هشدار گروسی: اورانیوم ۶۰ درصدی ایران برای ساخت ۱۰ بمب هسته‌ای کافی است

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد ایران حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد؛ مقداری که در صورت غنی‌سازی بیشتر، می‌تواند برای تولید ماده لازم جهت ساخت ۱۰ بمب هسته‌ای کافی باشد.

هشدار گروسی: اورانیوم ۶۰ درصدی ایران برای ساخت ۱۰ بمب هسته‌ای کافی است

در پی حملات اخیر به تأسیسات هسته‌ای ایران، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفت‌وگو با روزنامه سوئیسی «لوتان» هشدار داد که تهران همچنان حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد. وی تأکید کرد که اگر این مقدار به سطح تسلیحاتی یعنی ۹۰ درصد برسد، می‌تواند برای ساخت حدود ۱۰ بمب هسته‌ای کافی باشد.

گروسی با اشاره به اینکه این ذخایر در تأسیسات فردو، نطنز و اصفهان نگهداری می‌شوند، گفت: «ما هنوز با این مسأله مواجهیم که با این حجم از اورانیوم غنی‌شده ایران چه باید کرد.»

او همچنین خاطرنشان کرد که علی‌رغم حملات اخیر، دانش فنی ایران از بین نرفته و برنامه هسته‌ای این کشور همچنان فعال است. به گفته گروسی، آژانس از طریق تصاویر ماهواره‌ای بر تأسیسات نظارت دارد، زیرا بازرسی‌های حضوری پس از حملات محدود شده‌اند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان خواستار راه‌حل دیپلماتیک برای حل اختلافات شد و تأکید کرد که تنش‌ها نباید به تشدید بحران منجر شوند.

منبع: نظامی نیوز
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس

    ترامپ شیردوش ماهمه رانابودکردیم خخخخخخ