ماجرا چیست؟!
چالش عموجان! | ماجرای یک تماس تلفنی که دولت تایلند را سرنگون کرد | ویدئو
خبرنگار: میثم اسماعیلیافشای یک تماس تلفنی مردم کشور تایلند را به خیابانها کشانده است.ماجرا ازین قرار است که چند روز پیش نخست وزیر تایلند، پئاتونگتارن شیناواترا، پس از افشای مکالمه تلفنیاش با هون سن، رهبر سابق کامبوج که خشم عمومی را برانگیخت عذرخواهی کرد. اما این عذرخواهی کارگر نیفتاد چرا که دادگاه قانون اساسی تایلند او را به دلیل اتهاماتی مبنی بر اینکه او در تماس تلفنی که به بیرون درز کرده بود، بیش از حد به یک رهبر ارشد کامبوجی احترام گذاشته، از سمت خود تعلیق کرد.

به گزارش خبر فوری، در این تماس تلفنی که به بیرون درز کرده، پائتونگتارن درباره اختلاف مرزی جاری با هون سن، صحبت میکند. اما ماجرا از جایی برای مردم مهم میشود که او هون سن را «عمو» خطاب میکند و میگوید «اگر چیزی هست که هون سن میخواهد فقط به من اطلاع دهد، من آن را انجام خواهم داد»! پس از آن بود که هزاران معترض در بانکوک تجمع کردند و خواستار سرنگونی دولت تایلند شدند.
پائتونگتارن شیناواترا به دلیل نحوه مدیریت اختلاف مرزی با کامبوج، همسایه کامبوج، که در ماه مه و در پی کشته شدن یک سرباز کامبوجی در جریان تبادل آتش کوتاه، شعلهور شد، با فشار فزایندهای روبرو شده بود.
ویدئویی در این رابطه ببینید:
این تماس تلفنی ملیگرایان تایلندی را خشمگین کرد و او را به تعظیم در برابر هون سن متهم کردند. معترضانی که تجمع کردند، پرچمهای تایلند را تکان میدادند و با استفاده از لقب نخستوزیر، شعار میدادند. برخی پلاکاردهایی در دست داشتند که او را به خیانت به ملت متهم میکرد و او را «نخستوزیر خائن» میخواند.
بسیاری از کسانی که در این اعتراضات جمع شده بودند، با جنبشهایی مرتبط هستند که قبلا علیه پدر پائتونگتارن، تاکسین شیناواترا، که در کودتای سال ۲۰۰۶ برکنار شد و عمهاش یینگلاک، که با حکم دادگاه و به دنبال آن کودتا در سال ۲۰۱۴ از قدرت برکنار شد، تجمع کرده بودند.
اختلاف ارضی بین تایلند و کامبوج به بیش از یک قرن پیش برمیگردد، زمانی که فرانسه، که تا سال ۱۹۵۳ کامبوج را در اشغال داشت، برای اولین بار مرز زمینی را ترسیم کرد. این حادثه منجر به افزایش احساسات ملیگرایانه و اقدامات تلافیجویانه از سوی هر دو دولت شده است.
تعلیق پائتونگتارن احتمال بیثباتی مجدد در تایلند را افزایش میدهد، کشوری که دموکراسی آن هنوز شکننده است و چندین دوره مشابه از بیثباتی را تجربه کرده است. ریشه بسیاری از این بیثباتیها، نگرانیهای نهادهای محافظهکار، از جمله ارتش بود که سلسله سیاسی آغاز شده توسط پدر پائتونگتارن، بیش از حد قدرتمند میشود.
از خبرفوری تمنا دارم یه انتقاد از حکمرانی کشور کنم خواهشا انرا چاپ کنید اگه اشتباه میگم بزنید تو دهنم
فقط بالاترین مقام اجرایی تایلند را با آبدارچی فلان اداره خاص در ایران را مقایسه کنید
اینجا مدیر یک مدرسه گمنام برای اردوی دانش آموزان میره میگرده ارزانترین و داغون ترین اتوبوس را اجاره میکند ک متاسفانه وسط راه اردوی بچه های مردم به بهشت زهرا منتهی میشود ولی دریغ از یک عذرخواهی ساده ، دریغ از یک مواخذه کوچک
حالا مقامات ارشدتر که بماند که یهو شهردار یک شهر پروانه ساخت به یک برج بزرگ را میدهد و وسط کار بعلت عدم بازرسی ایمنی یهو برج با خروارها بتن و آهن سر مردم بیگناه آوار میشود، و بعدش شهردار نتنها ککش هم نمی گزد براحتی میگه کی بود کی بود من نبودم ،،دستم بود تقصیر آستینم بود
سال بعد هم شهردار مذکور ترفیع درجه گرفته یهو میشه فرماندار
ما ملت ازین چیزا ناراحتیم و وقتی اعتراض هم میکنیم بشدت محکوم به نفوذی سیا و محارب با خدا و جاسوس موساد میشیم
شما دو کشوری را که هیچ شباهت و وجه مشترکی ندارند با همدیگه مقایسه میکنی و از اینکه یکیشون مثل دیگری نیست ابراز نارضایی میکنی!
خب هر کشوری فرهنگ خاص خودش را داره. شما دقیقا چیتون شبیه مردم اون مناطقه که حالا انتظار داری رفتار دولتتون با مردم شبیه اونا باشه؟
هر کشوری ویژگیهای خاص خودش را داره. شما کشورت را با جاهایی مقایسه کن که باهاشون وجه مشترک دارید و فرهنگتون به همدیگه شباهت داره یعنی کشورهایی از قبیل عراق و سوریه و افغانستان و امثال اینها