برای ایجاد «بازدارندگی» در برابر روسیه

آلمان قصد خرید سامانه موشکی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر را از آمریکا دارد

وزیر دفاع آلمان اعلام کرد کشورش قصد خرید سامانه‌های پرتابگر تایفون با قابلیت شلیک موشک‌هایی با برد حدود ۲۰۰۰ کیلومتر را از ایالات متحده دارد.

آلمان قصد خرید سامانه موشکی با برد ۲۰۰۰ کیلومتر را از آمریکا دارد

«بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد کشورش به بهانه ایجاد «بازدارندگی» در برابر روسیه خواستار خرید پرتابگرهای موشکی «ام.آر.سی تایفون» که مختص به موشک‌های میان‌برد است از ایالات متحده تا سال ۲۰۲۶ شده است.

به گزارش «راشاتودی»، سامانه تایفون قابلیت پرتاب موشک‌های اس‌ام-۶ و تاماهاوک با برد تقریبی ۱۸۰۰ کیلومتر را دارد و برلین با داشتن آنها می‌تواند به حملات در عمق خاک روسیه از جمله حمله مستقیم به مسکو دست بزند.

قصد برلین برای خرید سامانه پرتابگر تایفون یادآور تحولات مربوط به دوران بحران موشکی اروپا در زمان جنگ سرد است.

سامانه موشکی تایفون طبق معاهده کنترل تسلیحاتی موسوم به «معاهده تسلیحات هسته‌ای برد متوسط» (INF) که ملغی شده، ممنوع محسوب می‌شوند.

پیستوریوس روز دوشنبه تایید کرد برلین درخواست رسمی خرید سامانه تایفون را برای واشنگتن فرستاده است.

سامانه پرتابگر تایفون با برد عملیاتی حدودا ۲۰۰۰ کیلومتری در صورت شلیک از خاک آلمان می‌تواند فراتر از مسکو را نیز هدف قرار دهد.

پیستوریوس در بیانیه‌ای تصریح داشت: «این سامانه شکافی در زمینه توانمندی را تا زمانی که کشورهای اروپایی موشک‌های دوربرد خودشان را در فرآیندی حدودا هفت تا ۱۰ ساله تولید کنند، پر می‌کند.»

با این وجود او نسبت به اینکه ایالات متحده به استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان از سال ۲۰۲۶ طبق یک طرح اعلام شده توسط دولت سابق ایالات متحده در ۲۰۲۴ متعهد بماند اظهار بی‌اطمینانی کرد.

او اظهار کرد: «بسیار مطمئنم که توافق سال گذشته هنوز معتبر است اما ما هنوز منتظر یک تصمیم نهایی هستیم.»

مسکو واکنش شدیدی به اعلام استقرار موشک‌های دوربرد در آلمان نشان داده و هشدار داد که برای خودش هیچ محدودیتی از بابت استقرار موشک‌های مشابهش قائل نخواهد شد.

استقرار پرتابگرهای تایفون و دیگر تسلیحات دوربرد در آلمان یادآور بحران موشکی اروپا در زمان جنگ سرد است؛ بحرانی که در آن ناتو در یک تصمیم مناقشه‌برانگیز قصد کرد تا موشک‌های «پرشینگ II» را که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و برد بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر دارند در دهه ۱۹۸۰ در آلمان غربی مستقر کند. این تصمیم اعتراضات وسیعی را در سراسر اروپا برانگیخته و باعث بدتر شدن تنش‌ها بین ایالات متحده و اتحاد شوروی سابق شد اما نهایتا به تنش‌زدایی و امضای معاهده تسلیحات هسته‌ای برد متوسط منجر شد.

طبق معاهده INF بین آمریکا و شوروی سابق که با هدف حذف همه موشک‌های برد متوسط پرتابی از سطح با برد بین ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر امضا شد سامانه تایفون ممنوع محسوب می‌شود.

این معاهده در پی تصمیم سال ۲۰۱۹ واشنگتن برای خروج از آن فروپاشید. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داد فروپاشی این معاهده باعث تضعیف چارچوب امنیت جهانی می‌شود.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • محمدرضا شادی

    سلام جناب بوریس چرا از ما نمیخرید موشکهای ما قابل ردیابی نیستند وارزان هم میفروشیم فقط به شرطی که یک بار برای همیشه مستقل باشید

  • ناشناس

    عشق است المان