ریاست این شورا را به عهده خواهد گرفت و پیوستن کشورها به این شورا نیز در حیطه اختیارات وی خواهد بود.
همچنین گزارش شده است که مدت عضویت هر کشور در این شورا سه سال خواهد بود که با موافقت ترامپ امکان تمدید دارد. با این حال وی از کشورهایی که تمایل دارند کرسی دائمی را در این شورا داشته باشند، خواست که یک میلیارد دلار [برای غزه] اختصاص دهند.
براساس پیشنویس منشور شورای صلح، ترامپ این حق را خواهد داشت که هر وقت که خواست، فردی را به عنوان رئیس، جایگزین خود کند.