اسرائیل شرکت تتر را هم ناامن کرد
فریز شدن تتر در کیف پول برخی از ایرانیها بعد از جنگ 12 روزه این احتمال تبعیت شرکت تتر از آمریکا و اسرائیل را پررنگ کرده است.

چند روزی است که موضوع فریز شدن تتر در کیف پولهای دیجیتال ایرانیها در فضای مجازی و رسانهای بازتاب زیادی پیدا کرده و باعث نگرانی افرادی شده است که دارایی خود را به این ارز دیجیتال تبدیل کردهاند.
فریز شدن یا مسدود شدن اتفاقی است که در پی آن کابر هیچ دسترسی به دارایی خود ندارد و اقداماتی نظیر خریدو فروش یا انتقال به سایر کیف پولها را ندارد، در این شرایط اصطلاحا کیف پول او در لیست سیاه قرار میگیرد.
اقدامی که تا زمان دستور شرکت تتر که معمولا از سوی مقامات و سازمانهای کشورهای تحریمکننده ایران دستور العملهایی را اجرا میکند، پابرجاست.
دلیل مسدود شدن کیف پولها و فریز شدن تتر
این مسدود شدن نیز ممکن است به صورت دائم با موقتی باشد. هرچند گفته میشود که فریز شدن تتر به دلیل تخلفات مالی، پولشویی و جرائم سایبری اتفاق میافتد با این حال بررسیها نشان میدهد که فریز شدن تتر ایرانیان همزمان با افزایش درگیرها با آمریکا و اسرائیل اتفاق افتاده است که به احتمال سیاسی بودن آن افزوده است.
حالا این موضوع تصور امن بودن ارزهای دیجیتال برای نگهداری داراییها را با چالش مواجه کرده و مخاطرات آن برای ایرانیها بیشتر از قبل شده است.
هرچند به صورت شفاف آماری از حجم بازار تتر در ایران و تترهای در دست ایرانیان وجود ندارد؛ اما این مسئله کاملا روشن است که تتر یکی از ارزهای مورد علاقه ایرانیها است. در حال حاضر ۷۰۰ میلیون دلار تتر فریز شده است که این میزان مربوط به ۱۱۲ کیف پول و در شبکههای ترون و اتریوم است و گفته شده به فعالیت ایرانیها نیز ارتباطاتی دارد.
چطور میتوان از دارایی دیجیتال محافظت کرد؟
کارشناسان میگویند به دلیل مسائل و مشکلاتی که در مسیر نقل و انتقالات مالی ایرانیان به واسطه تحریمهای غرب وجود دارد، دارایی افراد بیشتری ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد و بدون دلیل و اعلام قبلی مسدود شود. موضوعی که نشان میدهد تمرکز تحریمکنندگان در حال کشیده شدن به بازار ارزهای دیجیتال و جدیتر شدن آن است. هرچند در برخی موارد کیف پولهای مسدود شده مربوط به سرمایههای خرد است.
تجربه نیز نشان داده است که داراییهای ایرانیها همواره به بهانههای مختلف از جمله دور زدن تحریم یا پولشویی و تامین مالی تروریسم و یا مشکوک بودن تراکنشها در معرض تهدید قرار داشته است. از طرفی با توجه به اینکه ایرانیها دسترسی به احقاق حق خود از طریق حقوقی ندارند، اغلب کارشناسان در این حوزه پیشگیری و محافظت از داراییهای دیجیتال از طریق تبدیل تتر به سایر ارزهای دیجیتال را پیشنهاد میکنند. ارزهایی که ساختار غیرمتمرکزتری دارند و امکان مسدود شدن آنها پایینتر است.
علاوه بر این پیشنهاد میشود برای نقل و انتقال این ارز یکبار به ارز دیگری تبدیل و بار دیگر به تتر بازگردانده شود و بعد انتقال داده شود تا شناسایی آن پیچیدهتر شود. با این حال این راهکارها نیز همچنان ریسک را با خود دارند و اطمینان صد درصدی به آنها نمیتوان داشت.