وزیر بهداشت عربستان شیوع بیماری در این کشور را رد کرد
وزیر بهداشت عربستان سعودی با اعلام اینکه هیچگونه مورد اپیدمیکی تاکنون در این کشور شناسایی نشده است، از آمادگی کامل این کشور برای میزبانی از میلیونها زائر در حج تمتع امسال خبر داد.

فهد الجلاجل، وزیر بهداشت عربستان سعودی تأیید کرد که تاکنون هیچ مورد ابتلا به بیماریهای اپیدمیک گزارش نشده است و خطری از نظر شیوع بیماریها، زائران حج تمتع را تهدید نمیکند.
وزیر بهداشت عربستان سعودی در بیانیه رسمی که العربیه انگلیسی به اشتراک گذاشته، گفته است: «با خوشحالی اعلام میکنیم که تاکنون هیچ مورد بیماری اپیدمیک شناسایی نشده و خطر شیوع بیماری وجود ندارد. سلامت و ایمنی حجاج همچنان بالاترین اولویت ماست.»
وزیر بهداشت عربستان همچنین بر آمادگی گستردۀ این کشور برای ایجاد تجربهای ایمن از حج تأکید کرد و افزود: این وزارتخانه همچنان بهطور دقیق وضعیت سلامت عمومی را تحت نظر دارد.
بر اساس این گزارش که در رسانههای وابسته به عربستان منتشر شده است، عربستان سعودی ماهها پیش از آغاز حج، روند آمادهسازی برای این مراسم بزرگ سالانه را که بیش از دو میلیون نفر در آن شرکت میکنند، آغاز کرد. از جمله اقدامات صورتگرفته، ارزیابی ریسکهای جهانی مرتبط با بیماریهایی چون تب زرد، فلج اطفال و مننژیت بود.
به عنوان بخشی از این تلاشها، عربستان محدودیتهای سختگیرانهای برای ورود به کشور از نظر سلامت وضع کرده و معیارهای جدیدی با عنوان «توانمندی سلامت» برای اطمینان از آمادگی جسمی زائران برای انجام مناسک به اجرا گذاشته است.
روزنامه تلگراف چندی پیش در گزارشی با اشاره به افزایش موارد ابتلا به کوروناویروس سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) در عربستان سعودی، نگرانیهایی را درباره احتمال شیوع این بیماری همزمان با برگزاری مناسک حج تمتع که انتظار میرود نزدیک به سه میلیون نفر را در شهر مکه گردهم آورد، مطرح کرده است. در این گزارش به اعلام وزارت بهداشت عربستان استناد شده که از ابتلای ۹ نفر به این ویروس و مرگ دو نفر از میان آنها، از ماه مارس (اسفند ـ فروردین) تاکنون اطلاع داده است.
۱۴۰۰سال سال است که یک بیماری خطرناک در عربستان شیوع پیدا کرده که به کشورهای اطراف نیز سرایت کرده و باعث نابودی مناطق زیادی و کشته شدن میلیون ها نفر شده.