"اژدهای قدرتمند" چین در آسمان ایران به پرواز در خواهد آمد؟
اخیراً اخباری درباره یک قرارداد نظامی احتمالی میان چین و ایران برای فروش هواپیماهای "جی-10 سی" در حال پخش شدن است. این موضوع به ویژه پس از تنش ها و درگیری های اخیر بین ایران و اسرائیل در ژوئن 2025، بیشتر مطرح شد.

الجزیره قطر در گزارشی به موضوع فروش جنگنده های چینی به ایران پرداخته است. در زیر خلاصه ای از این گزارش ترجمه و ارائه می گردد:
اژدهای چین در راه تهران؟
از زمان الحاق هواپیمای "چنگدو جی-10" (Chengdu J-10)، که به عنوان "اژدهای قدرتمند چین" شناخته میشود به نیروی هوایی چین در سال 2006، این هواپیما به یک نماد مهم برای مدرنسازی نیروهای هوایی چین تبدیل شده است.
به عنوان اولین جنگنده چند منظوره که به صورت بومی در چین تولید شده و از فناوری های پیشرفته برخوردار است، این هواپیما به خوبی توانایی های خود را به رخ جنگنده های غربی و روسی کشانده است.
آخرین نسخه این جنگنده، "جی-10 سی" (J-10C)، دارای سیستم های پروازی پیشرفته و قابلیت های تسلیحاتی فراوانی است که می تواند به نیروهای مسلح ایران کمک کند تا ضعف های موجود در ناوگان هوایی قدیمی خود را برطرف کند.
اخیراً اخباری درباره یک قرارداد نظامی احتمالی میان چین و ایران برای فروش هواپیماهای "جی-10 سی" در حال پخش شدن است. این موضوع به ویژه پس از تنش ها و درگیری های اخیر بین ایران و اسرائیل در ژوئن 2025، بیشتر مطرح شد. نگرانی ها درباره امنیت آسمان ایران از جمله عوامل مهمی است که این قرارداد را مطرح کرده و همزمان، به معضلی پیچیده تبدیل کرده است.
آمارهای منتشر شده از منابع اطلاعاتی آسیا نشان می دهند که قرارداد میان چین و ایران ممکن است شامل تحویل 24 فروند از این جنگنده ها به تهران باشد؛ 24 فروندی که به تدریج از اواخر سال جاری به ایران منتقل خواهد شد.
در عوض، ایران به چین کمک خواهد کرد تا شرکت های خود را در کریدورهای انرژی منطقه مستقر کرده و مشارکت این شرکت ها را در ایران بیشتر کند.
نفوذ چین در غرب آسیا؟
مذاکرات حول این قرارداد از سال 2021 آغاز شد و سرعت این فرآیند در پی امضای توافق همکاری استراتژیک میان دو کشور بیشتر شده است. این توافق استراتژیک، که به مدت 25 سال ادامه خواهد داشت، چارچوبی برای همکاری های بلندمدت در زمینه های اقتصادی و نظامی ایجاد می کند. به عنوان بخشی از این توافق گسترده، چین متعهد به سرمایهگذاری 400 میلیارد دلاری در بخشهای کلیدی ایران شامل نفت، گاز و پروژه های زیربنایی خواهد شد.
این توافق ممکن است چین را ترغیب به همکاری نظامی با ایران کند. در پی درگیری های نظامی اخیر، چین به دنبال تقویت روابط خود با ایران، جهت افزایش نفوذ خود در غرب آسیا و کاهش نفوذ ایالات متحده در این منطقه است. چین به طور سنتی از ابزارهای اقتصادی به جای مداخلات نظامی استفاده می کند، اما در صورت انعقاد قرارداد همکاری با ایران، برای نخستین بار به عرضه علنی جنگنده های نظامی به کشوری که در حال جنگ با اسرائیل است، اقدام خواهد کرد.
این قرارداد نه تنها برای ایران بلکه برای اسرائیل و ایالات متحده نیز حائز اهمیت است. نگرانی های این دو رژیم درباره تحولات اخیر به وضوح نمایان است؛ زیرا این قرارداد ممکن است بر برتری هوایی اسرائیل در آینده تأثیر بگذارد. با این حال، اسرائیل به دلایل مختلف تمایلی به پاسخ کنشی مستقیم به این قرارداد ندارد و به نظر می رسد آنها در تلاش هستند تا از تنش با چین جلوگیری کنند.
این قرارداد همچنین چالشی جدی برای سیاست های آمریکا در قبال چین و ایران ایجاد می کند. اگر ایالات متحده به سکوت ادامه دهد، ممکن است به عنوان یک قدرت ضعیف در برابر تهدیدات استراتژیک چین جلوه کند. بالعکس، اگر آمریکا بخواهد به چین واکنش نشان دهد، این مسأله می تواند به تیره تر شدن روابطش با چین و تشدید تنشها منجر شود.
تغییر بزرگ در ساختار نظامی ایران
مع الوصف، این توافق می تواند به عنوان یک تغییر اساسی در ساختار نظامی ایران تلقی شود. همزمان، ایران به دنبال تقویت قدرت هوایی خود به وسیله سیستم های دفاعی جدید است و این قرارداد می تواند به آنها در بهبود وضعیت و نحوه پاسخ به تهدیدات نظامی کمک کند. به محض ورود هواپیماهای "جی-10 سی" به تهران و الحاق به نیروی هوایی ایران، معادلات قدرت در خاورمیانه تغییر خواهد کرد.
اگر این قرارداد به نتیجه برسد، فرآیند جدیدی از روابط نظامی در منطقه آغاز خواهد شد که نه تنها به تقویت ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای کمک می کند، بلکه نشاندهنده افزایش نفوذ چین در مسائل امنیتی نیز خواهد بود. به طور کلی، اگر ایران بتواند به این جنگنده ها دست یابد، ممکن است توازن قوا در خاورمیانه دستخوش تغییراتی جدی شود و کلیدهای قدرت به دستان جدیدی منتقل شود.
خیلی عجیب است چینی ها گنجشک را رنگ می کنند و بنام اژدها به ایران قالب می کنند!!
باشه
غربگدا
كدامً خلبان ايراني مي تواند در مدت كوتاه با اين جنگنده پرواز كند ؟ شايد چين خلبانش هم روي هواپيما بفروشد !!!
بعد با یک جنگنده نسل چهار میخواهیم معادلات منطقه مبتنی بر شبکه ماهواره و آف ۳۵را به هم بزنیم
دانشمند نظامی
ممکن است تحویل جنگنده ها به ایران حکایت نوشدارو بعد از مرگ سهراب بشود
ایران به تدریج متوجه میشود که در بزنگاهها چقدر نامرد وجود دارد
ترامپ قاتل ازهمه نامردتره
یه جوری تیتر زدین انگار الااان وارد ایران شدن...هنوز ن به داره ن به باره..هر خبری هم دارین به نقل از خبرگزاریهای خارجیه نه اطلاع رسانی مسئولین نظامی کشور ....
توغربگدانامحرم هستی نبایدبدانی
شرق گدای مفلوک .
اژدها ؟؟!!!!
مارمولکه
مارمولک هم نیست
بزک نمیر بهار میاد کومبوزه با خیار میاد.
بعقیده من نه تنها ما می بایست درصنعت موشکهای فوق پیشرفته که تمام پدافندها وتجهیزات راداری دشمن را پشت سربگذارد اهمیت فوق العاده ایی دهیم .درصنعت ساخت جنگنده هم باید خود را بروز رسانی کنیم .جنگ ۱۲ روزه خصوصا جنگی است که درهمسایگی ما اتفاق نمی افتد بلکه باید دورتر ها وارد نبرد بشویم حقیقتی انکار ناپذیرست .نظامی ها "جنگ با فاصله های دورتر "را باید برنامه ریزی کنند .درجنگهای نزدیک ایران کاملا تسلط دارد و ضعفی ندارد .اما شعاع نبرد های آینده همانطوری که مشاهده شد دقیقا نرم افزاری والهام گرفته ازصنعت های مدرن امروزی است .ازصنایع سنتی فاصله بگیرید وسرمایگذاری دراز مدت را حول محور جنگهای آینده ترسیم کنید .اگر فکری نشود دشمن بتوسط همین فن آوریها هررهگذاری را درکوچه ،خیابان،منزل وهرجا که علاقمند بود میزند .دشمن علاوه براینکه روی سطح زمین را نامن میکنه زیر زمین را هم ناامن کرده است .یعنی مردم دنیا صرفنظر از هرایمان واعتقادی درمشت دشمن قرار دارند منحصر به ایران هم هرگز نخواهد بود .شاید یکی ازدلایل مهم که آمریکا دم از یک جانبه گرایی میزند ریشه دراینطور مسائل دارد که حتی سایر دول قدرتمند را دعوت به مبارزه میکند .از ما گفتن بود یک بسیج علمی وکارزار حداکثری برای رسیدن به افق های قوی بازدارندگی باید شکل بگیرد .یا باید سلطه پذیر باشید که بعید میدانم خونی که دررگ هرایرانی است چنین چیزی را بپذیرد .
چین و روسیه و امریکا و اسراییل و اروپا همه با هم هستند و اینقدر شرقگرا و غربگرا نکنید و حتی کشورهای عربی و اخرش هم فلسطین با انهاست و ما تنها با حماس و حشدالشعبی و حوثی هستیم و اینها هم چون از ما پول میگیرند به ظاهر با ما هستند پس بجای توهین به هم با هم باشیم .
سرعت کار رابالا ببرید ضمن اینکه نباید درآیتده تنها به این سطح هواپیما اکتفا کرد بالا بردن قدرت پدافتد بسیار مهم است روی این موضوعباحساسیت کار وسرعت ببخشیم
چشم گفتن یه گاندو بسازیم همه فرمایش شمارو توش اجرا میکنیم
الکی به اینها امیدوار نباشید دربرابر هواپیماهای امریکایی اینها هیچ هستند خودتون به فکر ساخت باشید جوانان ما اگر همت و غیرت کنند خیلی بهترش رو می سازند قطعا
بهترین کارهایی که ماباید انجام دهیم پدافندقوی هوایی به محور مقاومت بدهیم که اسرائیل هر وقت خواست حمله کنه نتونه
خرید جنگنده بدون آواکس ، رادارهای ضد مخفی کاری ، آموزش پرسنل و آموزش خلبان بی فایده است امیدوارم عقل به خرج بدهند و قرارداد درست ببندن
غربگرا مجرم نیست بیمار هست و حسن کفتار همه جا هستن ولی بهنام مدتی نیست انشالله این هموطن شرق دوست ما هم در صحت و سلامت باشد
غربگرا... و حسن کفتار و بهنام هر ۳ یک نفرن.
بهنام هم هست من زیاد دیدمش.
ولی بهلول نیست مدتیه.
چینی های اشغال ساز دست به کار شدند که .....
شاید باید دنبال پدافندی باشیم که هواپیمای آمریکایی و اسراییلی را بتونه بزنه باید دنبال طول موجهایی باشیم که توانایی شناسایی این هواپیما را داره
شتر ...
در خواب بینی پنبه دانه ؟؟؟