سربازی زنان اجباری شد

دانمارک با تصویب قانونی جدید، زنان را نیز برای نخستین بار شامل خدمت نظام وظیفه اجباری کرد. این اقدام با هدف جذب سربازان بیشتر و تقویت توان دفاعی این کشور در بحبوحه نگرانی‌های امنیتی اروپا صورت گرفته و از تاریخ ۱۰ تیر ۱۴۰۴ برای زنان ۱۸ ساله اجرا می‌شود.

سربازی زنان اجباری شد

دانمارک امروز (سه‌شنبه) با گسترش خدمت سربازی، زنان را نیز شامل خدمت نظام وظیفه کرد؛ اقدامی که در راستای تلاش این کشور نوردیک برای جذب سربازان بیشتر و تقویت توان دفاعی‌اش در بحبوحه نگرانی‌های امنیتی فزاینده در سراسر اروپا صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس قانونی که در ژوئن ۲۰۲۳ (خرداد/تیر ۱۴۰۲) توسط پارلمان دانمارک به تصویب رسید، این کشور شمال اروپا از زنانی که پس از تاریخ یکم ژوئیه ۲۰۲۵ (۱۰ تیر ۱۴۰۴) به سن ۱۸ سالگی می‌رسند، می‌خواهد که برای شرکت در روزهای ارزیابی جهت احتمال اعزام به سربازی اجباری ثبت‌نام کنند؛ اقدامی که مطابق با تدابیر کنونی برای مردان است.

پیش از این، زنان که سال گذشته میلادی حدود ۲۴ درصد از کل سربازان جذب‌شده دانمارک را تشکیل می‌دادند، اجازه داشتند به‌ طور داوطلبانه به ارتش بپیوندند.

کاترین، یکی از سربازانی که به‌تازگی در «گارد سلطنتی دانمارک» جذب شده است، بدون ذکر نام خانوادگی خود به رویترز گفت: «با توجه به وضعیت فعلی جهانی، لازم است که سربازان وظیفه بیشتری داشته باشیم و فکر می‌کنم زنان نیز همانند مردان باید در این امر مشارکت برابر داشته باشند».

بر اساس این‌ گزارش، در دانمارک، ابتدا داوطلبان برای خدمت سربازی ثبت‌نام می‌کنند و دیگر افراد از طریق یک سیستم قرعه‌کشی انتخاب می‌شوند.

نیروهای مسلح دانمارک در حال انجام اصلاحاتی در پادگان‌ها و تجهیزات هستند تا آنها را برای زنان مناسب‌تر کنند.

دانمارک که هفته گذشته به همراه متحدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با افزایش هزینه‌های دفاعی موافقت کرد، قصد دارد مدت دوره سربازی اجباری را به‌تدریج از چهار ماه به یازده ماه در سال ۲۰۲۶ افزایش دهد و شمار مشمولان جدید سربازی را از حدود ۵ هزار نفر کنونی، به هفت هزار و ۵۰۰ نفر تا سال ۲۰۳۳ برساند.

دانمارک همچنین از امروز، سه‌شنبه، ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را با اولویت دادن به تقویت توانمندی دفاعی اروپا در بحبوحه جنگ اوکراین و تهدیدهای آمریکا علیه گرینلند برعهده گرفت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که قصد تصاحب گرینلند، جزیره‌ای تحت حاکمیت دانمارک، را دارد.

اما گرینلندی‌ها و دانمارکی‌ها با طرح رئیس‌جمهوری آمریکا برای تحت کنترل گرفتن این جزیره بزرگ مخالفت کرده‌اند.

منبع: ایرنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس

    من اگه اجباری میشد نمی‌رفتم 😛
    یا اگه میرفتم موقع جنگ میرفتم به جایی قایم میشدم

    😪 🥺

  • ناشناس

    این قانون باید در ایران هم یه جور دیگه اجرا بشه زنانی که کارمند میشن دوسال اول حقوقشونو به حساب خزانه واریز بشه